Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Риболов на сом с кльонк по река Дунав
Модератор: bobopeli
- tsokala
- новобранец
- Обратна връзка:
Риболов на сом с кльонк по река Дунав
Здравейте колеги, от известно време насам практикувам този вид риболов, прочетох почти всичко изписано във форума за риболова с кльонк, но явно нещо съм пропуснал. Резултата до момента от ококло 15 излизания е няколко сомчета с тегло около 2,5 кг. За стръв използвам най-често попово прасе, но също така съм опитвал и на каракуда, пил. дробчета - безуспешно. Ако някой може да ме посъветва, коя е най-добрата стъв за Дунав спецялно, ще му бъда много благодарен. Освен това, интересува ме, когато кльонкам, лодката трябва ли да се движи по навътре, към средата на реката, или трябва да е по-близо до брега. Относно куките, с които ловя, стигам до извод, че тройката е по-доброто решение, тъй като с единична кука няколко сомчета се откачиха, незнам само от къде да намеря големи и здрави тройки - търсих в сайтовете, най големите бяха две нули, а аз искам поне 4 нули, ако някой колега може да помогне?
Е, това е което ме интересува, ще се радвам, ако някой ми отговори.
Поздрави на модераторите за хубавият сайт
Е, това е което ме интересува, ще се радвам, ако някой ми отговори.
Поздрави на модераторите за хубавият сайт

-
- разбира нещата
Re: Риболов на сом с кльонк по река Дунав
Колега,за Дунава мисля,че грозд от едри земни или още по-добре блатни червеи,ще е най удачната стръв,също така поповите прасета,но няколко броя на тройката... тройките на Гамакатцу не са лоши,аз лично си правя тройки от единични куки,като ги давам да ми ги заварят със сребърен припой,доволен съм
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- vladimir1974
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
В Свищов ползват 2 тройки едната по високо.Стръв задължително на едната грозд земни дебели червеи или пиявици/черни дебели/,както и попово прасе,а през есента съм виждал и жаба да слагат,но от септември.И аз мисля ,че тройката е по-добра за кльонк.
kasmet
- tsokala
- новобранец
- Обратна връзка:
Аз съм от Свищов и местата, по които кльонкам са около т. нар. вардимски остров. Има хубави дълбоки места, но досега не попаднах на по-сериозни екземпляри. От това, което четох в форумите ми стана ясно, че някои от кльонковете изкарват само или предимно дребни риби - може ли това да е причината? Или просто хората от ''енергото'' с акумулаторите в лодките, вече са извадили почти всичкия сом 

-
- ще става разбирач