Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

ДИП в домашни условия
Модератор: sapuna
- carpsliven2
- сериозен играч
Re: ДИП в домашни условия
Препоръчвам да се купуват , а не да се правят.. пиша това заради дългия си опит и множествето неуспешни експерименти.. това е така защото истинските дипове се правят от инженери точно съчетани съставки които неотблъскват рибата. Дип'а и ароматизаторите нямат нищо общо.. иначе няма лошо да си ароматизирвате царевица.. но внимавайте .. давам ви пример с ароматизирване с мед .. ако неоцелите правилното количество мед .. довиждане с рибата ..получава се обратен ефект .. и запомнете .. че за всичко е нужно тестове .. а който открие някаква тайна .. едвали ще ви я напише в интернет пространството. Темата е много хубава , но едва ли има сред нас компетентни по нея които ще искат да споделят.

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- nikikati
- ще става разбирач
Преварено рибно брашно, зехтин, олио, в по-топлите месеци слагам и сол,за да не се разваля. Въпреки това трябва да се съхранява в хладилник и на риболов - на сянка! Съотношенията няма обаче да ги дам, нека всеки експериментира. Това е моя дип-фиш. Ползвам си го от 2 години и съм доволен.
Шаранът не ти гледа такъмите!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
ОК Ники,и аз ще снеса компонентите на моя-корени от зелена тръстика,натурален мед,капки глицерин,консервант!Меля с пасатора,цедя само сока и варя до меласа!Доста момчета тук си умирисаха пръстчетата!

- nikikati
- ще става разбирач

Сигурен съм че си замествал тръстиката с млечна царевица - какъв беше ефекта ако си?

CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Прозорлив си!Работи.Страхотен аромат,но използвай пуклива царевица в комбинация със сорго!/няма глутен/ 

- nikikati
- ще става разбирач

CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
Не си прави скъпо струващи експерименти. Вървях по този път няколко години с много лоши резултати. И в никакъв случай алкохол, какъвто и да е. Това от личен опит. Някой може и да разкаже приказки за царевица в мастика или нещо подобно, но съм уверен, че има далеч по-ефективни методи. Какво препоръчвам? Купувай си готови дипове /напр. Pot Shots на Solar/. Или си комбинирай сам, но от фабрични компоненти /напр. Bait Soak Complex Nutrabaits + 5-10 мл от избрания аромат/. Доста се начетох на тема "обонянието" на шарана, ама като няма нос?
Лично аз съм убеден, че ароматите му действат на вкусова основа. За това добрият дип трябва да съдържа атрактори, аминокиселини, подсладител, аромат ... Хората са го измислили, пробвали - трябва ли да откриваме Америка. Вярно е, че пазарът е пълен с продукти, които ловят рибари, а не риби, но има утвърдени имена, на които можем да се доверим.
На слука на всички!

На слука на всички!
Аз например реших да експерементирам.Шищенце ГЛИЦЕРОЛ от аптеката,ампула течен екстрат на избран аромат от сладкарския щанд,и 6-8 капки амино киселини.С така приготвения ДИП с плодов аромат и собствено приготвени протеинови топчета имах доста добър успех на един платен водоем за разлика от другите колеги.Не мога да твърдя дали работи от един риболов но за момента е факт.Ще го пробвам на още един 3 дневен риболов на друг водоем и ако има ефект ще съм направо щастлив.
- nikikati
- ще става разбирач
Удоволствието да излъжеш трофеен шаран със стръв и дип собствено производство е несравнимо с каквото и да било!
Верно е че не е елементарна работа, но ако се попрочете това онова и се придържаме към добрата стара химия успеха е по близо в сравнение с това да си купим "маркови" дип и топчета от кварталния магазин (за 50 тина кинта комплекта) с поне 200 % надценка. Аз лично от 2 години не си хвърлям парите на вятъра и съм предоволен!
Верно е че не е елементарна работа, но ако се попрочете това онова и се придържаме към добрата стара химия успеха е по близо в сравнение с това да си купим "маркови" дип и топчета от кварталния магазин (за 50 тина кинта комплекта) с поне 200 % надценка. Аз лично от 2 години не си хвърлям парите на вятъра и съм предоволен!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
- Батко Емо
- разбира нещата
И аз,но не дипвам.Не побърквайте рибата все пак е живо същество.Според мен ако водоема не е насран,ще ловите трофейни риби и на нормална стръв. 

- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Това ми харесаБатко Емо написа:И аз,но не дипвам.Не побърквайте рибата все пак е живо същество.Според мен ако водоема не е насран,ще ловите трофейни риби и на нормална стръв.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Взех си два дипа по 20 кинта парчето, но никога не съм работил с дипове...та как се дип-ва?snegk написа:За да имат пълен ефект диповете трябва да са хубави.Дори и тези които копувам от 6 до 8лв изветряват бързо във водата.Ако имате възможност копувайте маркови дипове,перфектни са.Всичко друго замирисва на тиня след 1-2часа

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- TRAP
- ще става разбирач
Преди да заметнеш дипваш стръвта или по точно казано е потапяш напримерно царевичката и мяташ.Може и да оставиш някое зърно да престои вътре повечко време .
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
- TRAP
- ще става разбирач
Ами аз ползвам само на Христокарп въпреки че са по 5.50лмв и съм много доволен от тях на това мнение са и доста от Софийските профи шаранджии.snegk написа:За да имат пълен ефект диповете трябва да са хубави.Дори и тези които копувам от 6 до 8лв изветряват бързо във водата.Ако имате възможност копувайте маркови дипове,перфектни са.Всичко друго замирисва на тиня след 1-2часа
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
За царевичката ясно, макар че дори и тя, като престои в дипа, няма ли да се развали (дипа) от това?TRAP написа:Преди да заметнеш дипваш стръвта или по точно казано е потапяш напримерно царевичката и мяташ.Може и да оставиш някое зърно да престои вътре повечко време .
Ами ако искам да дипвам по-голяма стръв? - рак или дроб?...те не могат да влезнат в шишенцето

На риба - като на война! Fish'n'chicks!