Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Сом на тролинг
Модератор: bobopeli
- enduro51
- ще става разбирач
Re: Сом на тролинг
и в крайна сметка таз невероятна рибка кво е лапнала , пластмасата или чепарето
че бая се вдъхнових кат видях писанцето 7-см Shad Rap , 0.20 конец , ТРОЛИНГ
Успехи приятели в Понеделник заминавам за Ивайловград да ги гоня и аз

.
Последно промяна от Franko на Съб Авг 29, 2009 5:35 am, променено общо 2 пъти.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Баси,кво става?
Всеки се праи на някакъв,къвто не е?
Защо го правят,не ми е ясно,но не ми дава мира да разбера!Просто,къде е смисълът,Боже?
Вярвам единственно на утвърдените имена във форума!
Жалко,че откровението,честа и истината се срещат все по-рядко! 

Не се ядосвай, Тролка! И ти си от мълчаливите!Troli Rapala написа:Баси,кво става?Всеки се праи на някакъв,къвто не е?
Защо го правят,не ми е ясно,но не ми дава мира да разбера!Просто,къде е смисълът,Боже?
Вярвам единственно на утвърдените имена във форума!
Жалко,че откровението,честа и истината се срещат все по-рядко!

Сомът обича смелите!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Харесвам хората,които знаят какво искат и как да го постигнат!
Имам три сома на тролинг,6,7 и 8 кила!Кво да говоря,просто големите ме победиха и ми остава да се чудя на успехите ви!
Старчето е брат по оръжие и този трофей не ме изненадва!Нито е първи,нито последен!Още повече съм възхитен,че е хванат на любимият ми Пясъчник!Старче,"формулата на МИЛКО",за мене е "божи закон".Това е,което ме изненадва и терзае!Вярвам ти,но МИЛКО си е МИЛКО!Предпочитам ти да си сбъркал,вместо него!
Дано те стигнем! 

.
Последно промяна от Franko на Съб Авг 29, 2009 5:35 am, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Франко,не ме разбра братче!
Изобщо не се съмнявам в Старчето и неговия пореден сом!
Аристотел:Природата се движи от взаимовръзката на четирите елемента-земя,въздух,огън и вода.Логиката ни помага да си обясним тези взаимовръзки,но отговорът е в петият елемент-континиума.При Кант се приема,като априори!Може да го наречем и метафизика!При Сартр-битие в себе си!
Но в крайна сметка науката се формира от предопита и опита,за да приеме законите на които се опира!От моя скромен опит и базирайки се на други по-опитни риболовци на сом,мога научно да потвърдя,че "формулата на Милко"-"За определяне на теглото на сома,според неговата линейна дължина" е вярна и може да се приеме за теорема! 

- krokibg
- учете се от него
Троли,верно че ние Българите винаги сме най-най във всичко,но не е само формулата на Милко и не си ли се замислял че хората в Русия и други държави са почнали да ловят сомовете на кльонк преди Милко/нищо лично към човека/ !!! Хората имат формули много преди Милко да измисли Българската/до колкото е българска и не е копирана/ че е човека хванал може би най-много сомове на кльонк и може би едни от най-големите/,но само това.Аз съм трезво мислещ и си правя сметката че може и да има плагиатстване - демек,да не казвам кражба,но копиране и преработване.Има и други работещи формули и нетрябва да се робува на всичко и вечно да се съгласяваме че виждаш ли,това е по вярната а другите са глупци/най-вече руснаците/А наш Милко е гения.Пак повтарям,нищо лично към човека и неговата формула
А сега ми развий една теория и да вземеш да убедиш не само мен а и всички скептици,дето незнаят кой е Милко но четат и се ровят по Руските форуми и имат и руски таблици !!!

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Кроки,бате писах им на тия руснаци за формулата!
И те много лъжат!
Нема разлики с нас!Нищо,че живеят по немско,гръцко или испанско!Фен съм на Милко,не само заради формулата,при мене е вярна на 100%!Чел съм го и е бил доста навътре в нещата!Без сонар си е създавал топографски карти на дъното на язовира и други такива научни изследвания,но жалко,че е живял в недоразвити технически времена-в България!
Чувал съм,че е полицай и като казва "обработка" на рибата си мислех,че ги сравнява с престъпници,но Хемингуей използва този термин при улов на Марлини и явно човекът го е чел и е схванал великият смисъл на риболовът.Борбата с по-силен противник!
Това е мъжеството,да победиш въпреки трудностите!
Демек Милко не е "тъп полицай" а луд риболовец,като назе!

- krokibg
- учете се от него
Милко го спрягат като най-добрия до сега в този спорт,въпреки че има хора които вече му дишат във врата пък и го минаха по килограми.Аз не оспорвам формулата дали работи на 100 процента,но и другите формули работят не само неговата.Единственно природата е в състояние да потвърди и ли обори всяка формула.Всичко зависи от сезоните,количествата избила се риба/хвърляща хайвер който в последствие е храната за хищниците/природата си регулира сама тези неща,нито ти,нито аз нито някакви формули играят,когато има манджа и сома се храни както трябва във водоемите.Има ли храна,животните създават поколение в повече от времето когато храната е кът.Видно е от филми на Анимал планет и респективно когато няма,раждат по едно две за да ги отгледат и продължат популацията.Така мисля и има стотици доказателства и случай,когато формулите изглеждат сякаш са писани и създадени в час по фигурно пързаляне.Всичко зависи от храната,водата и свободата на движение на рибите.Има ли храна и свобода,сома се движи и я намира,респективно расте и т.н.От толкова мрежи,тоци и какви ли не тарикатлъци,рибата няма движение и няма как да дебелее на воля.Има много фактори но не ми се пише много.Иначе,наистина в повечето случай наистина работи но има и разминавания.Абе,природа !!!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Кроки,съгласен съм,но това са общи приказки!
Дай да видиме,някой от нас измислил ли е нещо ново?Създал ли е нещо уникално в риболовът на сом?Ами,не!Това отличава Милко от нас!Дори не само заради формулата,а и като първият у назе популяризирал риболовът на сом с кльонк!
Ето,че и тролингът се разви и почти стигна по килограми кльонкът!За мен,Милко е авторитет и се отличава от нас/тълпата/ и ще се радвам да има и други авторитети.Не е важно само големината на улова,нещата са по-сложни!На всеки може да се падне голям сом,но Юли няма харизмата на Милко!Защо?Не се отличава с нищо,а напротив и ти го обясни точно и коректно.Номерът не е в килограмите,а в драмата на изваждането и усилието да се пребориш с по-силният!Защото сомът във водата е доста по-силен от нас!
Знам от опит!

- krokibg
- учете се от него
Да тролка,за борбата си прав и за това че Милко е оснвоположника и човека популяризирал кльонка у нас,но нали се сещаш че е взаимствал от някъде този начин на ловене на Мустакатия.Както ти разсъждаваш,така и аз се опитвам да вдяна сам ли е измислил формулата или както някой му е показал кльонкането,/или е прочел в някое руско списание/така и на нас някой ни е показал а на такива като мен,тепърва показват как стават нещата и полагаме основите на нещо ново за нас.За едно си рав на 100% - може някой да е показал нещо,но човек няма ли мисъл и хъс да търси сам пътя да надхитри сома,си стои на едно място и тръмбова.Пак повтарям,далече съм от мисълта да омаловажавам заслугите на Милко и те са факт,но на времето имаше руски риболовни списания,както сега има интернет.Ако ме убедиш че сега не взимаме на готово и не ползваме руски,френски и италиански тактики и прийоми за ловенето на сом,ще повярвам че формулата на Милко си е лично негова и не е взаимствана от други такива,измислени преди него.Това си мисля.Аре че имам да търкам лодка и да я подготвям за боядисване

ТролиTroli Rapala написа:Франко,не ме разбра братче!

Става дума за това как за на колегата Олдмен успеха се знаеше още на другия ден и още се говори за него,а за други сомове никой нищо не е чул.
Шепа язовир със стотици посетители.Почти за всякакъв легитимен улов се разбира веднага.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Старче,всичко е точно при тебе и за това те уважавам!
Знаеш,го!
Намекът,не е упрек!
Само здраве бих ти пожелал,щот другото си го имаш!
Как ше тролиме у тая жега,не знам?
Плаша се,+40 градуса!