Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Разисквания по темата воблери !!!
Модератор: sestrata
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Разисквания по темата воблери !!!
Ратлина на Рапала е един от воблерите в които се кълна
Лови много, няма никаква философия във воденето му, определено вдига по-едри риби от очакваните за размера му.
На него съм хващал, бяла, костур, щука и распер.
Предпочитам го при пасивна риба
Тези на Котън Кордел стават за украса на коледната елха или за замеряне. Мноооооого са леки и да ги накараш да играят е мъка
От Ратлините на Рапала съм хващал само с 7 и 8 см моделите.
Изключително успешен при риболов на распер, винаги атакува едър екземпляр да не кажа най-едрия от ятото
При тегло 22 грама и липса на лопатка дистанции от 70-80 метра не са проблем

Лови много, няма никаква философия във воденето му, определено вдига по-едри риби от очакваните за размера му.
На него съм хващал, бяла, костур, щука и распер.
Предпочитам го при пасивна риба

Тези на Котън Кордел стават за украса на коледната елха или за замеряне. Мноооооого са леки и да ги накараш да играят е мъка

От Ратлините на Рапала съм хващал само с 7 и 8 см моделите.
Изключително успешен при риболов на распер, винаги атакува едър екземпляр да не кажа най-едрия от ятото

При тегло 22 грама и липса на лопатка дистанции от 70-80 метра не са проблем

колиги сега попаднах на тази хубава и стара тема , малко ще я изтупам от прахта , имам следното питане поръчах си рапала магнум , че един колега я похвали за сом на искъра но не ми е ясно следното описани

също бих искъл да ми препоръчата някое зури за яз Искър , че не ми се дават една камара пари докато попадна на работещ
както и да е поръчах си модел BSRD 7см някой има ли наблюдения как се държи на искъра и как трябва да се водиИдеален е за тролинг, дори и при големи скорости. Най-голямото му предимство е, че човката му е подвижна и можете да поправите наклона й на момента след някоя свирепа атака на хищник. Помнете, че човката се накаланя само с пръсти и със съвсем леко усилие и то само настрани! Ако се опитате да променяте наклона й във вертикална посока ще се наложи да си купувате нов воблер. Изключително фината настройка на ъгъла на атака е почти невъзможно да бъде повторена, ако бъде разместена! Count Down Magnum потъва бързо с главата надолу, а малките размери могат да се използват за улов на дебнещи хищници, а също и на места, където трябва да се следват стриктно подводните структури или наклонът на брега.

също бих искъл да ми препоръчата някое зури за яз Искър , че не ми се дават една камара пари докато попадна на работещ
Питах sampo,но не отговаря,затова да питам някой от вас дали знае какво представлява крилото,което слагат на воблера(евентуално снимка)за да слиза до определена дълбочина и от къде може да се купи такова.Никъде не можах да намеря снимка,или да продават такова нещо.Благодаря предварително!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
И аз искам да питам по знаещите колеги има ли начин да се утежнява воблера на по голяма дълбочина
моите са за 3.5 метра за 5 метра и за 7 метра.когато на телевизора показва че рибата е 15-20 метра немога да я накарам пущината да кълве та ако има чалъми някои да сподели ще съм много благодарен
моите са за 3.5 метра за 5 метра и за 7 метра.когато на телевизора показва че рибата е 15-20 метра немога да я накарам пущината да кълве та ако има чалъми някои да сподели ще съм много благодарен

тои не умира1912
- krokibg
- учете се от него
Колега,няма как да утежниш воблер който гази до 4.5м до такава степен че да слезе на 19
Имам в предвид,да се човърка самия воблер или преправя
Три начина има,това да стане факт.Първия е с Даунригер,втория с крило и третия с една шпилка - оловна или неръждаема,която от горния край да има присаден вирбел.За първите две си има указание за ползване и се иска малко и аритметика, а при третия,всичко зависи от това колко му разбира човек на този начин за поднасяне на примамката.Мисля че си иска и малко фантазия и проби.Шпилката или както там искаш го нареч,се вързва с основното влакно за вирбела а с друго метър и нещо до два метра влакно се пуска назад и на края се вързва карабинката за воблера.Когато се троли,шпилката върви по дъното и а воблера,задължително трябва да е плуващ и да не забива на долу.Гледал съм това да го правят руснаците и го ползват също така и на места където има закачки по дъното.Дано да съм бил изчерпателен !!!

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Точно за крилото ми е питането.Не можах да намеря да продават такова нещо,нито да видя някъде какво представлява.
- krokibg
- учете се от него
Питай в Гуглето,то всичко знае.А човека,който може да те ущастливи/color] по въпроса Сампо !!!
-
- вече хвърля и на тежко
Не мога да намеря снимка, но такова крило продават в Майсторски риболов, на Корморан е, зелено на цвят и струва 9 лв.jylt написа:Точно за крилото ми е питането.Не можах да намеря да продават такова нещо,нито да видя някъде какво представлява.
http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/en ... p1197.html
Точно на Сампо писах,но може да не поглежда има ли лични съобщения.Търсех нещо в България,но благодаря Наско!
-
- вече хвърля и на тежко
Нали това ти казвам, че в Майсторски риболов, при Ивайло ги има със сигурност.
Това в Стара Загора ли е,че съм от Хасково?nasko1971 написа:Нали това ти казвам, че в Майсторски риболов, при Ивайло ги има със сигурност.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
благодаря krokibg и това е пак решение.щесе опитам да намеря повече инфо и за трите метода >
тои не умира1912
-
- новобранец
- Обратна връзка:
сега и ако някои колега каже къде в Пловдив мога да намеря такова крило за тролинг ще трябва да почерпя вече 

тои не умира1912
- krokibg
- учете се от него
каментодоров написа:сега и ако някои колега каже къде в Пловдив мога да намеря такова крило за тролинг ще трябва да почерпя вече
Да ти кажа,изобщо не съм виждал такива крила из Пловдив.Аз навремето си правих свободни съчинения с воблерите и ги утежнявах допълнително с няколко оловни съчми

колеги бихте ли ми препоръчали някой разцветки и модели на YU-ZURI за язовир Искър