Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
ЛЕФЕР НА ПЛУВКА!
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
ЛЕФЕР НА ПЛУВКА!
Дойде време и да опитаме риболова на ЛЕФЕР на плувка...
Дневен и нощен - въпреки че според закона е забранен нощния риболов, но той си е традиционен по това време на годината...От незнайни времена вечер се лови сафрид и лефер/чернокоп на плувка.
по морето.
Влакна...Тая година смятам за повод да използвам това фамозно - невидимо флуорокарбонно влакно...
0,16-0,18 мм
Куки...имам един запас от куки за сьомга с пера от около 5-6 см. малко са по-дебели...но поне не ползвам ...шлаух...или силиконови маркучета...
размер на куките на око...ако е по-голяма рибата...и куките ще са съответно по-големи...но задържително с предпазно маркуче ...че гризе като с ножица прокетията...
Пръти...директни телескопи от по 7,6 и 5 метра...ползвам и спининг с подвижни плувки....за по далечно замятана...
Стръв...жива граца или филенца от прясна граца...като на края на куката слагам парченце от белена прясна скаридка/ това го научих от Киро/...
Е това е ...важното е да се пробва....а не като Поморийци да чакам първо някой друг да хване риба...та тогава да започне риболова/Да ме извини Тони от Поморие/....хахаха...и наслука.
Дневен и нощен - въпреки че според закона е забранен нощния риболов, но той си е традиционен по това време на годината...От незнайни времена вечер се лови сафрид и лефер/чернокоп на плувка.
Влакна...Тая година смятам за повод да използвам това фамозно - невидимо флуорокарбонно влакно...
Куки...имам един запас от куки за сьомга с пера от около 5-6 см. малко са по-дебели...но поне не ползвам ...шлаух...или силиконови маркучета...
Пръти...директни телескопи от по 7,6 и 5 метра...ползвам и спининг с подвижни плувки....за по далечно замятана...
Стръв...жива граца или филенца от прясна граца...като на края на куката слагам парченце от белена прясна скаридка/ това го научих от Киро/...
Е това е ...важното е да се пробва....а не като Поморийци да чакам първо някой друг да хване риба...та тогава да започне риболова/Да ме извини Тони от Поморие/....хахаха...и наслука.
- justinian
- ще става разбирач

- Обратна връзка:
Краси, братле, прав си.Ама съм много, много зает. Пък и риболовните новини тук са изключително противоречиви и непотвърдени от доказателства, поради което не ги публикувам, за да не заблудя някой нахъсан риболовец. Той бат Милен с право ме критикува понякога, но в този случай греши. Просто нямам никакво свободно време. Иначе в Поморие има спорадични случаи на риболовна слука- главно илария и платерина на плажа след почивния дом на МО в посока с.Ахелой. На дъно в събота са взели по 20-30 тежки риби на човек, но лично аз предпочитам динамиката и след покупката на седемлагерния никел-титаниев Квантум и мачовата пръчка просто ще е грехота да ходя за платерина с монтаж на дъно. Няма динамика просто. Не ми е в стила. Споделям вижданията на Митко Урумов в това отношение- една пръчка, една кука, мнооого риби ))). Иначе ми е най-лесно да отида с харпуна и да напраскам платерини, кефали, лавраци и въобще каквото се движи, но няма да я има тръпката "ще успея ли да я извадя с 0,12 или ще се скъса". Дори в последно време се замислям дали да не си продам водолазното оборудване и да си купя един извънбордов мотор за лодката...
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Лакардии
А бе Бат Милене,не лъжи децата че ще тръгнат по нощите за лефер,само кажи защо ти е невидим флуорокарбон като ще му слагаш шлаух,който се вижда от брега???
Сухо дупе...планина повдига!!!!
Шлауха или силиконовото моркуче се слага да се удължи перото на кукака за да не може ЛЕФЧО да гризне повода....дължината МУ варира от 3 до 10 см. в зависимост от големината на рибата...
Ако имаше куки с рамена като куки за плетене ...ни шлаух ни маркучета ще трябват....

Ей туй "сладурче" може и на гола кука да хванеш....ама трябва да знаеш как!

Е ако не можеш да си хванеш ЛЕФЕРЧЕ, то и ЦАЦА има в изобилие....

п.п. Жусти не става въпрос за тебе...а по принцип за Поморийци...
ще взема да напиша едно есе за "Поморийските" навици и привички на местните рибари....ама некой друг път...
Ако имаше куки с рамена като куки за плетене ...ни шлаух ни маркучета ще трябват....

Ей туй "сладурче" може и на гола кука да хванеш....ама трябва да знаеш как!

Е ако не можеш да си хванеш ЛЕФЕРЧЕ, то и ЦАЦА има в изобилие....
п.п. Жусти не става въпрос за тебе...а по принцип за Поморийци...
ще взема да напиша едно есе за "Поморийските" навици и привички на местните рибари....ама некой друг път...
-
Toby
- вече хвърля и на тежко

Току що получих дана че вчера на 'Западно пристанище' е излязал хубав чернокоп
Човека спомена 30 риби за около половин час
По магазините има лефер . Казват че е от Бургаския залив значи и по типичните чернокопски места трябва да се завърти
Надявам се днес да успея да пробвам
Бат Милене ти би трябвало да си на пристанището какв ще кажеш
А може в момента да ги дърпаш
Това е онзи!