Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
sexy_klo6ar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от sexy_klo6ar »

Ще ходя за 6 дена на Дунава през септември и от сега искам да се подготвя та затова реших да поразпитам: 0.30 ще бъде ли тънко :?: Да слагам ли повдигачи на царевичката :?: Колко кг царевица ще са ми необходими и от каде мога да се снабдя с нея в София(за захранка) :?: Благодаря предварително :!:
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

sexy_klo6ar написа:Ще ходя за 6 дена на Дунава през септември и от сега искам да се подготвя та затова реших да поразпитам: 0.30 ще бъде ли тънко :?: Да слагам ли повдигачи на царевичката :?: Колко кг царевица ще са ми необходими и от каде мога да се снабдя с нея в София(за захранка) :?: Благодаря предварително :!:
Бих ти препоръчал поне 0.35 влакно.Даже 0.40.А с монтажите експериментирай.За захранването - първия ден яко и след това по малко.

Наслука! :drinkers:
Изображение
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

stich написа:
sexy_klo6ar написа:Ще ходя за 6 дена на Дунава през септември и от сега искам да се подготвя та затова реших да поразпитам: 0.30 ще бъде ли тънко :?: Да слагам ли повдигачи на царевичката :?: Колко кг царевица ще са ми необходими и от каде мога да се снабдя с нея в София(за захранка) :?: Благодаря предварително :!:
Бих ти препоръчал поне 0.35 влакно.Даже 0.40.А с монтажите експериментирай.За захранването - първия ден яко и след това по малко.

Наслука! :drinkers:
Ако питате мен това влъкно 0.40 също е малко, но нали зависи и каква риба ще търсиш :?: :!: Ако ти удари амур 15-16 кила ... Според мен за Дунава ти трябва влакно от 0.45 нагоре 8)
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
sexy_klo6ar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sexy_klo6ar »

Главно шаран и амур ще ловя. Монтажите ми ще бъдат на косъм и на пружина. Мисля да си взема 0.35. Големи шарани и амури на язовири се вадят с 0.28 а на Дунава защо да не сложа 0.35 дори 0.30. Където ще ловя няма закачки. Ще слагам различна стръв и ще опитвам различни монтажи.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

sexy_klo6ar написа:Главно шаран и амур ще ловя. Монтажите ми ще бъдат на косъм и на пружина. Мисля да си взема 0.35. Големи шарани и амури на язовири се вадят с 0.28 а на Дунава защо да не сложа 0.35 дори 0.30. Където ще ловя няма закачки. Ще слагам различна стръв и ще опитвам различни монтажи.
Абе течение...някой път влачи водорасли...незнам.Прецени на място,но 0.30 определено е малко за шаран и особено за амур.И то при монтаж на пружина...
Изображение
sexy_klo6ar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sexy_klo6ar »

Реших - ще си зема едно 0.35 качествено влакно (може би Фокс) и с него ще си лова пък каквото дойде то ако е казано че ще се хване ще се хване :lol:
А сега не разбрах за царевицата от каде мога да се снабдя в София :?:
Аватар
dalgia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от dalgia »

тази вечер съм на ФАРА и ще се пробваме с един мой приятел за сом...бирата е купена и стръв има... :drinkers:
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

Най тънкото влакно което ползвам за Дунав е 0,35 универсално за мен си е 0,40мм и рядко ползвам 0,50мм.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

dalgia написа:тази вечер съм на ФАРА и ще се пробваме с един мой приятел за сом...бирата е купена и стръв има... :drinkers:
Наслука! :smt023
Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Преди време стана дума за уловени пъстърви на Дунав.Снимките бяха открити в дълбините на шурековия gsm.
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
ivcho79
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от ivcho79 »

Ехооооооооо къде се изгъбихте всички бре :D :D :D кава е хавата по реката има ли живот :D някой нещо успехи т'ва он' ва :D
Кльонка във ръката и напред във водата!!!
hondacrx
новобранец
новобранец

Мнение от hondacrx »

И аэ колега чакам някъкво инфо че от месец ходя другаде эа риба.Бях се отчаял от реката.
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

Сега реката е започнала да качва с по няколко сантиметра и се надявам че като позахладнее времето ще започнат шарана и амура отново :) Иначе щуката е много активна както и распера. Ами това са моите наблюдения за сега :D
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
hondacrx
новобранец
новобранец

Мнение от hondacrx »

Благодаря эа информацията колега,чакам ги с нетърпение тез шарани,че да мятам мамалигата.Събота и неделя ако не съм на р.Велека отивам на Дунава да видим ква е хавата.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

ivcho79 написа:Ехооооооооо къде се изгъбихте всички бре :D :D :D кава е хавата по реката има ли живот :D някой нещо успехи т'ва он' ва :D
ИзгЪбихме се :lol: по разни язовири и се ослушваме за реката. :wink: ...ама май нищо хубаво не се чува. :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”