Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2009г
Браво, браво за излетите! Мощни риби, като я поведеш и направо ти пада перде от кефа. Ама ...... чак и не искам да се замислям защо ли са се насъбрали толкова точно там. Е, нали все пак е по-важен порцеса! 

Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Събират се на преработка от манджите на туристите
Ама пак си е вкусна 

нищо и няма като я мариноваш,обаче иначе е

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- ribarshe
- ще става разбирач
Инфо за Зеления фар - вчера и днес до обяд риболова е много слаб,не че няма риба ,но не ще да яде .С голям зор се хващат по десетина риби.
- sarfa
- научил се да хвърля
Днес реших да направя един обход на шофьорския за платерина,имаше двама колеги, единият ми каза че няма нищо,имал един-два удара и това е всичко.

Няма нищо по - хубаво от лошото време!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Ами ти къкво очакваш по това време платерината е горе.Малко по-назад месността Агалина има по добри платерини.Незнам какжо търсите на шофиорския по това време на годината.Бегай на Агалина или още по надолу промерно Оазис.Аиде успех на всички тази есен.
- sarfa
- научил се да хвърля

Днес минах покрай стария плаж и попитах един колега за рибата и той ми сподели,че е слаба работа.
Няма нищо по - хубаво от лошото време!
Аз да продължа с отчета: 27.08. четири и то добри 300-500гр, 28.08. две добри, но и 4-5 откачени всичките на потъваща бомбарда, че имаше доста вълна, 29.08. две платерини, 30.08. за изпроводяк една, но пък премерена в магазин на електронна везна - 685гр. Последните дни рибите си хвърляха хайвера - плуваха на големи ята с вдигнати глави и хич не ги интересуваше червея - и те са като нас влезе ли ти секса в главата за нищо друго не мислиш
. През повечето дни се закачаше и по някой зарган, като на 29 бяха дад десет, но маломерни и тъй като повечето се закачаха за човчиците си заминаваха обратно да викат майки и баби. Такъмите ми бяха: прът 4.5м Филстар телебомбард акция 60гр, макара Окума Инспира, влакно Колмик 0.22 и повод 0.16 уж флуорокарбон, бомбарди плаваща 25гр и потъващи 25/5.2 и 20/4.
Колкото до преработката на манджата има го и това нещо, но е на около 300 метра по на юг от буната, до яхтено пристанище или нещо подобно, та там сутрин към 8-8.30 като се събудят руснаците водата доста покафенява и плуват разни неща, но и там ловяха колеги. Не искам да влизам в спорове къде се изливат отходни канали, поне местните колеги с които ловихме казваха, че на тази буна нямало. Да уточня пак мястото: след кораба "Сириус" на юг има съоръжение като мост от железни релси, после ниска бетонна буна на която ловях, следвана от железен мост и въпросното яхтено или кой знае какво съоръжение.
Ще споделя и някои факти, които ми направиха лошо впечатление: само аз и още един колега гост връщахме малките зарганчена и платерини обратно, всички други прибираха всяка уловена риба; никой не се сещаше да си прибере празните опаковки от вода, безалкохолни напитки, найлонови пликчета, вестници от червеи и всякякви отпадъци при приключване на риболова, а всички виждаме на какво е заприличало морето......
Накрая мъничко не съвсем по темата (демек спам)ако разрешите втора година по време на почивката ловя в този район и се запознах с чудесни колеги риболовци: доктор Цецо, Симо, Калин, Сава, Миткои др. с които прекарах си чудесно и помагаха когато трябва. Благодаря!!!

Колкото до преработката на манджата има го и това нещо, но е на около 300 метра по на юг от буната, до яхтено пристанище или нещо подобно, та там сутрин към 8-8.30 като се събудят руснаците водата доста покафенява и плуват разни неща, но и там ловяха колеги. Не искам да влизам в спорове къде се изливат отходни канали, поне местните колеги с които ловихме казваха, че на тази буна нямало. Да уточня пак мястото: след кораба "Сириус" на юг има съоръжение като мост от железни релси, после ниска бетонна буна на която ловях, следвана от железен мост и въпросното яхтено или кой знае какво съоръжение.
Ще споделя и някои факти, които ми направиха лошо впечатление: само аз и още един колега гост връщахме малките зарганчена и платерини обратно, всички други прибираха всяка уловена риба; никой не се сещаше да си прибере празните опаковки от вода, безалкохолни напитки, найлонови пликчета, вестници от червеи и всякякви отпадъци при приключване на риболова, а всички виждаме на какво е заприличало морето......

Накрая мъничко не съвсем по темата (демек спам)ако разрешите втора година по време на почивката ловя в този район и се запознах с чудесни колеги риболовци: доктор Цецо, Симо, Калин, Сава, Миткои др. с които прекарах си чудесно и помагаха когато трябва. Благодаря!!!
pdimitrof написа:Или както бех писал в Манията - Заубера, това е сиромашката Стела ..............
- ribarshe
- ще става разбирач
Днес на Зеления фар - отново много риба.Но не за всички ,разбира се
Някои колеги ,дошли на обед, привечер имаха по 30-40 риби,и то добри.От 16 до 18 часа направих 12 риби ,дребни ,работех с под 7 метра прът. Едрата риба даде по - надълбоко.

Днес на Петрол хванах 10 платерини по 600-700 гр.,направо я пребих. Пълна е с хайвер.
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На бомбарда? Сутринта ли вечерта ли ?Kodjito75 написа:Днес на Петрол хванах 10 платерини по 600-700 гр.,направо я пребих. Пълна е с хайвер.
Последно промяна от felippemassa на Сря Сеп 02, 2009 10:39 am, променено общо 1 път.
- ribarshe
- ще става разбирач
Сигурно е било на дъно.Там като почне да дава ,човек може да се побърка . Поздравления за 10-те платерини

- Моряка
- кандидат преподавател
На Петрол се завърта платерина на бомбарда,но поскоро от тетраподите към стария канал във Варна 

А сега де? 

-
- научил се да хвърля
[quote="ico_dok"]30.08. за изпроводяк една, но пък премерена в магазин на електронна везна - 685гр. - Докторе, рано си тръгнахте, по-късно даде по-добре. Между другото от неделя насам - мъка . Времето лошо
Много вятър и без риба. Колкото до връщането на дребните риби в морето- това си е загубена кауза . Спред мен вредим повече с улова на риби пълни с хайвер

Поразчистих малко, карайте я по същество