Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Изработка на въдица !!!
Модератор: emo vasilev
Изработка на въдица !!!
Значи аз ще си запълвам свободното време като си направя 1 пръчка.
Имам 1 излишен 3м гол телескоп и мисля да го направя с водачи.
Кажете колко водачи да му сложа ( без върха защото ще го сменя ), с какъв конец да ги навия и с какво лепило или смола да ги залепя ???
Благодаря предварително !!!

Кажете колко водачи да му сложа ( без върха защото ще го сменя ), с какъв конец да ги навия и с какво лепило или смола да ги залепя ???
Благодаря предварително !!!

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Изработка на въдица !!!
Първия момент които ми идва в глават е да те питам колко секции има директния ? На всяка секция се слага пръстен,другото което е ако искаш да са здрави и надежни използвай SIC водачи конеца който ти препоръчвам е 3 или 2 нули хироргически или от тези за поводи които ги продават в рибарските магазини,за лепило пробвай с епоксидна смола или секундно лепило аз ползвам секундно лепило,но го наслоявам по 3-4 пътиnaskox7 написа:Значи аз ще си запълвам свободното време като си направя 1 пръчка.
Благодаря предварително !!!![]()
![]()

Без риболов няма любов !
-
- новобранец
Здравейте!
Искам да попитам още нещо по темата. От какво да направя макародържача или откъде да си го купя(ако се продава изобщо някъде такова нещо)?
Искам да попитам още нещо по темата. От какво да направя макародържача или откъде да си го купя(ако се продава изобщо някъде такова нещо)?
-
- сериозен играч
Продават се.sandokan написа:Здравейте!

- Don4o_62
- учете се от него
От някой китайски си купи за 5лв.един телескоп,и не се занимавай с глупости.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- MAESTROTO
- ще става разбирач
Друго си е да си го направи сам.Аз имам една къса пръчка ,дървена на 30 год.от времето ,когато в Спортмага въдиците свършваха 15 мин след пристигането.Кефа е голям да хванеш нещо!
Кефа цена няма!
- tech-house
- вече хвърля и на тежко
Много интересна тема ще я следя със интерес,защото може и аз да се пробвам на една моя стара въдица.А когела относно навиването на конеца имаше някъде схема как точно се навива и по какъв начин(виждал съм я във снимките на някои потребител от форума).Успеш в направата колега 

Продават се водачи с пръстени,не ти требе никкъв конец.Земаш сопата и направо в магазина(рибарския,за такъми,не за риба
)
мериш директно на секцията(надата) и лепиш с каноколит.За върхът,ако е по дълъг от 40-50 см,ще ти трябва плаващ водач,за да не лепне влакното по него. За макародържач-тиксо,Черен изолирбанд-по ефтино.
Значи 3 метра сопа,ако е на три колена-части-нади,2 водача+един плаващ+върхът,по около2лв парчето,+канолколит-1лв+макродържач...не знам колко пари(или тиксото за 1лв).Минимум 10лв.
Става нещо подобно,ама не съвсем.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=431

мериш директно на секцията(надата) и лепиш с каноколит.За върхът,ако е по дълъг от 40-50 см,ще ти трябва плаващ водач,за да не лепне влакното по него. За макародържач-тиксо,Черен изолирбанд-по ефтино.
Значи 3 метра сопа,ако е на три колена-части-нади,2 водача+един плаващ+върхът,по около2лв парчето,+канолколит-1лв+макродържач...не знам колко пари(или тиксото за 1лв).Минимум 10лв.
Става нещо подобно,ама не съвсем.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=431

-
- научил се да хвърля
+1MAESTROTO написа:Друго си е да си го направи сам.
реди 2 месеца и аз си направих нещо такова ... и много се гордея със себе си

Резултата е учудващо добър, замятам като луд на 30-40 метра с 1.5-2.0 грама

Само за ръкохватка нищо си няма и е на голо ама скоро ще му измиля нещо.
Мисля скоро да си направя карбонов такъв ... ама зимата
Успех