На непознатия водоем-allround

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

chanio
разбира нещата
разбира нещата

На непознатия водоем-allround

Мнение от chanio »

:D
Последно промяна от chanio на Сря Юни 30, 2010 6:17 pm, променено общо 1 път.
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: На непознатия водоем-allround

Мнение от hristotihov »

И аз действам по същия начин колега, с малки разлики.
"Плувкарката" съм я заменил с мач, който има много предимства. По-голяма дистанция, по-малко се влиае от вятъра, регистрира леките кълванета, по-добре засича ...
Ползвам и сонда за измерване на дълбочината, ползвам и катапулт за захранване на дистанция. Напоследък минах и на по-тежки ваглери и слайдери - 6, 8 грама.

За дъното 40 грама олово ми се струва малко за шарани. При шараните се разчита на самозасичане, чрез тежестта на оловото, така че то трябва да е неподвижно и да е около 100 грама. По-тежктото олово дава и по-голяма дистанция на замятането. На дъното също не е лошо да се захрани, с лодка, с ракета, с кобра, с ПВА. И хранилката е вариант за захранване, ако е пружина или спирала, с по-чести презамятания и хвърляне в една точка. Ако е пружина е добре да е тежка, с олово и неподвижна заради самозасичането.

Не вярвам темата да има голям успех, щото е твърде неконкретна, но дано да греша. :smt023
нямам живарник
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

На непознато място при такива условия /голям язовир и почти липса на информация за възможните риби /отивам само с пълен багажник с пръчки и готови линии.Влача всичко -дънни най-различен калибър;фидер;поне два спининга;отделно линии с булдо /бомбарда/;всякакви плувки и ваглери.Пълен цирк,ама накрая винаги хващам по някоя риба :D
Аватар
drat
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от drat »

На непознато място без да имам поне малка информация не стъпвам. :wink:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”