Около Кърджали

Модератор: Кърцата

ribata.92
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Около Кърджали

Мнение от ribata.92 »

С родителите ми в четвъртък смятаме да наминем през Перперикон и оттам петък,събота и неделя да се забатачим на някой язовир в областа.Аз съм от Пловдив и се чудя кой по-точно да бъде.Засега сме се спряли на язовир Кърджали,но за него не знам абсолютно нищо.Евентуално може и Ивайловград.Забравих да кажа,че трябва да има и хотелска база или бунгала за спане.
Ако можете да помогнете с някой ценен съвет ще съм благодарен,пък аз после ще разправям за резултатите от риболова.
besttop
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Около Кърджали

Мнение от besttop »

Колега, язовир Кърджали е водоема , който най - слабо дава в момента. Няма инфо за някакви попадения , освен , ако не желаеш да опиташ риболов на сом. Въобще слабо . Местните риболовци предпочитат други дестинации. В това число и аз. Според мен опитай на яз. Ивайловград. Там възможностите в момента са по - добри.
Христо - наслука на всички
ribata.92
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribata.92 »

Мерси колега.А за язовир Ивайловград да ме оринтираш(ако си наясно) някоя местност,която да дава все пак нещо.Мислехме да ходим на Пясъчник,но там е много припек работата.Като гледам времето е променливо(температурни разлики през 2-3 дена)и то разлики над 10-на градуса,което няма как да не влияе на храненето на рибата.
Та ако мжое да ме ориентирате за Ивайловград,Тракиец или някой друг язовир в областа...
Другата седмциа ще ви дам информация и за язовир Огоста,защото следващия уикенд един приятел ще прави излет там ;) .
besttop
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от besttop »

Здравей отново. Първо за Тракиец. Той има славата на непредсказуем водоем.Там можеш да си капо ,можеш и да уловиш. Тази година наистина не съм го посещавал , но от информацията , която тече тука разбрах ,че дава сутрин и привечер бяла риба. Не винаги , но по някога добре.Рибата са я търсили не на дъното , а на високо в района на помпите на Николовския ръкав.В същото време откъм Караманци/ на другия ръкав познат още като Улудере/ също дава епизодично бяла риба.Иначе на плувка дребни бабушки и каракудки. Ако търсиш сянка обаче, това не е най добрия за посещаване водоем.Инфото е от около 3 - 4 дни .
На Ивайловград. Там се ходи на нулата на язовира заключена между с.Бориславци и митничарското село.Там наистина вече можеш да имаш шанс. Мой познат улови преди седмица шаран 9.5 кг.Ориентиране. Ами виж в нета пространствата след Бориславци. Маршрута също. Просто трябва да отидеш до там и след Бориславци места колкото искаш. Най тачените са тези които са след Бориславци, в посока с. Малки воден. От центъра на с. Малки воденвдясно има асфалтов път , който върви покрай язовира, а след това продължава черен път до ръкава на с. Малки воден. Там има места. Надявам се да не са заети , което е възможно при условие че не си през там уикенда. Но знаели човек.....Току виж ти провървяло. Но отМалки воден след чешмата вляво се хваща път извън селото. На първия разклон се завива надясно и от с. Дъбовец се слиза за митничарското селоІ прости ми върти ми се на езика как се казваше , но не мога да се сетяІ. Там са само места за шаран. Но иска разпъване на окло 200 - 300 метра, защото е много плитко. Има и хижа. Казва се Арда. Дано има места. Колкото до сенките не навсякъде има такива .Дори и на Ивайловград. Най добрите са на ръкава след Малки воден. Там излиза шаран, каракуда, бабушки, кефал.....Дано ти свърши работа упътването. От мен наслука.
Христо - наслука на всички
ribata.92
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribata.92 »

Мерси много колега.Нека и други колеги,които са наясно с нещата да помагат с информация.
Днес на язовир Огоста един кефал(клен) около 500 гр. и дребна платика - 200-300гр.
Предполагам от иАРА си вършат работата и проверят за билети и най-вече се надявам да няма мрежи...
ribata.92
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribata.92 »

Някой друг да даде полезна информация? :D
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”