Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Днес на морето
Re: Днес на морето
Ей отличници сте ни вий двамата
И как ги подреждате само, като за военен парад

И как ги подреждате само, като за военен парад

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- научил се да хвърля
браво колеги

Бях се поуплашил от силния вятър снощи и след като първо си навих будилника, сетне го изключих, решавайки, че няма да ходя за рибка. Да ама пусти навик-събудих се в 5 ч и нещо и като видях, че вятърът е паднал се засилих към морето. Начало на риболова чак в 6 и 30 ч вместо 5 и 50 ч.
Хубаво е да си в отпуск, макар и за ден-два. Още по-хубаво е като отида на напълно ново за мен местенце за първи път и с първото мятане да извадя зарганец на полупотъваща бомбарда. А наоколо няма жива душа, няма ги и сигурните белези от риболовстващите преди мен като оставени вестници, торбички или бирени шишета, с които напоследак взех да привиквам. Полека-лека работата се заформи, но до 8 ч, когато вятърът, респективно вълната се усилиха и преминах на потъваща. Тъй щипнах още 2-3 зизита и ги заформих на десет. Пак си изпълних нормата
. Имах и три откачени и пет пратени обратно и няколко талибанци.
Тука някъде се вихрех.

Ей ги днешните убавци.

Лошото ми се случи на тръгване. Слизайки по стръмните скали, загубих равновесие и се свлякох от 2-3 метра отвесно, като при падането се ударих около бъбрека. Имах и няколко охлузвания. Кофата с рибата хвръкна на една страна, шапката на друга, а очилата ги търсих 1-2 минутки. Оказаха се здрави
. Само в дясната ръка останах да стискам двете прътчета. Май и на тях им няма нищо, но напоследък все некви инфекции се получават покрай риболова. Айде със здраве!
Хубаво е да си в отпуск, макар и за ден-два. Още по-хубаво е като отида на напълно ново за мен местенце за първи път и с първото мятане да извадя зарганец на полупотъваща бомбарда. А наоколо няма жива душа, няма ги и сигурните белези от риболовстващите преди мен като оставени вестници, торбички или бирени шишета, с които напоследак взех да привиквам. Полека-лека работата се заформи, но до 8 ч, когато вятърът, респективно вълната се усилиха и преминах на потъваща. Тъй щипнах още 2-3 зизита и ги заформих на десет. Пак си изпълних нормата

Тука някъде се вихрех.

Ей ги днешните убавци.

Лошото ми се случи на тръгване. Слизайки по стръмните скали, загубих равновесие и се свлякох от 2-3 метра отвесно, като при падането се ударих около бъбрека. Имах и няколко охлузвания. Кофата с рибата хвръкна на една страна, шапката на друга, а очилата ги търсих 1-2 минутки. Оказаха се здрави

-
- ще става разбирач
карид написа: напоследък все некви инфекции се получават
Taка е щото не се обаждаш.Аз на Агалина или вълнолома сам не ходя.То не че като се изтърсиш няма да лежиш в гипсово корито,ама поне ще те намерят.
Иначе

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
-
- и господ не е толокова добър
Ще се гътниш за едната риба.Умната.За риболова си те знаем

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Даа. Требе да се внимава повече.snegk написа:Умната.
Оказа се , че в неделя след обед на Краставицата работи само 1 магазин и в него нямаше блатен. То не бяха ГСМ-и, заявки и от Изгрев се сдобих с глистите. Макар и леко покъртен от петъка днес пак на морето. От 5 до 8 ч лутане межди 2-3 местенца поради бурното море и духовития вятър. Работата стана от 8 до 9 ч. Шест броя и един бонус от Боцмана и един релийзнат.

Бре, как бързо растат талибанците. Тая изчезналата кука наистина може да я отгризната 

-
- и господ не е толокова добър
Пак си се представил добре 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Нали. Взех тия по-нахалните и ме оставиха на мира-и червея и зарганите.Боцмана написа:Бре, как бързо растат талибанците. Тая изчезналата кука наистина може да я отгризната
А той умора няма, ама днес нещо май не му беше ден.krasi81 написа:Боцмана къде го остави да не се умори от риболовни подвизи
Нещо влязахме в серия от контузииkrasi81 написа:Браво Карид нямаш спиране а Боцмана къде го остави да не се умори от риболовни подвизи

- каридата
- учете се от него
Тяна няма да се плашиш ,млад си още.Киип лолкинг. 

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

Другата седмица съм втора смяна на работа и можем да заформим заедно няколко излета преди обед 

Днес заформихме с колегата Seefeel едно морско риболовче. Отдава не бил ходил за зарган, нищо не можел да хване-ми се заоплаква в началото той. В точното време и точното място бяхме на морето и от 6 ч до към 8 ч ударите и рибите бяха доста чести. Сетне се разредиха и рибите заизлизаха по-дребни. И така до 10 и нещо. По едно време и двойка делфини ни направи безплатно представление. С една доза и малко и повечето червеи зели дали изкарахме двамата целия риболов. Рекорд за сезона от 16 бр. и две откачени. Колегата и той се представи повече от добре. Тъй де, кат ме слуша какво да прави
остана доволен.
Туй са мойте.

Туй са мойте.

-
- разбира нещата
Дали аз бях кадем на карид или той на мен,незнам, ама като за откриване на зарганджийския е добре.Докато вляза в час имах много нереализирани кълванета.Ето ги и моите:
по-късно забелязах и това :
явно зъбатия дебне

по-късно забелязах и това :

Проба му е майката!