Дали това е истина?

Модератор: Кърцата

docenta
разбира нещата
разбира нещата

Дали това е истина?

Мнение от docenta »

Колеги, един пияница на подуенската автогара се хвалеше, че ловял здрави шарани на микроязовира в Гурково, Ботевградско. Някой знае ли нещо за статута на този гьол и дали това не е партенка? Изобщо има ли риба в ботевградския район или само мангали бракониерстват там?
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
pepeione
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pepeione »

Най-вероятно е да има бракониери при това нехайство от страна на ИАРА в цялата страна!!!
Наслука!!!
Аватар
Pachko
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Pachko »

Колега неписана истина е " Риба има там, където има мангали", и аз доскоро не вярвах ама се убедих. Видиш ли манго с някой кол да е нагазил в някой гьол, считай че там е бъкано с риба. Отивам аз на Римския Мост (р. Тунджа до град Николаево) , разпъвам яки такъми, прътове, макари, захранки, кво ли не и почвам да хващам , на 50 метра от мен 2-ма мангала с лескови пръчки, малко корда, една ръждясала кука, и перо от патка или фитка - един чувал разнообразна риба, каракуда, червеноперка, ....
По-голям Шаран от рибаря няма!!!
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Ако става дума за самия Ботевградски язовир тои е платен плаща се и на пръчка и рибата се плаща по колко не знам, а за Гурково не знам.
pepeione
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pepeione »

Прав е колегата за циганите и аз съм се убедил във верността на тази поговорка!
Наслука!!!
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Благодаря на всички за информацията. Ако хвана нещо - ще дам добра информация. Наслука!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Колеги, съжалявам за закъснението, но миналата седмица все пак го посетих тоя водоем в Гурково. Той е платен - 3 лева на човек за вход, толстолоб - 2 лева на килограма, шаран и бял амур - 4 лв. европейски сом - 6 лв. Уловената риба може да се връща. Ние бяхме двама души и хванахме общо 6 риби, един шаран го пуснахме, три шарана прибрахме между 1,5 - 2 кг всеки и два амура по 1,3 кг. Значи подуенският пияница не е лъгал, щото имахме и доста късания от по-едри риби.
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”