За сомският риболов

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Ivo
новобранец
новобранец

За сомският риболов

Мнение от Ivo »

Колеги имам няколко въпроса,в долното течение на река Тунджа има ли сом и ако има как да го надхитря,какви такъми да си взема,каква стръв и какъв телескоп да си купя?Благодаря предварително.
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

сом там има много, разтърси се с търсачката из старите теми , ще намериш много инфо. ама това телескоп за сом малко нереално ми звучи...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
Ванко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: За сомският риболов

Мнение от Ванко »

Ivo написа:Колеги имам няколко въпроса,в долното течение на река Тунджа има ли сом и ако има как да го надхитря,какви такъми да си взема,каква стръв и какъв телескоп да си купя?Благодаря предварително.
Иво с телескоп да ловиш СОМ, :?: :!: :?: :!: не малко ами много нереално зввучи според мен.
Я вземи един хубав як прът, та да ти е сигора работата :wink:
И НАСЛУКА :!:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Щом си се запалил значи ще изпълниш най-важното условие за улов на хубав сом --- да ходиш да го търсиш ПОСТОЯННО.

Вземи си двуколенна въдица 2.70-2.80 с плътен връх и акция поне 300-400 гр ще ти свърши работа на-първо време, корда минимум 0.45 без повод.
Успех.
gogi1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: За сомският риболов

Мнение от gogi1 »

Ivo написа:Колеги имам няколко въпроса,в долното течение на река Тунджа има ли сом и ако има как да го надхитря,какви такъми да си взема,каква стръв и какъв телескоп да си купя?Благодаря предварително.
Та зна4и отива6 и си купува6 един прут на TRABUCCO,казва се:BLACK MARLIN EXEKUTOR,дълъг е 2.10 метра с акцийа 100-200гр!Струва около 35-37ЛВ,и мисля,4е е много добра комбинация м/у цена и ка4ество!Спининг е и е от 3 4асти!МНого здрав прът,и съ6тевременно гъвкав!Мисля,4е е идеален за сомски риболов!А за макара-зимаи вазмойно наи-здравата!Успех 8)
BULGARY
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

За риболов от брега е къс този прът, и не е хубаво че има 3 части, акцията не би позволила вдигане на легнал сом.
поне за по Дунава де.
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Ivak написа:За риболов от брега е къс този прът, и не е хубаво че има 3 части, акцията не би позволила вдигане на легнал сом.
поне за по Дунава де.
Абе питането си беше за Тунджа май... та по въпроса-за там ти требе една дънна двуколенна от стъклопласт-да не е куха.Таквиз има много из магазините.Монофил за некоя по яка макара-от 0,45 нагоре.
Ако си решил да ги ловиш на плувка-ще трябва да се бръкнеш за нещо по яко на 2 или 3 части,здрава макара и най добре плетено за нея.Виж с кви мангизи разполагаш , разходи се из повечко магазини,и най вероятно ще получиш и други съвети от продавачите.Па ако разровиш из форума за риболова на сом най вероятно ще ти се избистрят още бая неща на таз тема.
Айде със здраве и да се похвалиш кво си купил... 8)
Я елате рибенца при батко...
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”