Помощ - щука в камерата :)

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Vladmir
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 104
Регистриран на: Сря Юли 09, 2008 7:25 pm

Помощ - щука в камерата :)

Мнение от Vladmir »

Здравейте Колеги,

В петък след достойна за завист борба си имам в камерата една 3.8кг щука.
Състоянието й е - одрана, изчистена и разделена на 2 горе-долу еднакво дълги парчета.

Та на въпроса. Тази вечер мисля да кулинарствам с едната половина :). Ще бъде панирана на шайби и след това удавена в сос и студено бяло вино.

Но преди панирането моля за помощ как да извадя гръбнака и костите????

И второ за сосче мисля да забъркам чесън, нещо люто, лимонов сок и може би зехтин. Ако някой има по - добра идея ще съм благодарен.
На рЯката ми е най-добре ;)

Спининг клуб "Абичи"
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 446
Регистриран на: Пон Май 28, 2007 4:29 pm
Местоположение: Варна

Re: Помощ - щука в камерата :)

Мнение от vinil »

Погледни в сайтовете за видеоклипове (http://www.vbox7.com или http://www.youtube.com) има мн.примери за обезкостяване и филетиране на щука. Само дето не ми се връзва как ще го направиш, при условие че искаш да пържиш на шайби ;). Иначе както си се обезкостява - надлъжно по гръбнака с тънък остър нож. НАЗДРАВЕ :drinkers:
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Vladmir
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 104
Регистриран на: Сря Юли 09, 2008 7:25 pm

Re: Помощ - щука в камерата :)

Мнение от Vladmir »

Ами Колеги приключи се.

Щуката е панирана на шайби като преди това престоя малко в лимонов сос и чесън. Сервирана е със доматки и едно прециално пикантно сосче, което направих набързо с подръчни материали.
Препоръчвам всеки да опита по-горното - получи се ФАНТАЗИЯ.

Дано не съм ви раздразнил много аз отивам да почвам със салатата и ракията докато винцето се запоти, а рибата малко да изстине:)

Лека вечер на всички.
На рЯката ми е най-добре ;)

Спининг клуб "Абичи"
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”