Никога вече на "Германката"!

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Никога вече на "Германката"!

Мнение от batmilen »

Никога вече на "Германката"! В съботата рано-рано бях в Созопол...Щяхме да излизаме с лодката на Павката...ама нещо се размина работата...и започнах да търся пътя ... А то целия байр Буджака застроен и парцелиран...огради като на средновековни крепости...с табели "Зло куче" и т.н. само дето ток не бяха пуснали потях....пътищата...изорани...ТАНКОВ ПОЛИГОН...повъртях се половин час назад-напред и околовръс...и не намерих пътя...Тръгнах за Коракя...но посредата на пътя се върнах...и ето ме на кея в с.Черноморец...едно хубаво време...тихо,мъглата тъкмо се вдига...по скалите бяха накацали рибари колеги...и мяткаха бомбарди...сложих 2 чепарета....и направих едно от 20 куки...и хвърлих...при първото хвърляне ...нещо ми придърпа...аха чернокопи викам си...Хвърлих пак, но по-навътре...туп и чепарето спря...не е чернокоп...сигурно е някоя ПАЛАМИДА...една лодка беше се засилила и....аха-аха да мине през линията....пуснах чепарето на дъното...ако се откача рибата да се откача...мина лодката и взех пак да обирам....2 заргана...бре защо ми са тия зизита...и така 8 зарганета....лодките влизаха и излизаха като на парад...ни едно чернокопче...излезе мауната с улова от даляните...10 каси паламуд и циганка...паламудите ...едри по кило "басамаци"...не ми продадоха и 1 риба...за кръчмите била...и на други не дадоха...имаха оце 1-2 каси дребен чернокоп и десетина каси горчивка...хамсийка като кибритени клечки...по някое време згънах такъмите и....на кея на "Илия Бояджиев" пробвах на външния вълнолом...ври от дребен ем...риба никаква... :wink:

В неделята пак бях на кея в Черноморец...силен северен вятър...и тълпа от псуващи метериолозите рибари,вечерта на "Озатма" взели по 30на риби...и искали пак да влизат ама тоя вятър им извъртял лоша шега.....повъртях се и се върнах в порт Бургас Исках да хвърля за паламуд на оня дълъг кей...ама ядец...хванах около 1/2 кг. граца...на дъно никакъв удар...на колегата до мен два пъти му едеше нещо главите на грацата...След това отидох с Киро на Разлятото...място от ез.Мандра...там пълно с рибари...мориха таранките и костурчетата...а и по някой бибанче излизаше...хванах на чепаренце и набучени оченца от костур 2-3 риби...червиви костурчета...и това беше...повече няма да стъпна на "Германката" а и на това блато не си заслужава висенето... :wink:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Браво Бат Милене ... добър излет... то тия строители скоро място няма да остане ...
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Колеги рибари се оплакаха, че нямало никакъв червей събота рано сутринта... :lol:

А на Японското пак са взели в събота едри сулки по 2 и повеле килограма едната...в неделя били пълно капо... :lol:
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Червея дойде в 5 следобед... знаеш Бат Милене че не зависи от нас тази работа...

Да и аз чух за сулките и постоянно ми търсят живи таранки за стръв... ами тя сега по принцип трябва да е най-активна ... така че дерзай ... ти поне имаш достъп до тези места.
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
Михалич
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Михалич »

Бах тея скрънзи - от мауната, като ги гледам тея паламудчета - взех да преглъщам. Да ти бяха дали една риба поне- кви хора са? :roll:

Ний с Мирко мислехме да идваме на 4-5 ноември, пак на "Косатката" - де другаде-
при другия бат Милен :lol: обаче тея синоптици - разправят гадости, че се чудим :roll: :roll:

Едни познати бяха там тая събота и неделя - с лодка. Фанали по 20 тина чернокопа край Маслен нос - това в събота. Внеделя имало вълна
Fly our flag, we teach them fear
Capture them, the end is near
Firing guns they shall burn
Surrender or fight there's no return
Under Jolly Roger!
Илчо
новобранец
новобранец

Мнение от Илчо »

Бат Милене,докато ти си се лутал насам-натам в събота,аз нагребах 31 едри чернокопа(амен-амен лефери)и 5 циганки(2 от които доста едрички)на Маслен нос с лодчица :lol: Гребах ги на 1 номер с бяла перушина :roll: Тва от 8 до 12 ч.щото нямаше кой да гледа лапетата!!

Много от колегите(30-40 лодки на Маслен нос и още толкова на Корикя)имаха по десетина риби!!Даже имаше и фотограф :lol:
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

То хубаво...ама миналата година продадохме дървената лодка...а малко преди това продадах и гуменяка ...за жълти стотинки... :wink:

Трябва да сложа КОРКОВИТЕ НАЛЪМИ и да дойда и аз да хващам с ВАС....хахахаха... :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболовни излети.”