Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Дунав С. Ряхово или Алкохола, Щуките и Голямата река
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Дунав С. Ряхово или Алкохола, Щуките и Голямата река
Та значи след изключително тежка вечер ме буди телефона към 8 и нещо. Познат ме светва, че излизали много щуки на буните тези дни, първите 5-10 минути го псувах след като затвори. Последва звънене от моя страна на колега за да не ходя сам. И каква изненада колегата също беше пиян още.
Как да е към 11.00 бяхме се съвзели и натоварили едно старо поло с багажите. И като се почна едно търсене на рибки, винетки, зареждане на газ, еле по едно време колата дзер реши че не и харесва газта, че взе да рита и да джаска като разгонена кобила. Замалко да ми изкара водката и ракията барабар с сутрешната пържола навън.
Обръщаме на бензин и смело по дупките по международното към Ряхово, по пътя освен радио хоризонт и виене и фучене от колата се чуваше и от време на време:
-Бе ти луд ли си да ме накараш пиян за риба!!!
-Ти остави ама сега като хванем 5-6 големи щуки довечера как ще ги полеем.
- Аз повече няма да пия, ракия де, ама домашна, е може по малко ....
.....
-Дръж пътяяяяя ....
-Дай еба и шофьорите, кой им дава книжка.
Вече по черния път(лутах ме се около час докато намерим точното място).
-Леко, леко бе.
тряс
- То това огледало и без това си беше за смяна, пък и аз не го ползвам.
Стигнахме разтоварихме и понеже ни беше налегнал зверски мързел, взехме само спинингите и айде да ни одуха вятъра.
На 5-6 шесто място където сряхме извадих една щука към 40 см на воблер и изтървах една къмто 2-3 кг просто не очаквах да удари в краката ми и да направи свещ веднага. Пробвахме места на около 1 км по течението и айде обратно.
Настанихме се на една чакълеста коса с бързей от единия край и почнахме да я облавяме. Извадих две щуки пак около 40-45 см, последва затишие и айде във бързея за распери е да мам нъц, на колегата му удари зверски исе откачи. Последва телефонен разговор с колегата дето ме събуди:
-Как е? Хванахте ли?
- Абе направо ги убихме.
- Има ли големи?
- Има изтървани.
-Айде ние сме на лов наблизо идваме да пробваме.
- Донесете вода и вафли.
-Що бе нямате ли храна?
- Абе нали знаеш то снощи, нали ти е ясно, малко прекалихме и тази сутрин не бях на себе си.
-Добре, добре.
Дофтасаха и спасиха положението с вафлите.
Отчетоха се с един распер към два килограма на блесна моска.
По същото време аз хванах още една щука от стандартните 45 см.
Едни месни без въдици бяха свидетели и на двете риби. Единия вика на другия:
- Абе ще взема и аз да се купя 5-6 от тези блесни и да дойда за риба
-Ама имаш ли спининг?
-Имам бе.
-Ама и макара и въдица?
-Да , ще взема и от тези рибки да си купя. и ми сочи воблера.
Свих въдицата и си тръгнах от мястото, единия вика може ли да метнам едно серкме тука, може викам ама отсреща до падналото дърво повече играеше.
Метнаха 2-3 серкмета и айде на падналото дърво. Първо мятане и серкмето запъва след пукане, пращене и много култови псувни излиза с един чукан към метър и нещо. Голям смях падна след това от моя страна.
Решихме да си ходим вече се свечеряваше пък и цигарите свършиха и цял ден на 2-3 вафли не се живее. Айде към колата да но тя с характер горката и неще да пали.
Ръчкане и побутване палим и тръгване.
По пътя имаше реплики от сорта на:
-Полека Шумахер, дупка!
-Ебал съм и майката!!
ТРЯС
Вече по тъмно:
-Ебахти селото загубихме се.
-Карай натам!
-Това е насрещо бе?
- Еби го в знака тука няма движение!
......
-Автобууууус!!!
свирене на гуми
-Нали нямало движение бе??
- Ти не видя ли че това е вход на автогара?
-Каква авто гара в Сливо поле бе?
......
-Спирай за цигари!
-Няма.
-Спирай бе, ша пукна!!!
-Ай ти върви в селски хоремак да купиш, ама гледай да не настъпиш някой мангал.
- Айде ще си купя от Русе.
........
-Абе тази кола май нещо и има?
-Нищо и няма само като минеш 90 и почва да вие.
.....
-Ай сега му дадох мигача!
- На кого бе?
- На трабанта.
-Къде го видя?
-Пред камиона бе.
Вече стиганали
- Тез ми ебаха мамата!!
- Що бе.
-Много ми светеха, добре че премижах като се разминавахме.
Всички участници са истински и отговарят за думите си в кварталната кръчма.
Комбинацията млад шофьор и стара кола е много лоша(аз ще карам следващия път).
Блесните моска са велики!!
Поздрави Ивайло!!!
Как да е към 11.00 бяхме се съвзели и натоварили едно старо поло с багажите. И като се почна едно търсене на рибки, винетки, зареждане на газ, еле по едно време колата дзер реши че не и харесва газта, че взе да рита и да джаска като разгонена кобила. Замалко да ми изкара водката и ракията барабар с сутрешната пържола навън.
Обръщаме на бензин и смело по дупките по международното към Ряхово, по пътя освен радио хоризонт и виене и фучене от колата се чуваше и от време на време:
-Бе ти луд ли си да ме накараш пиян за риба!!!
-Ти остави ама сега като хванем 5-6 големи щуки довечера как ще ги полеем.
- Аз повече няма да пия, ракия де, ама домашна, е може по малко ....
.....
-Дръж пътяяяяя ....
-Дай еба и шофьорите, кой им дава книжка.
Вече по черния път(лутах ме се около час докато намерим точното място).
-Леко, леко бе.
тряс
Стигнахме разтоварихме и понеже ни беше налегнал зверски мързел, взехме само спинингите и айде да ни одуха вятъра.
На 5-6 шесто място където сряхме извадих една щука към 40 см на воблер и изтървах една къмто 2-3 кг просто не очаквах да удари в краката ми и да направи свещ веднага. Пробвахме места на около 1 км по течението и айде обратно.
Настанихме се на една чакълеста коса с бързей от единия край и почнахме да я облавяме. Извадих две щуки пак около 40-45 см, последва затишие и айде във бързея за распери е да мам нъц, на колегата му удари зверски исе откачи. Последва телефонен разговор с колегата дето ме събуди:
-Как е? Хванахте ли?
- Абе направо ги убихме.
- Има ли големи?
- Има изтървани.
-Айде ние сме на лов наблизо идваме да пробваме.
- Донесете вода и вафли.
-Що бе нямате ли храна?
- Абе нали знаеш то снощи, нали ти е ясно, малко прекалихме и тази сутрин не бях на себе си.
-Добре, добре.
Дофтасаха и спасиха положението с вафлите.
Отчетоха се с един распер към два килограма на блесна моска.
По същото време аз хванах още една щука от стандартните 45 см.
Едни месни без въдици бяха свидетели и на двете риби. Единия вика на другия:
- Абе ще взема и аз да се купя 5-6 от тези блесни и да дойда за риба
-Ама имаш ли спининг?
-Имам бе.
-Ама и макара и въдица?
-Да , ще взема и от тези рибки да си купя. и ми сочи воблера.
Свих въдицата и си тръгнах от мястото, единия вика може ли да метнам едно серкме тука, може викам ама отсреща до падналото дърво повече играеше.
Метнаха 2-3 серкмета и айде на падналото дърво. Първо мятане и серкмето запъва след пукане, пращене и много култови псувни излиза с един чукан към метър и нещо. Голям смях падна след това от моя страна.
Решихме да си ходим вече се свечеряваше пък и цигарите свършиха и цял ден на 2-3 вафли не се живее. Айде към колата да но тя с характер горката и неще да пали.
Ръчкане и побутване палим и тръгване.
По пътя имаше реплики от сорта на:
-Полека Шумахер, дупка!
-Ебал съм и майката!!
ТРЯС
Вече по тъмно:
-Ебахти селото загубихме се.
-Карай натам!
-Това е насрещо бе?
- Еби го в знака тука няма движение!
......
-Автобууууус!!!
свирене на гуми
-Нали нямало движение бе??
- Ти не видя ли че това е вход на автогара?
-Каква авто гара в Сливо поле бе?
......
-Спирай за цигари!
-Няма.
-Спирай бе, ша пукна!!!
-Ай ти върви в селски хоремак да купиш, ама гледай да не настъпиш някой мангал.
- Айде ще си купя от Русе.
........
-Абе тази кола май нещо и има?
-Нищо и няма само като минеш 90 и почва да вие.
.....
-Ай сега му дадох мигача!
- На кого бе?
- На трабанта.
-Къде го видя?
-Пред камиона бе.
Вече стиганали
- Тез ми ебаха мамата!!
- Що бе.
-Много ми светеха, добре че премижах като се разминавахме.
Всички участници са истински и отговарят за думите си в кварталната кръчма.
Комбинацията млад шофьор и стара кола е много лоша(аз ще карам следващия път).
Блесните моска са велики!!
Поздрави Ивайло!!!
бах маааму и аз се навивам да одя с тебе за риба....

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- Carp Master
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Еииии Ivak скъса ма от смЕх
И аз съм навит с теб за риба ако ще има такива емоции
особено ме кефят фразите като:
-Полека Шумахер, дупка!
-Ебал съм и майката!!
ТРЯС
или
Леко, леко бе.
тряс
ахахахаха

-Полека Шумахер, дупка!
-Ебал съм и майката!!
ТРЯС

или
Леко, леко бе.
тряс

Разговор в къщата на рибар:
- Откъде се връщаш? - пита го съпругата му.
- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
- Откъде се връщаш? - пита го съпругата му.
- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
Да се намеся и аз: доста харесвам моските и съм доволен от тях. Една от най-уловистите ми блесни в последно време беше (остана в Дунава) една Моска Лонгет 2 - бяла с холограмно фолио. Сега я замених с една #4 (пак бяла с холограмна лепенка) с червен конец на тройката, но още не съм я изпробвал. При всички положения в скоро време ще възстановя и двойката (само да си намеря някъдеsandy написа:Ivak би ли казал какви моски ползваш по точно кои модели и номерации бели или др. цветове?
Мерси

И тъй като споменахте и воблерите - така и не мога да определя към кой точно модел и марка си пада щуката. Тази година имам уловени щуки на Goldy, River2Sea и Jaxon - все на модели дето нямат нищо общо помежду си... Mай най-добре е човек да има по-голям набор в себе си и да пробва различни варианти.
Успех на всички щуколовци

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
На същата с конеца отзад имах само почуквания, последния път
иначе 2 и 3 на моска с върбовидна форма на листото във всичките си разновидности са страшно уловисти, за Дунав по добри няма, единствено на луксос 2 съм ловил повече риба.
Расперът на случката беше изваден на моска лонгет 3 с жълто листо
Стефко пробвай този воблер на грозно пате като го водиш успоредно и близко на брега където има отвесни камъни във водата или някакви затишия с дълбочина, дори и да чука по дъното не е проблем Поне около Русе с тази тактика винаги съм хващал поне 1-2 щуки
Иначе на кой модели на Jaxon си имал успехи.
иначе 2 и 3 на моска с върбовидна форма на листото във всичките си разновидности са страшно уловисти, за Дунав по добри няма, единствено на луксос 2 съм ловил повече риба.
Стефко пробвай този воблер на грозно пате като го водиш успоредно и близко на брега където има отвесни камъни във водата или някакви затишия с дълбочина, дори и да чука по дъното не е проблем Поне около Русе с тази тактика винаги съм хващал поне 1-2 щуки
Хм, да караме поред, значи: За "Ружно паче" - така и не можах да разбера точно за кой модел техен воблер си говорехте с колегата Санди, но може би ще пробвам и него някой ден. Това по тяхната цветова спецификация GS ли се води или е някой другIvak написа:На същата с конеца отзад имах само почуквания, последния път

Чакай че се отклоних от основната линия...
Относно Джаксънът: заимал съм се досега само с един единствен техен воблер и то благодарение на колегата Павел Иванов (много му мерси, че ме

П.П. Имам чувството че разговорът ни тук е по-скоро за подфорум "Спинингов риболов", отколкото за "Къде кълве в момента", за което се извинявам на модераторите. Ако преценят за удачно нека да я прехвърлят където й е мястото

Ееее, баш днес нета ми се е..ва нещо и хич не мога да влезна да подиря въпросното моделче
Ако се съди по надписа това BGI e цвета.
За Джаксъна нали ти казах - препоръча ми го човек, който не познавам, но който ми се струва, че е наясно с нещата

За Джаксъна нали ти казах - препоръча ми го човек, който не познавам, но който ми се струва, че е наясно с нещата