Вьпрос?

Модератор: sapuna

Аватар
karakuda-ne
новобранец
новобранец

Вьпрос?

Мнение от karakuda-ne »

Колеги ще ви задам малко странен вьпрос,но сьм дльжен да попитам опитните рибари.....!Миналия месец ходих на Овчарица за 2 дни и там видях един колега да лови с един за мен странен до момента монтаж.Значи монтажа е следния:представете си стандартен монтаж "на косьм" с повод под оловото,като над оловото с шлаух на оклоло 25-30 см имаше втора кука с обикновен повод от влакно,като царевицата на нея беше директно вьрху куката..........Кажете според вас има ли смисал от втората кука?
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

Въпрос на вкус , много хора практикуват този монтаж ! На мен лично не ми допада -макар да съм го ползвал и съм се обедил в неефективността му . просто рибата ако скъса след 2рата кука е обречена ,% та на оцеляване е минимален ! и когато се наложи да използваш кеп да загребеш рибата много често 2 рата кука се закача за кепа и рибата може да скъса, или да се скъса самия кеп !
Това е лично мнение ! избягвам използването на 2 ра кука както си описал в по горния монтаж ,поради погорепосочените факти !

УСПЕХ !
Аватар
Chester
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Chester »

Аз лично смятам че няма нужда от много куки 1 е достатачна за какъвто и да е монтаж
Хвани и Пусни !
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Това лято всичките ми амури и шарани на теца са само на горна кука и директно забодено зърно.Според мен причината е следната: прекалено много водорасли/едни такива твърди и бодливи/.Преди да поставя шамандура винаги разхождам тухлата по дъното да се уверя,че съм на чисто петно,но рядко го намирам.Попадне ли ти монтажа в къпинака-оставаш си с чакането.Това е единственното предимство на горната кука.Недостатъкът е,че боднеш ли нещо на долната при кепване трябва да си абсолютен професионалист.Едно грешно или ненавременно действие и "адиос рибке". :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Re: Вьпрос?

Мнение от danev69 »

като хварлиш в тинята с 100гр ще разбереш смисала на КОНТРОЛНАТА КУКА
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

За теца а и не само там определено има смисъл от кука на разстояние от дъното!
Друг е въпроса дали монтажа да е с две куки и как точно да бъде направен въпросния монтаж щото да е безопасен за рибата и безпроблемен при кепчосване.
Изображение
LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

danev69 написа:като хварлиш в тинята с 100гр ще разбереш смисала на КОНТРОЛНАТА КУКА
Освен на откриването, след това несъм видял някой да хвърля от ръка на ТЕЦ-а, всеки разпъва и тества дъното за драки и тиня. Един познат ми беше казал за там, че намериш ли я рибата и реши ли да се храни, следва скубане и мор на амурите, без значение дали е с една или две куки. Проблемът ще остане при кепчосването.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

Това е безсмислено а и линията става по слаба с повече възли по нея.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Моя монтаж е стандартен за теца .. несъм слагал никога горна кука.. понеже може винаги да ти извърти някой номер .. дали при кепване .. дали при разходката на рибата .. и линията ми винаги върви по дъното и втората кука е безмислено да се слага. Иначе има и хора дето ловът с по 5-6 куки ама несъм забелязал да хващат повече от мен
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Аватар
icko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от icko »

Не е лоша идеята да се пробва с повдигач и царевица или топчета на снежен човек на стандартен монтаж например сейфти.Дипнати за по дълго време за да се обръзува ароматно петно около куката и да е по-лесно откриваема.Аромати мед-шоколад-шокобан по реката за такива условия са се доказали за мен.От части и скопекса.
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Или горе или долу,но две куки е чикия с две остриета,или in-line или helikopter,но не и комбинирани тъй като има опасност от закачане на втората кука и следователно изпускане на рибата.
Без жени можем,без риболов не можем!
Аватар
nikodim1978
новобранец
новобранец

Мнение от nikodim1978 »

за мене колкото повече куки има шанса когато засичаш да закачиш някое водорасло или можеби не съм толкова добър за риболов с повече от една кука
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Пък спред мен е време да спреш да разбутваш само старите теми! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
nikodim1978
новобранец
новобранец

Мнение от nikodim1978 »

извинявам се повече няма да разбутвам нищо
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на тежко”