Белопопци, 15.10.2006

Модератори: bobopeli, sapuna

eventer
новобранец
новобранец

Белопопци, 15.10.2006

Мнение от eventer »

Белопопци, неделя, времето слънчево, лек вятър, супер като за октомври. Хвърлям за шаран на леко, с ваглер, царевица и бял червей - цял ден без нито един удар.
Не се имам за голям майстор, но останалите колеги също се тюхкаха и коментираха липсата на рибата (или нежеланието й да се храни). За целия ден видях колеги да вадят 2 шарана - на дъно. Плувките не помръдваха.
Пазача каза, че сутринта температурата била под нулата, дали това е причината?
Винаги има риба, но от коя стана на въдицата...
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Пролетта ги ловях шараните на ъгъла на стената от към гората на директен след захранване при подобни условия.
Аватар
darin
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Пак там

Мнение от darin »

За мен същия ден и същия язовир са по-скоро в графата за успешни излети. Вярно, че само един шаран излезе на фидера, а плувката (че и ваглера) само си стоеше пред мен, но си беше приятно време и малкото емоции от ваденето ми бяха достатъчни да го пиша в тая колонка :)
eventer
новобранец
новобранец

Мнение от eventer »

Поздравления, колега. И на друго място бях чел за този водоем, че дава само на дъно. Ама аз нали съм си инат - ваглер, та ваглер :roll:

Та за този ден: бях по средата на брега срещу гората, с жената и децата, до група 3-ма младежи с единия шаран. Е, изкарахме добре, ама ако беше потопил тоя ваглер щеше да е по-добре :)
Винаги има риба, но от коя стана на въдицата...
Аватар
darin
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Белопопци през лятото

Мнение от darin »

Досега съм ходил три пъти на този язовир. През лятото даваше и на плувка и на дъно 50/50 :-)

Разбрах, че съботата там е било митинг и може да се е скрила рибата. Казвали са ми също, че такъма трябва да е много фин, но ... неделята нито невидимото влакно, нито 0.12 повод ми помогнаха на плувката :)
Аватар
spas222
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от spas222 »

Здравейте колеги. Доста късно се включвам в темата,но ми стана интересно като прочетох мненията и реших да споделя. Точно на 12.10.2006г. бяхме с дядото(на женами баща и) на Белопопци. Застанахме, след фургона на 20-30 метра. От скоро се бях запалил по риболова, но този ден ми се напълни душата. Нямах време да изпуша една цигара. Скъса се да кълве шаран, между 1.5 - 2.00 кг. На дъно, на пружина(още не бях отворен на други монтажи) на торен. За около 3 часа бяхме извадили 23 шарана(двамата общо) :shock: :shock: И тук вече, идва резила... :oops: Дойде при нас арендатора, и като видя живарника, се побърка. Направи ни на гъз, защото трябвало, каквото ще се пуска обратно да се пуска веднага, а не да се държи в живарника, защото се наранявала рибата. Прав си беше човека, ама като не сме в час... :oops: :roll: Взехме си три шарана(от неудобство) и останалата риба, той я прибра да я пуска в басейна към изхода. Въпреки гафа, който направихме несъзнателно, държа да отбележа, че арендатора е много свестен човек. Даже ни е открехвал за тънкостите в риболова,монтажи и т.н. Доста неща ни обясни и ни показа. И редовно зарибява. Явно тогава сме уцелили мястото, където е бил шарана. :D "Късмета на начинаещия" Пожелавам много късмет на всички колеги. И на слука! :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”