Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

За фасовете
Модератор: dantho.mihov
За фасовете
Цигарените фасове представлявам сериозна заплаха за водните обитатели.Филтърът на цигарата,състоящ се от ацетатни целулозни влакна,задържа голямо количество никотин,различни смоли и други токсични вещества.Количеството никотин,съдържащо се в 200 цирарени фаса е достатачно да убие възрастен човек.Лабораторни изследвания показали,че един фас,плаващ в съд с обем 1 литър,е достатъчен за да умъртви риба в течение на 96 часа.Ежегодно над 75 хиляди тона цигарени фасове се оказват в околната среда,много от който в крайна сметка попадат в природните водоеми.Там те се превръщат в сериозна заплаха за рибите и другите водни обитатели.Така,че ако имате навик да изхвърляте свойте фасове във водоема,където ловите риба,замислете се! По този начин само влошавате бъдещите си излети за добра слука и съсипвате водните басейни. Наслука !
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: За фасовете
Напълно съм съгласен с теб колега. Който е решил да се трови може да го прави и без да трови всичко живо около него.
- bradata
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Поздрави за темата, колега! Напълно съм съгласен с теб. Аз понеже съм си пушач и искам да кажа, че си събирам фасофете и призовавам колегите да правят същото! Поздрави!
Скромността е качество за тези, които нямат други качества!
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Имам хубав навик да си намирам някоя кутиика от червей и да я пълня с вода и да си го слагам вътре после си ги хвърлям заедно с другите боклуци 

Без риболов няма любов !
- kabaero
- вече хвърля и на тежко
Уфф аз го имам тоя кофти навик
, след като прочетох за кво става въпрос спирам ще си ги събирам в нещо. 

-
- ще става разбирач
Аз пък си имам пепелник на стöла 

Аз пък спрях дфа пуша
Е признавам си не я видяхchapara написа:Нещо май възраждаме теми с нови автори![]()
![]()
![]()
![]()
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 1%80%D0%B8

-
- кандидат преподавател
Има защо да пише колегата-много е гадно наоколо гледката да е райска,а по целия бряг да има фасове с различна давност.Не пуша и не съм производител на проблема,ама за сметка на това на десет риболовци от местните в планината ,осем пушат и мятат фасове и празни опаковки от цигари където им падне по бреговете на планинските водоеми.