Избор на сонар 300-400 $. /Купих Hummi 580 Combo./

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Аватар
nninkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Избор на сонар 300-400 $. /Купих Hummi 580 Combo./

Мнение от nninkov »

Здравейте колеги.
Доиде време ди си взимам сонар.
Изчетох доста от темите и мисля , че по-скоро сега съм още по ненаясно с това какво да купя :-)
Разбрах , че Луоранс и Хумибърд са доказани марки, Гармин също правят добри сонари ?
Трябва ми сонар за риболов от лодка в езера.Дълбочината на езерата варира в големи граници.
Ще се ползва за риболов на сьомга.
Поради факта , че ще бъде използван сравнително рядко не ми се ще да давам повече от 300-400 $ - цена от щатски електронен магазин.
Ако може модел в който всичко е интегрирано - не искам после да се налага до докупувам разни аксесоари.
Бих се радвал на съвет за модел.Купих Hummi 580 Combo.
Последно промяна от nninkov на Сря Окт 14, 2009 6:15 am, променено общо 4 пъти.
Ivu
новобранец
новобранец

Re: Избор на сонар 300-400 $

Мнение от Ivu »

Разгледай модела 580 combo на Humminbird. Аз имам такъв и съм доволен.Проблема е че го купувах от САЩ и няма бг меню. Измерва във фитови и фаренхайд вместо метри и целзий.
Не кълве, не кълве, че като спре....
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Ivu написа:Разгледай модела 580 combo на Humminbird. Аз имам такъв и съм доволен.Проблема е че го купувах от САЩ и няма бг меню. Измерва във фитови и фаренхайд вместо метри и целзий.
ФУТОВЕ и Фаренхайт! От менюто може да се сменят мерните единици...

Колега, тия цени от БГ или за внос от САЩ?
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

FURUNO 4100 with Airmar Triduser P66
Аватар
nninkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nninkov »

Да наистина живея в Сиатъл - което скоро няма да бъде хубаво - идва дъждовния период - вали помалко но постоянно.Или както се бъзикат с нашия град " Got rain ?" :-)
Ivo, xoxo мерси за препоръките и двата сонара са по около 300$ което като цена е супер.
Но са черно-бели.Понеже не съм много наясно (досега не съм ползвал сонар никога - дори на приятел), не е ли по добре да е цветен ???

След като се порових видях , че Lowrance i Humminibird имат нещо като "нова" серия сонари при Lowrance - HDS High Def-System при Humminibird Matrix.
Поне по описанията на тези нови продукти човек остава с впечатлението , че отново са открили топлата вода - аз лично не разбрах какво е толкова новото но както и да е.
Та въпроса е има ли смисъл да се взeме например ето този сонар : http://www.lowrance.com/en/Products/Mar ... rtplotter/ - цената е около 550$ - оправдано ли е ?
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

ами щом искаш дигитал и цветен и да даваш повече пари вземи си наи евтиния на Фуруно - FCV620 ili RAYMARINE DS600X. Lowrence бяха добри но откакто минаха към Гармин и изнесоха в Мехико нещо не ми допадат вече. този модел съм го гледал на тестов стенд - ами ефтина работа - ни сонара му като сонар, ни плотера като плотер - пълно с комрпомиси отвсякде. пък и са какво ти е плотер щом не си в океана? не знам и за сьомга каква работа ще върши сонара- аз все се каня да се пусна надолу да видя как е риболова им ама като си преставя че е и студено все се отказвам
Ivu
новобранец
новобранец

Мнение от Ivu »

Тедо написа:
Ivu написа:Разгледай модела 580 combo на Humminbird. Аз имам такъв и съм доволен.Проблема е че го купувах от САЩ и няма бг меню. Измерва във фитови и фаренхайд вместо метри и целзий.
ФУТОВЕ и Фаренхайт! От менюто може да се сменят мерните единици...

Колега, тия цени от БГ или за внос от САЩ?
НЕ МОЖЕ КОЛЕГА. В САЩ менюто е по-различно. В БГ са по 1200 лв.
Ivu
новобранец
новобранец

Мнение от Ivu »

nninkov написа:Да наистина живея в Сиатъл - което скоро няма да бъде хубаво - идва дъждовния период - вали помалко но постоянно.Или както се бъзикат с нашия град " Got rain ?" :-)
Ivo, xoxo мерси за препоръките и двата сонара са по около 300$ което като цена е супер.
Но са черно-бели.Понеже не съм много наясно (досега не съм ползвал сонар никога - дори на приятел), не е ли по добре да е цветен ???

След като се порових видях , че Lowrance i Humminibird имат нещо като "нова" серия сонари при Lowrance - HDS High Def-System при Humminibird Matrix.
Поне по описанията на тези нови продукти човек остава с впечатлението , че отново са открили топлата вода - аз лично не разбрах какво е толкова новото но както и да е.
Та въпроса е има ли смисъл да се взeме например ето този сонар : http://www.lowrance.com/en/Products/Mar ... rtplotter/ - цената е около 550$ - оправдано ли е ?
Ти си решаваш. Според мен цветното товри цената и то неоправдано. А и говорихме за цена 300-400$. Matrix май беше по- скъп.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Вземи си Garmin 400C от ebay, в менюто можеш да си промениш на метри и целзий.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

Marco Polo написа:Лично мнение - цвят на сонара ти трябва само за гъзарийка, нищо повече ;)
а досега съм ползвал само черно бели и съм им свикнал. цветните не ми се виждад като предимство но новите дигитални са друга работа и друго ниво - за съжаление ги правят само с цветни екрани. имам за пенсиониране един Lowrence и ми се иска да го сменя с дигитален ама като са само с цветни екрани????
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

аз от България не съм си купувал (и надали ще си купя) - точно щатските (Лорънс, Йигъл и Гармин съм имал) от е-бей имат опции в менюто за метри и Целзий :D
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

Ivu написа:
nninkov написа: Та въпроса е има ли смисъл да се взeме например ето този сонар : http://www.lowrance.com/en/Products/Mar ... rtplotter/ - цената е около 550$ - оправдано ли е ?
понеже съм се замислил да пенсионирам един стар сонар, днес ходих пак да го расгледам HDS5 na Lowrence/комбо с плотер/. в магазина е по скъп от 550$ ама пък и са толкова не бих го взел.защо - ами системата на сонара не е напълно дигитална/ нещо като да слушаш моно запис през 2 колони и да си мислиш че е стерео/ нема голяма разлика/почти никаква от един добър от другите видове сонари. плотера немах време да го разглеждам подробно но не ми и требва - аз имам хубав. цветния екран ме дразни но може би му се свиква. засега съм се спрял на дигиталния сонар на Раймарине ама цената му ми е доста солена - над 800 и нема да го бъде - но пък ако спечеля от лотото....той ще е
Аватар
nninkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nninkov »

1. xoxo а какво мислиш за Raymarine DS600x ?
Сега гледам един но е без transducer в ebay.com за 350$ - колко би струвало да се веме отделно само transducer ?

2.Гледах някъде , че FURUNO 4100 е сонар номер 1 за 2002 - това значи ли , че модела който ти ми препоръчваш е на 7 години или просто си ползват 4100 като номер и изкарват през година-две нови модели но с този номер ?

3. Не си написал къде живееш но по горните постови си мисля , че си в Канада ?
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Чети тук и преценявай цени,качества и т.н.тук са всички световни марки на едно място.има нови разработки,които исчистват всички шумове,отделят всички смущения при завръщането на сигнала испратен от трансдусера към дъното и отчитат перфектно рибата и движението и.Запомни че ефтиното излиза скъпо а новите въведения са в плюс.успех в избора !!!

http://www.boatersland.com/fishfinders.html
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

ето още едно - място
http://www.koden-electronics.co.jp/eng/ ... unders.pdf
-за разликата и за новите дигитални сонари - чети и си избирай. но щом ти е първи сонар по добре не се изхварляй а си вземи нещо са 100-150 и като му свикнеш търси други.иди в магазин където има тест стенд за сонари и ги 'почопли' за да видиш разликата. и все пак не знам за сьоимга каква работа ще ти върши - наример в океана ако търсиш акули или мерлини сонара не е кой знае от каква полза. за речни риби като шаран,сом - да, ама примерно са пастърва,щука???става са дънни риби или такива които стоят в "засада" -бяла например за да видиш дъното.не, не сам в Канада а на съвсем обратно
:?: :?:
PP. между другото от много време се дебатира дали сонара не плаши рибата - специално са сладки води и не много дълбоко. ниякои са твърдо убедени че по "чуствителние" риби усещат звуковите вълни на сонара и се плашат no приемат подадената примамка като се изключи сонара аз не знам кои е прав :shock: :shock
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”