Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Водел се "Куманов дол" така каза един от месните , а за язовира водели спор село Ковачевци и не знам кое друго съседно село .
за сега съм ходил само веднъж там на разходка и от любопитство , но не съм ловил
за сега съм ходил само веднъж там на разходка и от любопитство , но не съм ловил
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Преди време тоя гьол до Ковачевци държеше доста и разнообразна риба . От десетина години насам един образ га се види у некой лев изкупува земята около язовира и вече си го има за бащиния . Демек - източва си го регулярно до некво ниво и после го омрежарва ама качественно
Друг е въпроса че язовирчето беше източвано неколко пъти почти до дъно
Обикновенно задължително има един двама колеги заметнали дънарки и обикновенно нищо не хващат . Иначе язовира държи добра популация от дребен уклей , още по-дребен костур и кефалета колкото уклейките
На стената дава средно едно костурче + едно кефале за около осем часа спинингуване докато по разливите човек си хващат три до пет уклея плюс още толкова ситни кефалета за същото време на дребна муха подадена с мухарка и тъй .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Вчера на 2-ри август отскочих сутринта до Световрачене да видя как е положението с риболова.Езерцето е перфектно ,само рибите не бяха активни с изключение на уклей,дребен костур и ...слънчевки естествено
Поседях до към 12 часа на обед и си бих камшика.Бях с фидер на царевица-млечна и овкусена с мед и мач на бял и шарен червей.
Ето ви и малко снимки за нагледна информация.П.п. на този гьол ако се завъди б.амур ще е отлично ,защото е фраш от водорасли,а има и 10 м. дълбочини.Уловът беше 7 уклея(за котката) много слънчаци и дребен костур-пуснати.

точките над водата са ята от лястовици,ловящи насекоми

тука се преместих срещуположно на мястото

това са рибки гамбузия брега е пълен с тях,както и с ята от уклейчета и други...

Ето ви и малко снимки за нагледна информация.П.п. на този гьол ако се завъди б.амур ще е отлично ,защото е фраш от водорасли,а има и 10 м. дълбочини.Уловът беше 7 уклея(за котката) много слънчаци и дребен костур-пуснати.

точките над водата са ята от лястовици,ловящи насекоми

тука се преместих срещуположно на мястото

това са рибки гамбузия брега е пълен с тях,както и с ята от уклейчета и други...

- crazybot
- фен клуб-скобар
На това място много каракуда излизаше ама нещо се позагуби.Иначе гьолчето го зарибиха с шаранчета ама вероятно вече са изядени

ПП:Ако ходите за уклей го търсете в езерото от другата страна на реката.Пълно е с уклей а никой не го лови

Колеги я кажете каде има свободни водоеми с щука около СФ или Дупница
- crazybot
- фен клуб-скобар
На Чепинци дава костур и червеноперка еднакво добре на торен и бял червей на не много далече от брега. Майсторите ловат и платики в плиткажите освен ако циганиорите не са решили да се къпат.
-
- новобранец
колеги , къде може да се лови шаран около София.
На Долни Богров. На Безден,Веринско,яз.Искър и т.н.ники рибара написа:колеги , къде може да се лови шаран около София.
Отиваш на Панчарево между ''вулканизатора'' и дигата и питаш някой колега на кое място му викат ''върбите'' (има 2 големи върби).До преди няколко дни имаше 2 палаткови лагера обаче са се изнесли.Хвърляй на царевица,с това е захранвано.Наслуканики рибара написа:колеги , къде може да се лови шаран около София.

Други варианти:
Платени - Веринско,Борика,Белопопци,Панчарево(платеното)
Свободни - Панчарево,яз Искър,Огняново,Долни Богров.На езерото в кв.Дружба също има шаран

- CERRUTI
- сериозен играч
Днес на Братушково-Доста измъчен риболов....на плувка много зле,рибата се беше дръпнала от брега,аз смених плувката с фидер и една пръчка на пружина със стериопор...и резултата не закасня...Кълване имаше,на фидера както сложех бял червей,веднага кълвеше без да сум сложил още пръта на стойката..-слънчак
каракудите си искаха само вегетарянско-жито,царевца......аз завърших с 2кг. едра каракуда-колкото шамар и няколко по големшки....дребосъците си плуват пак в язовира....колегите покрай мен доста зле,ама бяха заложили главно на плувки....общо взето фидера отново се доказа
на обяд ни запука един як дъжд и галопеске към София 
п.п.-Имаше доста колеги на пикник със семействата,язовира го позвлява пътя е проходим а си има и зеленинка....

п.п.-Имаше доста колеги на пикник със семействата,язовира го позвлява пътя е проходим а си има и зеленинка....

Днес на Панчарево за два часа след обед докато заваля. Капо, макар че имаше няколко плахи опити за кълване на бял. Друга стръв нямах.Захранка каракуда + бял + галета и малко кюспе. Резултат нулев от нея.
P.s. Имаше и два шаранджийски бивака след ресторанта и срещу него между гумаджийницата и плажа.
P.s. Имаше и два шаранджийски бивака след ресторанта и срещу него между гумаджийницата и плажа.
Малко късно пиша ама докато намеря темата
В петък бях на езерото в Дружба 1 с 2 пръчки на дъно(капо без удар) и една на спининг(пак капо).Заговорих се с един дядо който ловеше на дъно на рибка.По неговите думи щуката е тръгнала.Показа ми снимки от миналата седмица на щука 6.500 която е хванал пак на дъно.Кълвяло предимно на слънчевки от езерото.На блесна и воблер нищо,цял ден въртяхме с един колега но не пипна.

Може и да е писано,не съм преглеждал всичко от форума,но да кажа.Казичене на 10-15 км от София,зависи откъде тръгнеш.Вярно плаща се по 5 лева на пръчка,но това ако ходиш през деня.Тогава главно излиза едър костур.
Попринцип ходя нощем,излиза сом,повечето е канален,единствено го лъжа на пилешки дроб.Екземплярите са от сорта на 1-2 ако имаш късмет и повече килограма.Абе за чорба са екстра
Ловят се на плувка /естествено с фосфор на нея/ на няколко метра от брега,дълбочината е не повече от 1.50 максимум 2 метра.Куката е желателно да е 3-ка примерно 3-номер.Вярно понамирисват на тиня,но ако се оставят в леген примерно със студена вода за 24 часа дъха изчезва.Абе готино е.
п.с. говоря за голямото езеро,не за малкото /преграденото/
п.с.2 когато и да съм ходил след 21:00 абсолютно никой не е минавал да събира таксата,пък и да мине тя е символична 5 лева за да извадиш няколко сомчета по кило и кусур си е жива далавера.
Това е от мен,поздрави и наслука на всички.
Попринцип ходя нощем,излиза сом,повечето е канален,единствено го лъжа на пилешки дроб.Екземплярите са от сорта на 1-2 ако имаш късмет и повече килограма.Абе за чорба са екстра

п.с. говоря за голямото езеро,не за малкото /преграденото/
п.с.2 когато и да съм ходил след 21:00 абсолютно никой не е минавал да събира таксата,пък и да мине тя е символична 5 лева за да извадиш няколко сомчета по кило и кусур си е жива далавера.
Това е от мен,поздрави и наслука на всички.
Днес пак бях в ''дебрите на щуките'' или така нареченото езеро в Дружба 1
Цял ден спининг = един огрооомен ВАЛАТ.То не бяха блесни,то не бяха воблери ама не та не.За цял ден нямах нито едно пипане.При колегите на рибка същото положение.

-
- научил се да хвърля
Прочетох доста и ми стана много объркано
.Може ли някои да раздели водоемите около софия на платени и не платени.Мерси предварително
Ако не да се пусне една нова тема и сичко да се сложи в нея и да се напише по малко информация за секи гиол(каква риба има и каде се намира).