Надценките във видракс

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Надценките във видракс

Мнение от butnik »

malkia_joro написа:
butnik написа:А защо всички пресметливи скръндзи ...
Ако ти предложат една и съща макара за 280лв.(в чужбина) и за 480лв.(в България) коя ще избереш?По-евтината защото си пресметлив или по-скъпата защото не си скръндза?Аз избрах тази за 280лв. ,а със спестените 200лв. си взех една въдица,влакна,фидер кошнички,куки,вирбели....
А иначе българските вносители да си слагат каквито си искат надценки.Това си е тяхно право.А мое право е да не пазарувам от тях,защото съм пресметлив,но това не ме прави скръндза :idea:
Никой не ви кара насила да влизате в магазините и не всеки има възможност да си купува от чужбина.Аз също си купих щеката от Англия,но всичко друго си купувам от магазините и складовете,където никой не ми отказва да ми продаде на едрова цена,все пак са яли хляб от мен 10г. и съм си спечелил позиции.Вие гледате от ощетената страна,сред нас има хора с всякакви професии,а замисляли сте се дали цените при които работите са поносими за повечето,един пример с алуминиевата дограма,с колко паднаха цените а,и пак се работи,само не ми казвайте,че работите на загуба.Просто българите искаме много бързо да забогатяваме и след като няма контрол над повечето бизнеси,всеки си прави каквото иска.Замислете се малко и не ми казвайте,че не съм прав.Да давам ли пример с компютри,бяла и черна техника и каквото поискате.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Да не гледаме в канчето на ближния.....
Чудя се да трия темата или не :roll:
Всеки разбира от търговия, коли, жени и тн... тука :roll:
Имате право да пазарувате от цял свят, та и от производителя.... пробвайте да видим какво ще се получи.... :lol: :lol: :lol:

Никои от вас не чува, какво казва предишния!!!

п.п Vidrax е редно да санкционира подобаващо своя дилър за грешката, която е допуснал... :wink:
Защото име се гради бавно и роши за минута!
п.п 2 А на другите философи в темата ще кажа, да си направят фирма, да заредят стока, склад, дилърска мрежа, персонал, данъци, транспорт, мита, заплати, ток, рошвети и още 10 неща и да ми отговорят, кога ще излезнат на печалба....??? :roll:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Vidrax
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Vidrax »

Темата е хубава, нека си стои :) . Никога не сме имали толкова голяма посещаемост 1600 човека като само от тази тема са влезли 600 човека :) .

Ако трябва да обобщим проблема е разликата от едровата цена и тази на дребно в онлайн магазина ни.
1. Какво е ЦЕНА НА ЕДРО? Това когато купуваш бройки ежемесечно и годишно, с това се храниш. Много от търговците предпочитат да пазарят от нас няколко пъти в седмицата, по малко, отколкото наведнъж, но по-нарядко. Но са постоянни и са регистрирани като търговци при нас.
2. В онлайн магазина са ЦЕНИ НА ДРЕБНО. Ако пуснем цени на едро в сайта ще има ли поне един търговец наш клиент? Със сигурност търговец няма да стъпи в нашия склад и следва фалит, защото онлайн търговията не може да покрие дори и наема на склада ни.
Въпреки това всички знаете че и в онлайн магазина имаме отсъпки при тотал 100, 200 и 300 лв а ако е повече, всеки който е правил над 500лв и нагоре знае ... :) .
3. Разликите от цените в ebay, USA и т.н... Отстъпките при количества са същите е при производителя. Ако ние годишно купуваме един контейнер стока от Мичел, то американския му представител купува 100 контейнера а руския купува 50 контейнера.
Ние сме напълно наясно че цените за американеца и руснака са наполовина на цените които Мичел ни е дал, но никога не сме го направили на въпрос, защото така е редно да бъде. И американския търговец на дребно купува от американския вносител и слага в ebay.

Това е. Дано съм бил полезен и дано сте ми прочели горните редове, че май наистина всеки пише без да чете какво пише предния.
The worst day of fishing is better than the best day of working!
http://www.vidrax-fishing.com
LynyrdSkynyrd
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от LynyrdSkynyrd »

Vidrax написа:Темата е хубава, нека си стои :) . Никога не сме имали толкова голяма посещаемост 1600 човека като само от тази тема са влезли 600 човека :) .

.
Добре да кат имате такава посещаемост само от тази тема не е ли редно да ми изпратите безплатно някоя гега или макаричка :wink: щот стана на въпрос ,че клиентите били скрънзи,ай да видим са продавачите?

Това беше в рамките на шегата(всичко си имам),но ако все пак изпратите нещо :roll: ще бъде пуснато в форума за продажба като парите от него ще се дадат в форума за благотворителност.И ако това нещо ще на стойност 20-30лв нема смисъл и сами можем да си ги съберем тез пари,че и много повече.Вижте там да е нещо с по голяма надценка :lol:
Изображение Изображение
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Неви ли омръзна да пишете глупости.. Българските търговци са притиснати до стената и едвам искарват за прехраната си.. Те всъщност неса търговци .. те са вече просяци.. Само ......... хора могат да плюят по търговците..
Тва неса бизнесмени .. повечето живеят на кредит.. неме карайте да ви пожелавам да си отворите рибарски магазин и после да забогатеете.
п.п. немойте си върна борчовете цял живот ку ще и подаръци от америка да ви пращат...
п.п.2 Тез дет карат Хамъри .. неса в рибарския бизнес .. успокойте се
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

[quote="LynyrdSkynyrd"][quote="Vidrax"]Темата е хубава, нека си стои :) .
Това беше в рамките на шегата(всичко си имам),но ако все пак изпратите нещо :roll:

Колега сайта не е нито за 20 нито за 50 лева .. и не проси от името на сайта .. тва е сайт с голям имич .. дори е обида такъв ефтен подарък !!!!
Изображение
LynyrdSkynyrd
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от LynyrdSkynyrd »

carpsliven2 написа:

Колега сайта не е нито за 20 нито за 50 лева .. и не проси от името на сайта .. тва е сайт с голям имич .. дори е обида такъв ефтен подарък !!!!
Мдааа май не ме бива в хумура. Някъде да съм оставил данни къде да пращат подаръка или ще ми го пуснат по факса?
Изображение Изображение
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Имам 1 въпросче към Vidrax -като ви отворя саита и почна да разглеждам продуктите никаде не виждам цена ,аз ли я бъркам някаде :P
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Не е по темата ама да си кажа.Понеже много се защитават търговците.Днеска ходих до Равда, реших да си накупя зеленчуци и плодове от пазарчето в центъра.Отказах се набързо.Цена на пъпеш 3.00лв.Цена на диня 4,50лв.При цена в магазините в Бургас,пъпеш 60ст. и диня 40ст.Да им го ...на такива търговци.
"За бога братя не копувайте"ами да мрем тогава,мамицата им ненаситана.
п.п.Това не се отнася за всички естествено, но много мърша бе :twisted: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

snegk написа:Не е по темата ама да си кажа.Отказах се набързо.Цена на пъпеш 3.00лв.Цена на диня 4,50лв.При цена в магазините в Бургас,пъпеш 60ст. и диня 40ст.Да им го ...на такива търговци.
"За бога братя не копувайте"ами да мрем тогава,мамицата им ненаситана.
п.п.Това не се отнася за всички естествено, но много мърша бе :twisted: :lol:
Работата независи от търговците , а от съвсем други фактори.. дори и на тез цени пак търговците си искарват прехраната .. зад големите цени на наеми,надценки,рушвети.. седът съвсем други хора.
Тез дет продават са последната дупка на кавала дето им се е наложило да търсат спасението.
Все едно да обвиниш сервитйора че, манджата в шератон струва 50 лева.
Кмета къде е във случая .. или тряа да му се пратат на майка му интимни поздрави.. Той защо позволява такава сеч на пазара .. защо ли .. и къде ли отиват парите ??
И все пак темата е за Видракс .. мисля че, има възможност на някой неща да правят по-чести намаления :lol:
Изображение
dian
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dian »

лоша реклама няма
видра къса глави маи ама теси знаят наи добре
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

dian написа:лоша реклама няма
То всички си слагат надценка,все пак това им е бизнеса.Трябва и те да имат печалба.
dian
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dian »

som4o написа:
dian написа:лоша реклама няма
То всички си слагат надценка,все пак това им е бизнеса.Трябва и те да имат печалба.
дано да си плащат и данък печалба :D :D :D
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

Чета темата, и не мога да не се съглася, че някои вносители попрекалявата с цените!
На първо място мога да сложа фирма "Орозов", там наистина не познават парите понякога !:evil:
Сега по темата- баш за Видракс не съм много съгласен и давам прост пример:
Преди две години на изложението беше представена новия(тогава) модел на Абу Кардинал, серия 800...цената беше към ту 220левчета, с оферта за едни бързи 15% процента при покупка на място....много ми хареса тази макаричка(модел 804) и нали съм българче взех да ровя из разните и-беи и производни сайтове, тъ както и да го смятах, цената си идеше горе-долу същата,като тука.... е, в последствие се метнах на едно шимано техниум магнезиум 4000, което си купих от един магазин в Мюнхен за 175 евро(тук вървяха над 400лв тогава!!) и се отказах от Абу-то, но надух главата на колегата J.P. за тази макара и той си я закупи без резервна шпула за около 160лв(не от онлайн магазина)....тъ, като гледам, сега тази макаричка от около година виси в сайта им на промоция от 140лв.....тоест един добър спад надолу за време от година, година и малко....
Ся, и за Скелетора дето е упоменат от колегата.....на последното изложение си бройнах една 2.40м, която за мой късмет се оказа със счупен първи водач...отстъпката която ми направиха беше много, много поносима и немедлено се обзаведох с тази изключителна пръчка....ремонта ми струваше 0 лева и 0 стотинки, благодарение на г-н Иван Пигов, който ми смени водача!
Така де, който търси-намира дори и в България, иначе за някои консумативи-влакна, воблери и т.н. тук надценките са в пъти при някои търговци-факт!
Сещам се , че миналата година един приятел шаранджия ми беше поръчал някакви дайви, които в първия риболовен магазин в Мюнхен(най-скъпия град в Германия),в който влязох, продавача за 4бр(нямаше ги налични дори) с резервните шпули веднага направи намаление над 20% и макрите се вързаха с по над 100лв по-добра цена на бройка(тоест над 400лв общо за всички), спрямо цените в БГ!:shock:
Наистина у нас, особено на по-изявените марки цените са доста необосновани, и оправданието, че сме малък пазар хич не топли!
п.п.Абе, ВИДРАКС, няма ли да отворите най-накрая магазин в София?!!?Колко години още да ви чакам? :lol: :lol: :lol:
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”