КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2009г

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2009г

Мнение от runner »

Браво, браво за излетите! Мощни риби, като я поведеш и направо ти пада перде от кефа. Ама ...... чак и не искам да се замислям защо ли са се насъбрали толкова точно там. Е, нали все пак е по-важен порцеса! :drinkers:
Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

Събират се на преработка от манджите на туристите :lol: Ама пак си е вкусна :drinkers:
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

нищо и няма като я мариноваш,обаче иначе е :x :x
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Инфо за Зеления фар - вчера и днес до обяд риболова е много слаб,не че няма риба ,но не ще да яде .С голям зор се хващат по десетина риби.
Аватар
sarfa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sarfa »

Днес реших да направя един обход на шофьорския за платерина,имаше двама колеги, единият ми каза че няма нищо,имал един-два удара и това е всичко. :smt064 :partyman:
Няма нищо по - хубаво от лошото време!
Cold
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Cold »

Ами ти къкво очакваш по това време платерината е горе.Малко по-назад месността Агалина има по добри платерини.Незнам какжо търсите на шофиорския по това време на годината.Бегай на Агалина или още по надолу промерно Оазис.Аиде успех на всички тази есен.
Аватар
sarfa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sarfa »

Изображение

Днес минах покрай стария плаж и попитах един колега за рибата и той ми сподели,че е слаба работа.
Няма нищо по - хубаво от лошото време!
ico_dok
новобранец
новобранец

Мнение от ico_dok »

Аз да продължа с отчета: 27.08. четири и то добри 300-500гр, 28.08. две добри, но и 4-5 откачени всичките на потъваща бомбарда, че имаше доста вълна, 29.08. две платерини, 30.08. за изпроводяк една, но пък премерена в магазин на електронна везна - 685гр. Последните дни рибите си хвърляха хайвера - плуваха на големи ята с вдигнати глави и хич не ги интересуваше червея - и те са като нас влезе ли ти секса в главата за нищо друго не мислиш :wink: . През повечето дни се закачаше и по някой зарган, като на 29 бяха дад десет, но маломерни и тъй като повечето се закачаха за човчиците си заминаваха обратно да викат майки и баби. Такъмите ми бяха: прът 4.5м Филстар телебомбард акция 60гр, макара Окума Инспира, влакно Колмик 0.22 и повод 0.16 уж флуорокарбон, бомбарди плаваща 25гр и потъващи 25/5.2 и 20/4.
Колкото до преработката на манджата има го и това нещо, но е на около 300 метра по на юг от буната, до яхтено пристанище или нещо подобно, та там сутрин към 8-8.30 като се събудят руснаците водата доста покафенява и плуват разни неща, но и там ловяха колеги. Не искам да влизам в спорове къде се изливат отходни канали, поне местните колеги с които ловихме казваха, че на тази буна нямало. Да уточня пак мястото: след кораба "Сириус" на юг има съоръжение като мост от железни релси, после ниска бетонна буна на която ловях, следвана от железен мост и въпросното яхтено или кой знае какво съоръжение.
Ще споделя и някои факти, които ми направиха лошо впечатление: само аз и още един колега гост връщахме малките зарганчена и платерини обратно, всички други прибираха всяка уловена риба; никой не се сещаше да си прибере празните опаковки от вода, безалкохолни напитки, найлонови пликчета, вестници от червеи и всякякви отпадъци при приключване на риболова, а всички виждаме на какво е заприличало морето...... :oops:
Накрая мъничко не съвсем по темата (демек спам)ако разрешите втора година по време на почивката ловя в този район и се запознах с чудесни колеги риболовци: доктор Цецо, Симо, Калин, Сава, Миткои др. с които прекарах си чудесно и помагаха когато трябва. Благодаря!!!
pdimitrof написа:Или както бех писал в Манията - Заубера, това е сиромашката Стела ..............
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Днес на Зеления фар - отново много риба.Но не за всички ,разбира се :D :D Някои колеги ,дошли на обед, привечер имаха по 30-40 риби,и то добри.От 16 до 18 часа направих 12 риби ,дребни ,работех с под 7 метра прът. Едрата риба даде по - надълбоко.
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

Днес на Петрол хванах 10 платерини по 600-700 гр.,направо я пребих. Пълна е с хайвер.
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

Kodjito75 написа:Днес на Петрол хванах 10 платерини по 600-700 гр.,направо я пребих. Пълна е с хайвер.
На бомбарда? Сутринта ли вечерта ли ?
Последно промяна от felippemassa на Сря Сеп 02, 2009 10:39 am, променено общо 1 път.
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Сигурно е било на дъно.Там като почне да дава ,човек може да се побърка . Поздравления за 10-те платерини :smt038 :smt038 :smt038
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

На Петрол се завърта платерина на бомбарда,но поскоро от тетраподите към стария канал във Варна :wink:
А сега де? :roll:
str.hadjiev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от str.hadjiev »

[quote="ico_dok"]30.08. за изпроводяк една, но пък премерена в магазин на електронна везна - 685гр. - Докторе, рано си тръгнахте, по-късно даде по-добре. Между другото от неделя насам - мъка . Времето лошо :evil: Много вятър и без риба. Колкото до връщането на дребните риби в морето- това си е загубена кауза . Спред мен вредим повече с улова на риби пълни с хайвер
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Поразчистих малко, карайте я по същество :wink:
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”