Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Случвало ли ви се е.....
Модератор: sapuna
Re: Случвало ли ви се е.....
костур на царевица съм хващал тази година.шаран на водлер и на рибка.толкова гладен че е станал хищник 

Рак на воблер голди и Костур - На кастмастер , но за опашката...
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=372034
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=372034
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:

Беше захапало куката ,на скъсан такъм на Оризари.С помощта на кепа го свалих и подарих свободата му. На ТЕЦ Гълъбово съм закачал корморан на пружина,захапал каракудата.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....

-
- новобранец
щука на бял червеи и аз съм хващал. Носи мисля :щом каракудата яде червеи значи е хишник.Изатова е нормално да налита ина рибка макар и по рядко.
-
- новобранец
Като прочетох всички мнения се сетих че съм хващал каракуда на гола кука (бяла) .
-
- новобранец
Домашна гъска на дъно на царевица. За човката.
-
- новобранец
слънчевка на гола кука ... 

- spookymiro
- ще става разбирач
На два пъти съм хващал лястовичка при замятане на булдо с мухи. Куките бяха 18-ти номер за уклей.
Приятелчето хвана на Жребчево амурче около кило и половина на 13см воблер силвър на рапала. Тройката в устата, амурчето пуснато да расте.
На два пъти корморан на Искъра на такъм за бяла. И двата пъти на Сухото дере (снимката от аватара). Единия при залетите дървета в залива, а другия при изтеглена въдица на 250м навътре и дълбочина 6-7м. Такъм стандартен за бяла, куката след подвижното олово. И двата пъти корморана изваден с лодка и освободен.
Кучето Перо на Мало Бучино, на бял дроб. Зареждах чепарето за канален сом и докато се усетя Перо се резна на едната кука. Едвам му я извадихме.
Миналата година на Кърджали, овца на воблер на сторм. Докато бяхме във водата ни атакуваха лагера и осраха и помляха сума неща. Едната ми въдица бе намерена ожулена на 100м от бивака, макарата потрошена и без въпросния воблер.
Тази пролет ловях с две въдици дребосъци на един от гьоловете на Враждебна. На едната ми клъвна, засякох и хванах кротушка. Тогава клъвна и другата и пуснах въдицата със закачената кротушка във водата до брега. Докато вадех другото рибе, оставената въдица тръгна да влиза във водата. Като я вдигнах се беше хванал костур около педя. Интересното е, че и двете риби се бяха подредили една до друга, хванати за края на устите на кука номер 16!
Приятелчето хвана на Жребчево амурче около кило и половина на 13см воблер силвър на рапала. Тройката в устата, амурчето пуснато да расте.
На два пъти корморан на Искъра на такъм за бяла. И двата пъти на Сухото дере (снимката от аватара). Единия при залетите дървета в залива, а другия при изтеглена въдица на 250м навътре и дълбочина 6-7м. Такъм стандартен за бяла, куката след подвижното олово. И двата пъти корморана изваден с лодка и освободен.
Кучето Перо на Мало Бучино, на бял дроб. Зареждах чепарето за канален сом и докато се усетя Перо се резна на едната кука. Едвам му я извадихме.
Миналата година на Кърджали, овца на воблер на сторм. Докато бяхме във водата ни атакуваха лагера и осраха и помляха сума неща. Едната ми въдица бе намерена ожулена на 100м от бивака, макарата потрошена и без въпросния воблер.
Тази пролет ловях с две въдици дребосъци на един от гьоловете на Враждебна. На едната ми клъвна, засякох и хванах кротушка. Тогава клъвна и другата и пуснах въдицата със закачената кротушка във водата до брега. Докато вадех другото рибе, оставената въдица тръгна да влиза във водата. Като я вдигнах се беше хванал костур около педя. Интересното е, че и двете риби се бяха подредили една до друга, хванати за края на устите на кука номер 16!
Последно промяна от spookymiro на Вто Май 26, 2009 5:46 am, променено общо 1 път.
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
тоя миналата година да не си бил ти с корморана на щъркела , че много се смяхмеlusienn написа:Корморан на плувка-стръв рибе-също и някакво пиле на панчарево-плувката лети над водатта

едно време преди 4-5 г ако не и повече на яз Марица шарана кълвеше на цаца
здравейте и от мен.и аз като колегата миналото лято самоче кълвач на николаевка при замятъне и толостолоб 9600кг на зелена слива пак там.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
1. Гларус на чепаре. Хванах го в въздуха като замятах за карагьоз
бяха се омотали и 10-те куки около него. Веднага се върна ятото над мен и заваля дъжд от лайна 
2. Шаран на малка рибка. Има един язовир до Варна, на който голям шаран кълве само на рибка.
3. Жаба на бял червей при извадена въдица и поставена на стойката.
4. Шаран на Дунава на попово прасе.
5. Бяла мряна около 1кг на воблер на река Искър
6. Кокошката на баба ми докато си пробвах въдицата в градината. Едвам извадих куката
7. Хванах веднъж и кръстника ми на воблер докато замятах в един рибарник
Ходихме до болницата да му вадят куката 

2. Шаран на малка рибка. Има един язовир до Варна, на който голям шаран кълве само на рибка.
3. Жаба на бял червей при извадена въдица и поставена на стойката.
4. Шаран на Дунава на попово прасе.
5. Бяла мряна около 1кг на воблер на река Искър
6. Кокошката на баба ми докато си пробвах въдицата в градината. Едвам извадих куката

7. Хванах веднъж и кръстника ми на воблер докато замятах в един рибарник

-
- новобранец
Преди няколко години сина ми хвана сулка на жито на яз.Ястребино.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Според мен си е съвсем нормално сулката да е атакувала просто белия червей. Аз съм ловил няколко пъти сулка (съвсем случайно, разбира се) на бял червей и на торен червей и то редом с каракудите - сулките бяха около половинка, този калибър. Та, мисълта ми е, че съвсем не изключвам тя просто да се е съблазнила от мърдащото бяло предизвикателство, което е събудило хищническия инстинкт
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Напълно нормално според мен чести случаи са това.Преди 2 години имах случай вадя си пружината и при навиването на 3 метра от брега я изпука една щука преметна се и останах без куки
. И един пресен случай от преди седмица плякам си аз със спининга на 20 метра от един колега метнал тапи за толстолоб и по едно време гледам вади риба и точно на брега гледам му се откачва и той като котка скокна та я фана в плитчината, след има няма 5 мин. минавам през него гледам щука, вика на тапата с пружината било се хванало некво рибе и след рибето щуката го налапала
цяла комедия, а аз с блесните и воблерите капо
За това вече не се учудвам на такива изпълнения

За това вече не се учудвам на такива изпълнения