Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

В дебрите на скобарите !
В дебрите на скобарите !
И тъй приятели, след отказ от няколко френда да ми кажат къде се ловят митичните, тайнственни скобари реших сам да ги потърся. Речено - сторено. С още няколко приятелчета цъфнахме на реката рано, рано. Мястото са едни дебели бързаци държащи прилични количества скобар.
Бях нахъсан много, защото в последния риболов не ми се отдаде да хвана от тези разбойници и бях решил да се приготвя подобаващо. Ето за това говорим :

Ето го и "бялото скобарско злато" :

Риболова беше на боло. Другия път задължително ще съм с щека, т.к искаха мноооооооооого задържане, което аз не успявах да постигна дори и със 7 метровото ми боло. Нищо - другия път
Такъмите ми, както вече споеменах:
Боло - Tica Technium 7m - превъзходна въдица, в което се убадих на този риболов,
Макара - Shimano Stradic 2500 FC,
Влакно - основно Колмик Формер 0,16 мм, повод Колмик някакъв беше 0,12 и 0,10 мм също. Сменявах ги от време на време.
Кука - Sensas 3311, 18 номер,
Захранка - тук направих голяяяяяяяяма грешка. Купих си уж за пълнеж някаква Филстар Формаджо - лелееееее ужас ви казвам. Боядиса ми цялата храна в кърваво червено и това даде много негативам резултат !!!! Поне според мен де. Повече никога с нея на река. Опитали са се да направят нещо на Ривър Ейс, ама нанайси !!! В захранката от 4 кг. добавих и 5 хляба на трохи, които виждаде по-доре.
Много труден риболов - рибите кълвяха много, но не се закачаха като хората. Закачи се, поведе 2, 3 метра и се откачи. Не знам на какво се дължи това. Просто нямам обяснение. Явно само бутваха трохата с носа, леко се закачаха и след това като тръгнат по течението си оставаш само със свирещия аванс. Само аз изпуснах 17, като някой от тях бяха доста големи, защото имах 3 късанета на наистина огромни риби. Едното приятелче имаше към 25 хванати риби и около 40 изпуснати. Абе като цяло 4 човека при тези странни условия на кълване имахме около 60 - 70 скобара и два пъти повече изпуснати.
Ето ги и рибките:

Тука пляскат последните:

Успокоиха се:

Защото разбраха, че ще им се случи ето това:

Мястото на скобара е във водата, за да ни радва всеки следващ път.
Поздрави
Мариан
Бях нахъсан много, защото в последния риболов не ми се отдаде да хвана от тези разбойници и бях решил да се приготвя подобаващо. Ето за това говорим :

Ето го и "бялото скобарско злато" :

Риболова беше на боло. Другия път задължително ще съм с щека, т.к искаха мноооооооооого задържане, което аз не успявах да постигна дори и със 7 метровото ми боло. Нищо - другия път

Такъмите ми, както вече споеменах:
Боло - Tica Technium 7m - превъзходна въдица, в което се убадих на този риболов,
Макара - Shimano Stradic 2500 FC,
Влакно - основно Колмик Формер 0,16 мм, повод Колмик някакъв беше 0,12 и 0,10 мм също. Сменявах ги от време на време.
Кука - Sensas 3311, 18 номер,
Захранка - тук направих голяяяяяяяяма грешка. Купих си уж за пълнеж някаква Филстар Формаджо - лелееееее ужас ви казвам. Боядиса ми цялата храна в кърваво червено и това даде много негативам резултат !!!! Поне според мен де. Повече никога с нея на река. Опитали са се да направят нещо на Ривър Ейс, ама нанайси !!! В захранката от 4 кг. добавих и 5 хляба на трохи, които виждаде по-доре.
Много труден риболов - рибите кълвяха много, но не се закачаха като хората. Закачи се, поведе 2, 3 метра и се откачи. Не знам на какво се дължи това. Просто нямам обяснение. Явно само бутваха трохата с носа, леко се закачаха и след това като тръгнат по течението си оставаш само със свирещия аванс. Само аз изпуснах 17, като някой от тях бяха доста големи, защото имах 3 късанета на наистина огромни риби. Едното приятелче имаше към 25 хванати риби и около 40 изпуснати. Абе като цяло 4 човека при тези странни условия на кълване имахме около 60 - 70 скобара и два пъти повече изпуснати.
Ето ги и рибките:

Тука пляскат последните:

Успокоиха се:

Защото разбраха, че ще им се случи ето това:

Мястото на скобара е във водата, за да ни радва всеки следващ път.
Поздрави
Мариан
Re: В дебрите на скобарите !
Евала Мариане,поредния прекрасен излет
Не се ядосвай за изпуснатите,другия път ще наваксаш 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Блаво колега
перфектна подготовка и резултат на лице 

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
Слагах бе бате, и 16 и 14, даже стигнах до 12, ама нанайси......chapara написа:Браво Маряне,все ми се струва ,че е трябвало да пробваш и с кука 16 и 14
Хубав излет и браво за постъпката накрая! 

Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Така,вината не е в болото ,не си подбрал грамажа на плувката според течението,за да можеш да задържаш качествено в смисъл,да не ти литне такъма при задържането да взима въздух.И въпреки това си се справил .Стигал съм до 8гр. плувки за да успея да задържам перфектно,не се плаши от големия грамаж,даже имам и 10 и 12гр плувки за боло.С щеката на близалка съм ловял с 25гр.и пак съм хващал и подрастващи мряни.И не се сърди за мястото,и аз вече не казвам или на определени доверени приятели

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Браво Марияне за излета
Откачанията ти са от куката , почти 100 процента съм сигурен. За щека 18 номер е супер щото ластика си обира напъните и не се откачат толкова , ама за болото си шляпни една говнер чинта 9 номер и си свиркай- късане има , откачане няма.

Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
- Бисо
- сериозен играч
Двата пъти,когато съм те виждал как ловиш,ми направи впечетление,че слагаш много голяма троха.Ако пак си подходил по тоя начин в този сезон,съмсем нормално е да имаш толкова откачени риби.Се още скобара не се хвърля стръвно към стръвта,има си достатъчно храна,а и времето е топло.Кълванетата сега ги предизвикваме с огромни количества захранки и "трошки"
към които подхожда по-скоро от любопитство и опипом.
За местата,колегите са прави,аз също не бих споделил с всекиго.Реката се знае,че има риба,също.
Поздрави.

За местата,колегите са прави,аз също не бих споделил с всекиго.Реката се знае,че има риба,също.
Поздрави.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
-
- разбира нещата
Браво колега за постьпката в края на успешнияти риболовен ден. Аз лично с болото ги ловя на 12 кука и поне на дунав скобарчето си иска много бьрзи почти светкавични рефлекси на засичане и то мьжко засичане, иначе изпускаш. Браво още ведньж
Браво за улова! 

- stoianoff
- научил се да хвърля
Браво за хубавия риболов, но и аз си мисля, че тази кука №18 е малка. Не бих си позволил да сложа такова нещо никога! Слагам си една 11-ка и да съм сигурен. Някой по-горе беше казал дори 9-ка. Въпрос на избор. И аз в последно време се опитвам да ловя с малки куки, но го отчитам като голяма грешка. Ловя с 6 м.болонеза, за щека - може и да става малката, нямам опит .
Едри!