Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

отиваме на ивайловград
Модератор: Кърцата
отиваме на ивайловград
здравейте колеги,решихми с моя приятел и комбина в риболова да отидем на ивайловград за 5 дена да видим дали ще имаме слука ще ходим за шарани и амури за първи път ще ни е на този язовир и ако може някой да даде малко инфо къде да отидем ще съм много благодарен 

Re: отиваме на ивайловград
Водата на язовира пада и рибата се е дръпнала по навътре.Задължително разпъване на въдиците и повечко царевица за захранка.Дано да съм бил полезен. 

прогнозата за времето е доста отчайваща лошо време ама дано имате късмет в лошо време е активен сома
Аз се върнах вчера от там бяхме от към с.Сеноклас с една нощувка разпънахме въдиците и зачакахме и знам че няма да вярвате но на царевицата излезна бяла риба че беше доста добра после няколко амурчета около 2 кг и няколко по едри каракуди. Но до нас колегите имаха много добри удари, изкараха ч шаран 5-6 кг на другия ден един към 9-10 и после един гол около 4 . Това е с което мога да ти помогна , пожелавам ти късмет 

- krokibg
- учете се от него
Съветвам ВИ да пускате обратно амурчетата да пораснат големи за да доставят удоволствие при хващането им.Ако някой бъде хванат да си тръгва с малки амурчета,просто ще го отнесе.Спрете че пак ще обезрибите язовира,поголовно прибирате всичко което се извади.От няколко дни се дебне за хора прибиращи амурчета и те не са по 2кг колега а много по-малки.Освен ако не сте пускали без да знаем такива,които вече да са по два килограма.Засрамете сеcald1on написа:Аз се върнах вчера от там бяхме от към с.Сеноклас с една нощувка разпънахме въдиците и зачакахме и знам че няма да вярвате но на царевицата излезна бяла риба че беше доста добра после няколко амурчета около 2 кг и няколко по едри каракуди. Но до нас колегите имаха много добри удари, изкараха ч шаран 5-6 кг на другия ден един към 9-10 и после един гол около 4 . Това е с което мога да ти помогна , пожелавам ти късмет

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
има и хора които прибират шаранчета от 100гр или на тях им е простено все пак са оправдават че ще ги пускат на друг водоемЛ.ВИЧЕВ- krokibg написа:Съветвам ВИ да пускате обратно амурчетата да пораснат големи за да доставят удоволствие при хващането им.Ако някой бъде хванат да си тръгва с малки амурчета,просто ще го отнесе.Спрете че пак ще обезрибите язовира,поголовно прибирате всичко което се извади.От няколко дни се дебне за хора прибиращи амурчета и те не са по 2кг колега а много по-малки.Освен ако не сте пускали без да знаем такива,които вече да са по два килограма.Засрамете сеcald1on написа:Аз се върнах вчера от там бяхме от към с.Сеноклас с една нощувка разпънахме въдиците и зачакахме и знам че няма да вярвате но на царевицата излезна бяла риба че беше доста добра после няколко амурчета около 2 кг и няколко по едри каракуди. Но до нас колегите имаха много добри удари, изкараха ч шаран 5-6 кг на другия ден един към 9-10 и после един гол около 4 . Това е с което мога да ти помогна , пожелавам ти късмет![]()
![]()

- krokibg
- учете се от него
Аз вчера на Румен му казах,каква грешка прави че зарибява язовира.От всякъде,се изсипват групи хора и само една малка част от тях си спазват правилата и се съобразяват с закона.Всичко друго събират и дребните риби като че ли неса видяли риба.Така е научен българина и скоро няма да се оправят нещата.Амурчетата са по 7-800 гр до кило а те ги прибират и после се хвалят че са хванали амур и лъжат че биле по две кила.Ние обаче ги пускахме и знаем колко са станали защото следим популацията.Скоро обаче,няма да остане нищо и там ще го издръгнат месарите.А що се отнася до зарибяването и че щял да го пуска в друг язовир,да извади пари,да купи зарибител и да си зарибява другия водоем.Има си правила и те трябва да се спазват.Това е положението !!!
-
- вече хвърля и на тежко
абе много загрижени станахте за този язовир та да видим какво ще стане. трябва да има закони лично насочих проверяващите към двама месари бяха хванали 10тина малки шаранчета написаха им акт ама трябва и бои да има само глоба не стига и не само бои 

САМО БОТЕВ
- krokibg
- учете се от него
Ако не бяхме загрижени,сега щеше да има само жаби и камъни в Ивайловград,даже и жаби нямаше да има.Както виждаш,благодарение на тези загрижените,цяла България е на язовира и всеки пълни хладилниците и обират и дребните амурчета.И ние искаме да удрусаме няколко такиа,на не ни дават да ги бием,само понякогаs.s.. написа:абе много загрижени станахте за този язовир та да видим какво ще стане. трябва да има закони лично насочих проверяващите към двама месари бяха хванали 10тина малки шаранчета написаха им акт ама трябва и бои да има само глоба не стига и не само бои

-
- вече хвърля и на тежко
първо биите и тогава питаите дали може да биете вчера бях на пясъка и още с отиването ми се видя че един колега мята парашут последва адско изреждане на целия ми репертуар от псувни и закани а тои човека направил някав странен шарански монтаж и от далече ми се видя като парашут е после ме беше малко срам ама нищо то е за добро
САМО БОТЕВ
Напълно съм сагласен с това че дребните риби да се пущат, амурчето ако не е било 2 кг. не е било и 700 толко понятие си имам. За въпрпса с обезрибяването не могат рибарите които хващат с пръчки да изкарат всичката риба на един язовир а още по малко пак на язовир като Ивайловград. Трябва повече да се наблегни на мрежарите а не на въдичарите защото и да стоя цял ден на язовира ще изкарам 10 риби които ако са под допостимия размер със сигурност ще ги пусна , а един мрежар за 1 вечер ще изкара повече риба отколкото ще хвана аз за 1 година
- krokibg
- учете се от него
Виж сега,първото което ми идва на акъла да ти кажа е че .......такива амурчета по 2кг в Ивайловград няма,защото са по-малки и не са за взимане.Когато порастнат и хванеш Амур,тогава ще асимилираш какво имам в предвид.Оправете си кантарите и недейте да взимате амурчетата !!! Хората искат да си правят удоволствието и когато удари товарния влак,да се искефят максимално.Аз за три дни,единственните риби които съм запазил са тези,които хванах умишлено за стръф на въдицата за сом с кльонка !!! Всичките други фнатати риби,отидоха обратно за да има хората като идват на водоема да хващат нещо.Такива са фактите и пак повтарям,няма Амури в Ивайловград 2кгcald1on написа:Напълно съм сагласен с това че дребните риби да се пущат, амурчето ако не е било 2 кг. не е било и 700 толко понятие си имам. За въпрпса с обезрибяването не могат рибарите които хващат с пръчки да изкарат всичката риба на един язовир а още по малко пак на язовир като Ивайловград. Трябва повече да се наблегни на мрежарите а не на въдичарите защото и да стоя цял ден на язовира ще изкарам 10 риби които ако са под допостимия размер със сигурност ще ги пусна , а един мрежар за 1 вечер ще изкара повече риба отколкото ще хвана аз за 1 година

Добре можи и по-малки да са от 2 кг. съгласен съм аз просто написах това което сме изкарали не съм взимал нито от амурчетата нито от шаранчетата вие си направихте такива заключения. И аз съм за това да се пуснат и да пораснат защото съм хващал и по едри и кефа при ваденето е много по различен. Аз отивам да си направя кефа изобщо не ми е да прибера риба , защото ако исках риба нямаше да давам излишни пари за гориво за храна за захранки отивам от магазина и ми ляга много по евтино.
-
- вече хвърля и на тежко
Колега много бързо включи задна.cald1on написа:Добре можи и по-малки да са от 2 кг. съгласен съм аз просто написах това което сме изкарали не съм взимал нито от амурчетата нито от шаранчетата вие си направихте такива заключения. И аз съм за това да се пуснат и да пораснат защото съм хващал и по едри и кефа при ваденето е много по различен. Аз отивам да си направя кефа изобщо не ми е да прибера риба , защото ако исках риба нямаше да давам излишни пари за гориво за храна за захранки отивам от магазина и ми ляга много по евтино.
Имаше един мохабед за сестрата, пък ти оди доказвай, че не е ....
здравейте колеги за излета какво да ви кажа много лошо време хванахме.вятър силен и много дъжд и си тръгнахме във вторник сутринта много силен дъжд в понеделник през нощта и гледахме нямаше никакви намерение да се оправи времето иначе бяхме до с.Сеноклас имаше доста колеги за риби не знам дали бяха изкарали нещо но дано следващия излет там да ни е по добър