за воблеростроенето

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Re: за воблеростроенето

Мнение от barutchiata © »

J.P. написа:
barutchiata © написа:Много им дебели цените на теа бе батка!Я пробвайте тук :arrow: :arrow: :arrow: http://images.google.com/imgres?imgurl= ... 1%26um%3D1
Добри цени,ама като гледам,сантиметър им е най-дебелата дъска. Инак съм съгласен,последния път в Стелди за една дъска,2см дебела ми взеха къмто 13-14 пари. Ама нали пуста краста.....

Опс....прав си!
charliluky
новобранец
новобранец

Мнение от charliluky »

Колеги,материала за които пите се казва (forex) или разпенено pvc,използва се от фирмите които се занимават с реклама(от него режат обемни букви) а също от фирми занимаващи с производство на шкафчета за баня.Има го в наи различни дебелини.В Пловдив и в София го продават в фирма Микро Асу.Според мен друг подходящ матерял за направа на воблери е МДФ-които също се продава на различни дебелени.Ако се интересувате за МДФ,мога да ви кажа как и с какво се шлаифа и боядисва.
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

charliluky написа:Колеги,материала за които пите се казва (forex) или разпенено pvc,използва се от фирмите които се занимават с реклама(от него режат обемни букви) а също от фирми занимаващи с производство на шкафчета за баня.

Нали и аз това казах :mrgreen: А форекс май си е марката на определен производител
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
agov
фен клуб-скобар

Мнение от agov »

набавих малко от жълтия фибран от строежа ни като ко пипам не е много мек.идната седмица мисля да експериментирам и ще пиша по темата колеги
кеф цена няма :)
charliluky
новобранец
новобранец

Мнение от charliluky »

Да форекс си е марка на определен производител,иначе си е разпенено пвц :mrgreen:
днес намерих едни парчета от които сме резали обемни букви и има останал доста отпадак,пробвах дали става да се обработи като воблер.Резултата,обработва се доста лесно и е много здрав като матерял.Сега само незнам от какво да си направя халки за куките и как да ги монтирам,ако някои ми каже ще му бъда много благодарен :D
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=21&t=12640

Разгледай тази тема и почвай
Доста хора се учихме от там :D

Тук също има доста информация

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=21&t=12226
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
charliluky
новобранец
новобранец

Мнение от charliluky »

Колега,мерси за инфото(унилално) е :D
Още докато разглеждах темата на Чуруликпенчо,осетих как се зарибявам :D да си направия сам воблерчета.
Още веднъж голямо мерси за инфото и пожелавам на всички които си правят сами воблери,да направят своите шедиоври(рибо убиици) :D
Аватар
agov
фен клуб-скобар

Мнение от agov »

пробвах от фибран стана и топих в яхтен ла обаче отново е мек е не чак толко ама си е мек може ли някои да ми каже с какъв лак или как да го направя по твърд!инче дори и игра има
мастЪра_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от мастЪра_ »

Яхтения вярно е мек. Пробвай с нитроцелуозен :wink:
Аватар
agov
фен клуб-скобар

Мнение от agov »

Marco Polo написа:Какъвто и да е лакът, една ръка не е достатъчна.
топих го вече 3 пъти като всеки пат когато го топнах беше изсъхнал долния слои ла и не става отново.явно това не е много подходящ материал? :|
Аватар
agov
фен клуб-скобар

Мнение от agov »

Marco Polo написа:Е, от дървесина или пластмаса определено става по-здраво.
Но малко риби могат да го сдъвчат така, че да го повредят, дори и от мек материал да е.
прав си колега чуда се какви други проби да направи с какъв материал???
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

Marco Polo написа:Е, от дървесина или пластмаса определено става по-здраво.
Но малко риби могат да го сдъвчат така, че да го повредят, дори и от мек материал да е.
рибите не могат, но на водоема има клони, камани, натрошени стъкла и какво ли още не така че твърдия лак е необходимост
пс: яхтения лак след като изсъхне продължава да се втвърдява още дълго време, паркетния става твърд за няколко часа :D
кьоркефали
martineos
новобранец
новобранец

Мнение от martineos »

незнам дали някой се е сетил но за тел може да се ползват кламери.те са с различен размер и добра корозоустойчивост.
100 бр в кутиика са 1-2 лева ...
Модерирано от Marco Polo
Този емотикон - не в "моите" теми.
;)
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

телта ми е проблем от тоста време.
от спиралите на някои тетрадки става добре като се махне пласмасовото покритие,но макар и бавно ръждясват с времете
някакви идеи от каде мойе да се намери нераждавейка. Пробвал сам пружини, кламери, спирали, медна тел но пак резултата не е добър. Ходя в местната железария и човека ми предлага 3мм най-тънка :| гадна работа
кьоркефали
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Дъвкано е много.Отиваш при тоя в железарията и му искаш реотан за скара.Размера нека е 0,8 ,това ще ти е достатъчно.Отиваш в парка ,връзваш единия край за един клон на някое дърво и започваш лекичко да опъваш.Хубаво е краят който е в теб да го навиеш на нещо.Може дори на клещи.Опъваш докато се развие и напъваш пак полека докато на теб ти хареса.Ще получиш някъде около 20 + метра качествен материал за арматура на воблери.Дано съм бил полезен!!!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”