Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Събота на река Тунджа
Събота на река Тунджа
Събота - хубав ден , решихме да отидем на река Тунджа с близките.Пристигаме малко късничко - към 9
и виждаме че нашите места са вече заети , а там хващаме предимно платика и каракуда.Решихме да отидем на друго място близко до тези , но то изглеждаше малко зле - открито , без растителност , място само за дънни.Половин час нямаше удар , но след леко изместване в страни всичко се промени - хванах около 15тина каракуди към 200 грама и 1 платика.Към 12 часа дойде 1 ром с колело и се настани почти до нас , но при него имаше повече растителност.Стоя 1 час и извика баща ми да му даде малко живи рибки , че му били останали.Каза , че предния ден хванал половин кофа костури към 400-500 грама за 1 час , но днес нямаше нито 1 в кофата му.Каза също , че пускали мрежи и гърмели с бомби.Като чух това си помислих направо да събирам въдиците - нямаше смисал да чакам нещо по-едро.Но все пак реших да разпъна ръчилото и да пробвам на рибка.Застанах на неговото място и след 2 минути нещо потопи 4-грамовата плувка на въдицата.Беше малка бяла рибка - колкото педята ми.За съжаление при ваденето на куката рибката умря и си казах така и така е умряла поне да я взема да я опитам.За 1-2 часа хванах 10-15 бели рибки от същия калибър , но ги пуснах да си живеят , че бяха много малки.Междувременно ми удариха 2 костура малко по-големи от педята ми.След 2 часа докато слагах рибка на телескопа чух нещо да скърца до мен - обръщам се и гледам въдицата трепери а кордата е изпъната до край.Засичам и след кратка борба изкарах 1 костур около 400-500 грама.Тръгнахме си доволни и с усмивка на лицата 

- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Събота на река Тунджа
Браво, Колега! Предполагам става въпрос за местата около Ямбол, в близаост до пресевните през които минава реката, така ли е?
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Нубави "хищни" преживелици 
Бялата риба, поне по мои впечатлетния си е доста нежна, когато се изкара на брега и ако куката не е в устанта кухина, а в областта на хрилете или още по-дълбоко, шансовете й да отцелее са почти 0-леви

Бялата риба, поне по мои впечатлетния си е доста нежна, когато се изкара на брега и ако куката не е в устанта кухина, а в областта на хрилете или още по-дълбоко, шансовете й да отцелее са почти 0-леви

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Забравих да оточня - всъщност ходихме до село Зимница до Стара Загора и Казанлък.Извинявам се на колегата , че неоточних.