Огняново - Голямо дърво!

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

dilval
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Огняново - Голямо дърво!

Мнение от dilval »

Колеги, от НЕДЕЛЯ разглеждам форумаС НАДЕЖДА да ПРОЧЕТА инфо за риболов в Събота някъде около София, ама освен инфо за платени места друго не можах да прочета на форума! В събота бях на Огняново от към ръкава преди стената с кофа пълна с живи рибки и от 7.00 до 7.30 - 5 дребни костура и един по голям след голяма борба във тревата, която е обхвала като праг целия язовир.До 9.30 - не пипнааааа!!! Не се стърпях и преместих колата с мача и кофата с рибките за стръв по към стената ама и там положението беше трагично - нито удар на шаран на дъно, нито на плувка каракуда и червеноперка.Колегите към 10.00 масово си тръгваха и всеки псуваше бясно язовира. Да, ама положението не беше само на Огняново розово, срешнах колега, който току що идваше с пълна кофа с захранка от Чепинци и Богоров и каза, че изобщо не искало да пипнеее/Преместих се за последно до кулата на другата страна, ама и там дърво. Докато късах джуките на слънчаците (Гол след Гол), идваха лодки и хърляха от там за костур на рибе, ама нямааа братчеее, къде се скри тази риба - не знам! Налягането ли си играеше, що ли?!? Звънах на баща ми за инфо и от р.Янтра от към Драганово (Търновско), ама каза, че и таМ - нищичкооооо, а преди 5 дена от там си тръгнах със пълна кофа каракуди от по 300 - 600 грама едната!!! Единствено знам, че към Враца е давала рибата доволно !!! Та така, дано не съм ви досадил с тази информация !!!АКо можете, дайте все пак инфо за вашия риболов за Събота!

Бате Дидо.... :drinkers:
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Огняново - Голямо дърво!

Мнение от MITKO70 »

Така е колега ,абсолютно вярно .Аз ,бях 3дни ,до петък ,за събота не издържах и нямаше смисъл.Язовира отряза като с нож,а само преди 2 седмици вървеше много добре ,но нощно време.Шаранчета,бяла риба/поне бях свидетел на 2 бели по 3-4кг./И с местните се заговорихме същото казват,но и те изчезнаха като спря да кълве.На тролинг също ,два дни го обикалях ,нищо.А ,водораслите са ужас ,дано са пуснали амурчетата за който се говореше,но от местните подочух ,че ЛРС-Елин Пелин иска да си го вземе язовира и сега е спорна работата.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Дано не им го дадът!

Много проклета работа, как отсече така изведнъж :evil:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

От рязката промяна на времето е,това е специфично за този водоем,особенно когато водата е спокойна рибата не пипа.До преди няма и месец хващах добри бели риби там но удряха само когато подухва слаб вятър.
Изображение
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Напълно съм съгласен с вас , по-миналата седмица бях и аз за два дни , и положението беше очайващо колегите до който застанах бяха там от 3 дни със 10 въдици за шаран , и без един удар , аз извадих едно шаранче към кило и малко и 2 - 3 едри клена и една каракуда , което беше много добре никой от залива нямаше и бутане през дните който бях там, А аз се надявах за септемврийски шарани
Изображение
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

MiTaKa™ написа:А аз се надявах за септемврийски шарани
Е и ние така адаш ,но пък може да са октомврийски :wink: като паднат водораслите и си поизчисти малко.Иначе с лодката харесах много добри места в заливите към устието,до някой се стига и с джип през гората.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Е може да са октомврийски , иначе и аз се огледах в един залив , малко след гората може да говорим за едно и също място. А едни колеги ми казаха ,че са излязли вече няколко от 10+кг към устието , но аз там никога несъм ходил
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”