ДИП в домашни условия

Модератор: sapuna

Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Re: ДИП в домашни условия

Мнение от carpsliven2 »

Препоръчвам да се купуват , а не да се правят.. пиша това заради дългия си опит и множествето неуспешни експерименти.. това е така защото истинските дипове се правят от инженери точно съчетани съставки които неотблъскват рибата. Дип'а и ароматизаторите нямат нищо общо.. иначе няма лошо да си ароматизирвате царевица.. но внимавайте .. давам ви пример с ароматизирване с мед .. ако неоцелите правилното количество мед .. довиждане с рибата ..получава се обратен ефект .. и запомнете .. че за всичко е нужно тестове .. а който открие някаква тайна .. едвали ще ви я напише в интернет пространството. Темата е много хубава , но едва ли има сред нас компетентни по нея които ще искат да споделят.
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Аватар
nikikati
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikikati »

Преварено рибно брашно, зехтин, олио, в по-топлите месеци слагам и сол,за да не се разваля. Въпреки това трябва да се съхранява в хладилник и на риболов - на сянка! Съотношенията няма обаче да ги дам, нека всеки експериментира. Това е моя дип-фиш. Ползвам си го от 2 години и съм доволен.
Шаранът не ти гледа такъмите!

CATCH & RELEASE
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

ОК Ники,и аз ще снеса компонентите на моя-корени от зелена тръстика,натурален мед,капки глицерин,консервант!Меля с пасатора,цедя само сока и варя до меласа!Доста момчета тук си умирисаха пръстчетата! :lol: :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
nikikati
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikikati »

:D :D :D
Сигурен съм че си замествал тръстиката с млечна царевица - какъв беше ефекта ако си? :wink:

CATCH & RELEASE
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Прозорлив си!Работи.Страхотен аромат,но използвай пуклива царевица в комбинация със сорго!/няма глутен/ ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
nikikati
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikikati »

:smt023 Веднага щом ми потрябва! Ще го пробвам на Дунава-задължително :wink: :partyman:

CATCH & RELEASE
Popper
новобранец
новобранец

Мнение от Popper »

Не си прави скъпо струващи експерименти. Вървях по този път няколко години с много лоши резултати. И в никакъв случай алкохол, какъвто и да е. Това от личен опит. Някой може и да разкаже приказки за царевица в мастика или нещо подобно, но съм уверен, че има далеч по-ефективни методи. Какво препоръчвам? Купувай си готови дипове /напр. Pot Shots на Solar/. Или си комбинирай сам, но от фабрични компоненти /напр. Bait Soak Complex Nutrabaits + 5-10 мл от избрания аромат/. Доста се начетох на тема "обонянието" на шарана, ама като няма нос? :lol: Лично аз съм убеден, че ароматите му действат на вкусова основа. За това добрият дип трябва да съдържа атрактори, аминокиселини, подсладител, аромат ... Хората са го измислили, пробвали - трябва ли да откриваме Америка. Вярно е, че пазарът е пълен с продукти, които ловят рибари, а не риби, но има утвърдени имена, на които можем да се доверим.
На слука на всички!
dartij
новобранец
новобранец

Мнение от dartij »

Аз например реших да експерементирам.Шищенце ГЛИЦЕРОЛ от аптеката,ампула течен екстрат на избран аромат от сладкарския щанд,и 6-8 капки амино киселини.С така приготвения ДИП с плодов аромат и собствено приготвени протеинови топчета имах доста добър успех на един платен водоем за разлика от другите колеги.Не мога да твърдя дали работи от един риболов но за момента е факт.Ще го пробвам на още един 3 дневен риболов на друг водоем и ако има ефект ще съм направо щастлив.
Аватар
nikikati
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikikati »

Удоволствието да излъжеш трофеен шаран със стръв и дип собствено производство е несравнимо с каквото и да било!
Верно е че не е елементарна работа, но ако се попрочете това онова и се придържаме към добрата стара химия успеха е по близо в сравнение с това да си купим "маркови" дип и топчета от кварталния магазин (за 50 тина кинта комплекта) с поне 200 % надценка. Аз лично от 2 години не си хвърлям парите на вятъра и съм предоволен!

CATCH & RELEASE
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

И аз,но не дипвам.Не побърквайте рибата все пак е живо същество.Според мен ако водоема не е насран,ще ловите трофейни риби и на нормална стръв. :D
Аватар
achocarp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от achocarp »

Батко Емо написа:И аз,но не дипвам.Не побърквайте рибата все пак е живо същество.Според мен ако водоема не е насран,ще ловите трофейни риби и на нормална стръв. :D
Това ми хареса :wink: браво колега. Аз смятам, че дипове, бъстири и разни други изкуствено създадени аромати са единствено и само за носа на риболовеца. Не искам да спамя тази тема, но смятам, че има и други начени за запазване качествата и аромата на стръвта по-дълго под водата.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

snegk написа:За да имат пълен ефект диповете трябва да са хубави.Дори и тези които копувам от 6 до 8лв изветряват бързо във водата.Ако имате възможност копувайте маркови дипове,перфектни са.Всичко друго замирисва на тиня след 1-2часа :wink:
Взех си два дипа по 20 кинта парчето, но никога не съм работил с дипове...та как се дип-ва? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

Преди да заметнеш дипваш стръвта или по точно казано е потапяш напримерно царевичката и мяташ.Може и да оставиш някое зърно да престои вътре повечко време .
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

snegk написа:За да имат пълен ефект диповете трябва да са хубави.Дори и тези които копувам от 6 до 8лв изветряват бързо във водата.Ако имате възможност копувайте маркови дипове,перфектни са.Всичко друго замирисва на тиня след 1-2часа :wink:
Ами аз ползвам само на Христокарп въпреки че са по 5.50лмв и съм много доволен от тях на това мнение са и доста от Софийските профи шаранджии.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

TRAP написа:Преди да заметнеш дипваш стръвта или по точно казано е потапяш напримерно царевичката и мяташ.Може и да оставиш някое зърно да престои вътре повечко време .
За царевичката ясно, макар че дори и тя, като престои в дипа, няма ли да се развали (дипа) от това?
Ами ако искам да дипвам по-голяма стръв? - рак или дроб?...те не могат да влезнат в шишенцето :lol: ....та тогава к'во? :roll: ...кап-кап върху тях или малко от дипа се разрежда с вода?
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”