Изработка на въдица !!!

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
naskox7
ще става разбирач
ще става разбирач

Изработка на въдица !!!

Мнение от naskox7 »

Значи аз ще си запълвам свободното време като си направя 1 пръчка.
Имам 1 излишен 3м гол телескоп и мисля да го направя с водачи.
Кажете колко водачи да му сложа ( без върха защото ще го сменя ), с какъв конец да ги навия и с какво лепило или смола да ги залепя ???
Благодаря предварително !!! :) :) :)
Изображение
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Изработка на въдица !!!

Мнение от ExTaZzY »

naskox7 написа:Значи аз ще си запълвам свободното време като си направя 1 пръчка.
Имам 1 излишен 3м гол телескоп и мисля да го направя с водачи.
Кажете колко водачи да му сложа ( без върха защото ще го сменя ), с какъв конец да ги навия и с какво лепило или смола да ги залепя ???
Благодаря предварително !!! :) :) :)
Първия момент които ми идва в глават е да те питам колко секции има директния ? На всяка секция се слага пръстен,другото което е ако искаш да са здрави и надежни използвай SIC водачи конеца който ти препоръчвам е 3 или 2 нули хироргически или от тези за поводи които ги продават в рибарските магазини,за лепило пробвай с епоксидна смола или секундно лепило аз ползвам секундно лепило,но го наслоявам по 3-4 пъти
Изображение
Без риболов няма любов !
sandokan
новобранец
новобранец

Мнение от sandokan »

Здравейте!
Искам да попитам още нещо по темата. От какво да направя макародържача или откъде да си го купя(ако се продава изобщо някъде такова нещо)?
НИКИ ДОНЧЕВ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от НИКИ ДОНЧЕВ »

sandokan написа:Здравейте!
Искам да попитам още нещо по темата. От какво да направя макародържача или откъде да си го купя(ако се продава изобщо някъде такова нещо)?
Продават се.
Изображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

От някой китайски си купи за 5лв.един телескоп,и не се занимавай с глупости.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
MAESTROTO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MAESTROTO »

Друго си е да си го направи сам.Аз имам една къса пръчка ,дървена на 30 год.от времето ,когато в Спортмага въдиците свършваха 15 мин след пристигането.Кефа е голям да хванеш нещо!
Кефа цена няма!
Аватар
tech-house
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tech-house »

Много интересна тема ще я следя със интерес,защото може и аз да се пробвам на една моя стара въдица.А когела относно навиването на конеца имаше някъде схема как точно се навива и по какъв начин(виждал съм я във снимките на някои потребител от форума).Успеш в направата колега :D
sharo1

Мнение от sharo1 »

Продават се водачи с пръстени,не ти требе никкъв конец.Земаш сопата и направо в магазина(рибарския,за такъми,не за риба :mrgreen: )
мериш директно на секцията(надата) и лепиш с каноколит.За върхът,ако е по дълъг от 40-50 см,ще ти трябва плаващ водач,за да не лепне влакното по него. За макародържач-тиксо,Черен изолирбанд-по ефтино.
Значи 3 метра сопа,ако е на три колена-части-нади,2 водача+един плаващ+върхът,по около2лв парчето,+канолколит-1лв+макродържач...не знам колко пари(или тиксото за 1лв).Минимум 10лв.
Става нещо подобно,ама не съвсем.

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=431
:roll:
ivanpl
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivanpl »

MAESTROTO написа:Друго си е да си го направи сам.
+1
реди 2 месеца и аз си направих нещо такова ... и много се гордея със себе си :D Макар, че има още какво да се желае. Пръчката беше 6м директен селескоп от 6 секции, който почти не ползвах щото чупи ръце. Реших да си поиграя с него малко, махнах 2 пръчни и теглото му падна наполовина, което съвсем ме надъха. Почнах да търся водачи и макародържач, ама с водачите се оказа голям проблем. Препоръка: задължително в магазина заедно с пръчките :!: С известни компромиси успях да си събера 5 бр от 3 различни марки.
Резултата е учудващо добър, замятам като луд на 30-40 метра с 1.5-2.0 грама :P

Само за ръкохватка нищо си няма и е на голо ама скоро ще му измиля нещо.

Мисля скоро да си направя карбонов такъв ... ама зимата

Успех
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”