Разделението на личността-Пет "АЗ" в едно

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Разделението на личността-Пет "АЗ" в едно

Мнение от sapuna »

Пет "АЗ" в едно

Един удивителен случай е свързан с идилията на Неделчо Делев. В него имало пет отделни "АЗ", известни като "Истинския Неделчо", "Неделчо у форума", "Неделчо на маса", "На Марица" и "Неделчо пак капо".

Най-независим бил "Неделчо на маса". Той имал навика да да нагласи всичко така, че обвинението да падне върху "Неделчо пак капо". Криел такъмите му, разпъвал му за червеноперка на 200м,обувал му новия гащеризон и скачал с него в калната Марица. Обикалял по купони,пилеел парите и доставял само ядове на "Истинския Неделчо".

Всичко това продължило с години. Лекуващият лекар на многоуважаваната 5-Делна личност стигнал до извода, че "проекцията от подсъзнателното" е формула, която не можело да бъде приложена в този случай, по-скоро тук била замесена някаква чужда "нефизическа" същност отвън, която "завзела властта" над личното "аз" на Неделчо и от която трябвало да го избави по някакъв нестандартен начин.

Докторът се обърнал за помощ към свой колега - професора по логика и етика в Колумбийския университет д-р Дедионов, който изучавал такива явления като истерия, раздвоение на личността и т. н. В края на краищата отчаяните учени били принудени да се обърнат за помощ към медиум и всичко завършило благополучно: Неделчо Делев получил "монопол" над собственото си тяло./но за какъв период?/
След известен период от време се случва нещо като кратковременна загуба на съзнание, понякога незабележимо, а човекът изведнъж се превръща в съвсем друга личност - с друг характер, други интереси, привързан е към други неща и хора. Често пъти той си няма никаква представа какво се е случило с другия преди няколко минути, т. е. дори не подозира за съществуването на други свои "двойници".С две думи казано,"Неделчо у форума" се слива с "Неделчо на Марица" под покровителството на "Неделчо на маса"!Съществуващите двойници могат да "съжителстват" години, десетилетия, понякога и цял живот. "Смяната на властта" е по ред на номерата и един от конкурентите по някакъв начин добива господство над тялото – за няколко часа, дни или месеци.Интересното в случая било,че при нашия случай се редували само две от състоянията-"Неделчо пак капо" и "Неделчо на маса"!
Медиците смятат, че раздвоението на личността е психическо заболяване при което, под влияние на емоционален шок или други причини, хармоничната цялост на човешкото "АЗ" се разбива, подобно на кристална структура, на отделни фрагменти, като линията на счупване става по най-уязвимите "участъци" на психиката. Такъв уязвим "участък" могат да станат например, нереализираните амбиции, дълго потисканите желания и т. н.

Това, което е особено интересно, са разликите в способностите (знания, умения, навици) на отделните, съществуващи в тялото личности: единият от менталните двойници може да се окаже доста надарен в област, в която другият е абсолютен лаик. Съвсем неволно се натрапва аналогия с компютъра: в една и съща "кутия" са заложени няколко независими програми (операционни системи) и вие можете да използвате и/или променяте всяка от тях, без това да влияе на останалите. По подобен начин в един човек съществуват няколко индивида като всеки от тях се развива по своя собствена програма!

Та...означава ли това, че вътре в едно и също тяло съжителстват и няколко различни души? Къде тогава е тяхната обител?
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Разделението на личността-Пет "АЗ" в едно

Мнение от Бай Гого- Сиромаха »

Колкото и да съм убеден че е истина не си вярвам..Изображение Това в никакъв случай не може да става дума за ДелеФ..Изображение
stoistoi
новобранец
новобранец

Мнение от stoistoi »

sapuna написа:Пет "АЗ" в едно
Автор: Димитър Сапунов Стършелов

Браво!!!!!!
и най-умния си е малко прост
nervaa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nervaa »

Добре че господ не ти е дал и 5 к... :D ,щото щяхме да те изгубим като риболовец :D .
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:smt045 :smt045 :smt045 :smt045

Уважаеми проф. Сапунджиев, напълно подкрепям поставената от Вас диагноза - "5 в 1 - неочаквано добра комбинация" и се прекланям пред професионализма Ви. Още от началото на серията изследвания направени на пациента ме гложди един въпрос - защо от всички ментални двойници на болния нито един не умее да лови риба при положение, че това му е идея фикс!? Какъв е Вашия коментар?
gogo_7777
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogo_7777 »

Забелязва се сериозно и повсеместно изперкване на хората(тема разни).

Това се дължи най вече на:

1. Наближаващия край на риболовният сезон-50%
2. Отново неуспешен изминал сезон-40%
3. Растежа на ЕГН-то-5%
4. Изпаряване на сиво вещества,в следствие на жегите-5%
5. Всички 4 точки заедно-100%
Който се смее последен, ............... последен се смее.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Гога,и теб ще те излекуваме! :wink: :D

Та...
Лунният Южен възел е основната причина за постоянното състояние "Неделчо пак капо".Той символизира опитностите от миналите животи - това, върху което се гради настоящия живот. Той е нож с две остриета - така както представлява трамплин, чрез който бързо да напредваме в този живот, така е и котва, която ни придържа към стари, неправилни модели на поведение.В миналия си живот пациента може да е бил професионален рибар,но в този призванието му е някуде другаде.Възможна причина е неспособността му да се координира в рамката на северния лунен възел!

Северният лунен възел символизира новите опитности, които сме избрали да усвоиме в тоя си живот. Новите ни начинания, полезни за решаване на истинските ни задачи, започват приятно и безпроблемно. Ако последват трудности, те са просто изпитание, което трябва да преодолеем. Много често трудности се появяват, ако не сме стигнали до висшата изявя на Южния лунен възел - ако не сме преодолели неадекватните модели на поведение. Висшите нива на изява и на двата възела са нелимитирани, което ни дава безброй интересни възможности за експерименти!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Изображение Не ,не и не..Това не е верно това е некъв мираж..Кажи нещо бе ДелеФ кажи че това не е верно.Тия са болни бе,а не ти кажи им че съм прав бе деба..Изображение

Изображение
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

sapuna написа:Та...
Лунният Южен възел е основната причина за постоянното състояние "Неделчо пак капо"...
:smt045 :smt045 :smt045 :smt045

Благодаря за компетентния и изчерпателен отговор професоре! След като уточнихме диагнозата и клиничната картина е време да назначим лечение на пациента! Ако не се баннал междувременно де!
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Е те така се вкарва свстен човек при тия с дългите ръкави..Не сте прави,корумпирани професориии..Изображение
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

Бай Гого написа:Изображение Не ,не и не..Това не е верно това е некъв мираж..Кажи нещо бе ДелеФ кажи че това не е верно.Тия са болни бе,а не ти кажи им че съм прав бе деба..Изображение

Изображение
верно? :shock: :shock: :shock: че и на фотото зе да излиза кат двама :!: :?: :idea: :arrow:
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

Дейба и скапан компютър Изображение до къде ма докара Изображение Изображение

Излизам в болнични до края на месеца,предписанието на джипито е да ги взема тия петимата и да ги заведа в единствената в страната клиника която се намирала на територията на Горнооряховската община.Лечението и престоя били изцяло за сметка на клиниката,в последно време се вижда,че напливът на пациенти се е увеличил драстично,а самото лечение минавало във поредните фази.
1 фаза Изображение
2 фаза Изображение
3 фаза Изображение

Молете се да се върне поне един от петте!
Ваш болен пациент :roll: :roll: няма значение,забравих му името :smt039 :smt039 :smt039

п.п.Гогаааа,Гога,виж докъде ма докара едно обаждане дейба,да не бех ти казал как си викаме наздраве,тва вече не живот мойтоИзображение
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Nedeltcho Delev написа:п.п.Гогаааа,Гога,виж докъде ма докара едно обаждане дейба,да не бех ти казал как си викаме наздраве,тва вече не живот мойто
Не се предавай ДелеФ,не се предавай..Тия гадове са ти напрайли магия да знайш..Не си такъв бе,тия са те урочасали.Казвах ти седи си дома не идвай по София,ти не.. ша ида да се видим с пичовете. На ти са Пичове.. виде ли докъде те докараха а? До четвърти километър,ама не се плаши ша ти идвам на свиждане нема та остайм да знаеш..Изображение
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

Nedeltcho Delev написа:Дейба и скапан компютър...
:smt056 :smt056

Моля пациента да се успокои! Токущо от София потегли специализираният автомобил за Димитровград, с който ще ви настанят в съответното заведение! Най-важното е в момента да запазите пълно спокойствие и да не се вълнувате излишно!

Изображение
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

Nedeltcho Delev написа:Дейба и скапан компютър Изображение до къде ма докара Изображение Изображение

Излизам в болнични до края на месеца,предписанието на джипито е да ги взема тия петимата и да ги заведа в единствената в страната клиника която се намирала на територията на Горнооряховската община.Лечението и престоя били изцяло за сметка на клиниката,в последно време се вижда,че напливът на пациенти се е увеличил драстично,а самото лечение минавало във поредните фази.
1 фаза Изображение
2 фаза Изображение
3 фаза Изображение

Молете се да се върне поне един от петте!
Ваш болен пациент :roll: :roll: няма значение,забравих му името :smt039 :smt039 :smt039

п.п.Гогаааа,Гога,виж докъде ма докара едно обаждане дейба,да не бех ти казал как си викаме наздраве,тва вече не живот мойтоИзображение
Ако питаш мене по-добре сабираи сергията и бегом на Жребеца ощи от сега, та до 20ти белким сичко отмини,хем и сухи тренировки ще направиш. пък и ще на посрешниш подобаващо.да видим каква диагноза тогава ще дадат-а и живарника трябва да напълниш до тогава.
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”