28.10.2006 Кочериновските блата + Струма

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

28.10.2006 Кочериновските блата + Струма

Мнение от Ivak »

Значи малко ми бяха капотата от миналата седмица та в събота пак рано-рано в 5.30 се с
Кърцата тръгнахме към блатата за щука. Този път подготвен от до, в колата имаше място амо
за нас, лодка, кофа с рибки, сонар, куфари, калъфи, към 10-15 въдици за всякакав риболов и т. н.

Пътуването до там от София е много тежко, почти 3 часа до там с лутането по черните пътища.
Там айде помпи лодката, влизай, една мъка едно чудо да гребеш през водораслите не е истина
пуснахме по 2 тапи (с въдици забити в шавара) и айде на спининг до към 12 нито почукване.

Тръгнахме да се местим на една от тапите удари точно до лодката, дотук с плашенето на
щуката от лодка, не се закачи. Айде на друга локва и там този път от брега намятахме тапи аз
си хванах директния да спасявам капото, Кърцата отпращи към Струма на спининг.
Хванах 2 костура и доста слънчевки на пинки(на друго не пипаше) и толкова за риболова на плувка.
По някое време съм се наял и отнесох плувката в лодката(заспах), Кърцата ме събуди пристигайки
на прибежки и подскоци с три мерни щуки в живарника, В реката са вика крокодилите.
Когато вадех тапите една рибка я нямаше и една беше смачкана, мамка му и сън как можах
Айде пак товари всичко спихвай лодка, газ с колата, вземане на спининга и пак мятай до откат.
е да ама май беше хванал последните 3 щуки, други не се обадиха.

Общо взето в локвите има щука, повечето са малки, предпочитаната стръв е малка
каракудка 3-4-5 см, но трябва или много ходене или някой да
те води, в Струма се виждаха доста кефалчета и е пълно с дребосък.
joco

Мнение от joco »

Здрасти Ивак!Отдавна не сме се чували и виждали,ама редовно ти чета писанията.Признавам че си по "луд" от мен,спор няма! :oops: :shock: :D Сега за Кочериново:ходя от време на време и хващам и мерни щуки(последната беше 2 кила и нещо :oops: ),обаче там има една тънкост-прозрачно булдо и волфрамов повод.Смятам че водата е много бистра и обикновенните тапи и поводи я плашат.Поне от моя опит големите удрят само на тоя монтаж.Дано съм ти бил полезен!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Потвърди се мнението ми че щуката удря по добре на малки рибки в блатата и неподвижната вода.

Иначе и на тапа дава, но иска придърпване и са дребни.

По следващата събота или неделя може да направим излет заедно няколко колеги(пък и с лодка е голям кеф)

А за бистрата вода, видях как щука около 1кг удари под лодката
когато я видях стоеше на 20-30 см от рибката, тя се мръдна и моментално последва атака и захапване, но се откачи. Изкефих се максималко че видях как протече атаката :D
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”