Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Помощ - щука в камерата :)
Модератор: sapuna
Помощ - щука в камерата :)
Здравейте Колеги,
В петък след достойна за завист борба си имам в камерата една 3.8кг щука.
Състоянието й е - одрана, изчистена и разделена на 2 горе-долу еднакво дълги парчета.
Та на въпроса. Тази вечер мисля да кулинарствам с едната половина
. Ще бъде панирана на шайби и след това удавена в сос и студено бяло вино.
Но преди панирането моля за помощ как да извадя гръбнака и костите????
И второ за сосче мисля да забъркам чесън, нещо люто, лимонов сок и може би зехтин. Ако някой има по - добра идея ще съм благодарен.
В петък след достойна за завист борба си имам в камерата една 3.8кг щука.
Състоянието й е - одрана, изчистена и разделена на 2 горе-долу еднакво дълги парчета.
Та на въпроса. Тази вечер мисля да кулинарствам с едната половина

Но преди панирането моля за помощ как да извадя гръбнака и костите????
И второ за сосче мисля да забъркам чесън, нещо люто, лимонов сок и може би зехтин. Ако някой има по - добра идея ще съм благодарен.
На рЯката ми е най-добре 
Спининг клуб "Абичи"

Спининг клуб "Абичи"
Re: Помощ - щука в камерата :)
Погледни в сайтовете за видеоклипове (http://www.vbox7.com или http://www.youtube.com) има мн.примери за обезкостяване и филетиране на щука. Само дето не ми се връзва как ще го направиш, при условие че искаш да пържиш на шайби
. Иначе както си се обезкостява - надлъжно по гръбнака с тънък остър нож. НАЗДРАВЕ 

Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Re: Помощ - щука в камерата :)
Ами Колеги приключи се.
Щуката е панирана на шайби като преди това престоя малко в лимонов сос и чесън. Сервирана е със доматки и едно прециално пикантно сосче, което направих набързо с подръчни материали.
Препоръчвам всеки да опита по-горното - получи се ФАНТАЗИЯ.
Дано не съм ви раздразнил много аз отивам да почвам със салатата и ракията докато винцето се запоти, а рибата малко да изстине:)
Лека вечер на всички.
Щуката е панирана на шайби като преди това престоя малко в лимонов сос и чесън. Сервирана е със доматки и едно прециално пикантно сосче, което направих набързо с подръчни материали.
Препоръчвам всеки да опита по-горното - получи се ФАНТАЗИЯ.
Дано не съм ви раздразнил много аз отивам да почвам със салатата и ракията докато винцето се запоти, а рибата малко да изстине:)
Лека вечер на всички.
На рЯката ми е най-добре 
Спининг клуб "Абичи"

Спининг клуб "Абичи"