Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Колко голям става толустолопа
Модератор: bobopeli
-
- разбира нещата
Колко голям става толустолопа
Спорим с един приятел колко голям става толустолопа и дали става по голям от сома? Според мен невярвам да има толустолоп 150кг 

Много ги накъсвам... кордите!
-
- кандидат преподавател
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Чувал съм за наистина големи толстолоби над 70-80 кила но това са само слухове в които аз лично не вярвам.Може и да има някакви единични бройки такива но едва ли някой ги е хващал на въдица.
Според дебелите книги стига до 40-45-50кг но е възможо да има единимни бройки по-големи.Ако питате мене съм убеден че има от всичи видове риби изключения по големина.
Но чак 150кг или да не говорим за по-голям от сома дума да не става.
Според дебелите книги стига до 40-45-50кг но е възможо да има единимни бройки по-големи.Ако питате мене съм убеден че има от всичи видове риби изключения по големина.
За бракониерите само слънчаци
!

- ivan_yo
- разбира нещата
kalkan4o написа:Чувал съм за наистина големи толстолоби над 70-80 кила но това са само слухове в които аз лично не вярвам.Може и да има някакви единични бройки такива но едва ли някой ги е хващал на въдица.

ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
- kita20008969
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Големите толстолоби имат и големи рибици(филета).Така че,ако хванете такъв се възползвайте от следната рецепта.Само за риби над 80кг
:
Вземаме необходимото ни количество рибици от толстолоб и ги измиваме грижливо.Натриваме ги с морска сол и супена лъжица захар.Оставяме така да престоят 48 ч, като обръщаме периодично.Накисваме ги след това в силна саламура с разчет 2 л.вода и пакет морска сол.Давим рибиците 72 ч.Отново ги отцеждаме и подготвяме подправките, както следва: червен пипер,черен пипер,ситно счукан/пасиран /чесън,чубрица,чаша сухо бяло вино.Правим каша,с която натриваме рибиците и закачаме на проветриво място да съхнат 3-7 дни според дебелината им.Мезе трепач,особенно за вино но аз го режа на всичко.Ха НАЗДРАВЕ и оставете рибите да си растат на воля!

Вземаме необходимото ни количество рибици от толстолоб и ги измиваме грижливо.Натриваме ги с морска сол и супена лъжица захар.Оставяме така да престоят 48 ч, като обръщаме периодично.Накисваме ги след това в силна саламура с разчет 2 л.вода и пакет морска сол.Давим рибиците 72 ч.Отново ги отцеждаме и подготвяме подправките, както следва: червен пипер,черен пипер,ситно счукан/пасиран /чесън,чубрица,чаша сухо бяло вино.Правим каша,с която натриваме рибиците и закачаме на проветриво място да съхнат 3-7 дни според дебелината им.Мезе трепач,особенно за вино но аз го режа на всичко.Ха НАЗДРАВЕ и оставете рибите да си растат на воля!

- петър власев
- разбира нещата
Този същия легендарен толстолоб от Батак или поне брат му - близнак го видях и аз - беше лятото на 1996 година. първо някакъв пазарджишки Рамбо го бе стрелял с пистолет от лодка, но раненото животно драснало и изчезнало във водата. След няколко часа омаломощено, изскочило на повърхността и там вече един друг хитрец от Дорково го изтърмъчи пак от лодка. Така че имаше две рани - едната на главата. После тоя втория хитрец се похвали, че го е хванал на въдица и дори имаше снимка в пазарджишкия вестник. Идиотска работа! Като го извадиха на брега при Дъното го мериха на снабдителския кантар на една от почивните станции и беше над 60 кила - във вестника може и да е станал 74петър власев написа:има има големци сред толостолобите
преди години лично на батак видях прасе 74 кг.
само дето беше уловен по бракониерски начин ,на тармък
ама до 150 да стигат невярвам то и 74 ри е малко множко ама толкова си беше да го ееее....аааа

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка: