Съдба

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Re: Съдба

Мнение от майсторчето страхил »

Ако ти е писано да се обесиш и до утре да те давят, немогат те удави :smt102 .Съдба ,какво да се прави :wink:
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

Човек наистина не може да избяга от съдбата си,но не трябва да я предизвиква.Това,което му е писано ще стане и дано това,което е лошо му се случи в по късен период от живота му.Живей така,както се чувстваш.Прави добро и ще ри се върне.
as99
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от as99 »

Абе знам,че не е тук мястото за вицове заради това което се случи с Нончо.То това не е точно виц,а по-скоро като история.Та отива един при някаква жена да му гледа и тя му предсказала,че ще почине от костенурка.Той не повярвал,даже се засмял и си тръгнал.Запомнил обаче това което му казала врачката и се сещал доста често.Отишъл в гората да бере гъби и видял на пътеката костенурка.Погледнал я с присмех,хванал я и я хвърлил към едно дърво и казал:Мамка ти да е..а и костенурката тъпа.От тебе ли ще умра?Тя рикоширала от дървото върнала се към него и го ударила по главата.И какво мислите станало-той умрял от костенурка.Та каквото ти е писано ще се сбъдне! :? :|
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Пичове, това на което му викате "съдба", а някъде по на изток му викат "карма" е т.н. "Закон за причинно-следствените връзки". Той е много простичък и се формулира така: "Няма нито едно следствие, без преди това да е имало причина за него" :idea: Закона " работи" желязно и е с ....унаследяване :idea:
Та, така стоят нещата по този въпрос и тук вариантите за шикалкавене наистина са много малко или въобще отсъстват от списъка на възможностите :idea: :wink:
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Не съм съгласен, че "кармата" и "съдбата" са едно и също.Въпреки, че някой учени ги определят като едно и също.За мене "кармата" е нещо което не може да се промени, то е такова каквото е.Например: ние не си избираме потекло, пол и място на раждане, това е "карма"(няма да навлизам в подробности за прераждане и др. глупости).Съдбата според мен е низ от нашите действия, бездействия,мисли и расъждения.Тоест, тя се променя в зависимост от самите наз какво ще предприемем.Значи съдбата се променя и тя не е решена на 100%. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Адаш, аз мисля че е едно и също просто думите са различни, както и детайлите в зависимост от религия, общоприета ценноста система за определена голяма група хора и т.н. Може и да греша, но така мисля по този въпрос :roll:
Изображение
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Няма такова нещо като "съдба". Нито пък - "предначертано". Никак не ми се нрави мисълта, че съм марионетка на конци, просто наблюдател на събития предварително начертани. Просто така е устроен човешкия разум. Вечно да гледа назад, да анализира минали събития и да намира в тях взърки и зависимости, които изобщо не са такива.
Съдба ли е това да се родиш беден негър в африка и да изживееш шивота си в мизерия и болести. В същото време можеш да извървиш пеша някакви си 3000-5000 км, да потърсиш убежище в европейска държава, да се възползваш от социални програми, да се изучиш и да станеш човек. Вярно е, че човек се ражда в среда и сред фактори, които предопределят посоката на живота му, но те не са абсолютни и всеки може да ги промени - стига да има желание и воля. Тук разбира се изключвам хората родени с нелечими болести и увреждания, но това са частни случаи.
Колкото до Нончо Воденичаров - не жаля за него. Решението да участва на тази възраст е било само негово. Умрял е правейки нещо, в което вярва и което му е доставяло удоволствие. Пък и на екзотичен остров. Като ше се мре - поне да е интересно :wink: Най-тъпото е да си отидеш в леглото.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Има такова нещо -япончугите преди 12-13 века са го разбрали.Примитивно казано,бебето се пръква с една въображаема торбичка,в която са наредени всичките му случки /чак до последната с тихото притваряне на вратата на жувота /и в течение на времето излизат и се случват.Просто се случват - другото,това че сам определяш съдбата си,е просто араламбене,дължащо се на елементарната човешка самовлюбеност и мания за величие :lol:
kolio_vg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_vg »

к'вото е писано т'ва ще стане,трябва да си праим деня купон,а не да мислим само неща,които ще ни натъжават,да ни карат да мислим само лошото.
Insis
новобранец
новобранец

Мнение от Insis »

За мен това е необмислено предизвикване на "съдбата".Не може при тези високи температути и влажност на въздуха да се подлагат на такива физически натоварвания .Това не е "Survivor", едно от основните правила при "Оцеляването" е пести силите.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”