Гола тройка = Бракониер?

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

kalinanimal написа:Скбар на блесна не съм ловил а и не съм чувал некой да го праи, ама що не. Требе да се пробва. Ти с ква блесна ги лови?
Dreben bjal Mepps. trojka No12 ili po-malka. Hvurljah za kefal i mezhdu kefala hvanah i vuprosnite skobarcheta. I drugi hora sa hvashtali po njakoj taka no suvsem epizodichno. Ne e kato da trugnesh s blesna specialno za skobar. Interesno kakvo gi kara da lapat blesnata vse pak i zashto go pravjat samo ot vreme na vreme.

Za men skobara e mnogo nenormalna i kaprizna riba.
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Pichove, zashto skobara v iazovorite neshte da kalve na goli troiki a?
Ili iade "racheta" samo v rekata i to prez zimata. Mnogo iasno, che e brakoniersi metod. Prosto tribva da ste malko po nabliudatelni i togava shte vidite za kakvo stava vapros :cry:
Аватар
altavoto_me4e
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от altavoto_me4e »

Калине аз нищо не сам писал тва е братми Вальо Щукара
тои е писал
аз го базнах и за Кочериново така че след нова година може да отскочим да видим кво става
ОТ КАКТО ПРОЧЕТОХ ЗА ВРЕДАТА ОТ АЛКОХОЛА СПРЯХ ДА ........ЧЕТА!!!!!
Аватар
altavoto_me4e
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от altavoto_me4e »

абе братлета аз кадето сам по малак от вас знам че ако не засичаш рибата в случая скобара не е бракониерство все пак ти си мета6 плувката и чакаш нито дарпаш нито засичаш е тва какав вид бракониерство е????? :evil:
ОТ КАКТО ПРОЧЕТОХ ЗА ВРЕДАТА ОТ АЛКОХОЛА СПРЯХ ДА ........ЧЕТА!!!!!
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

altavoto_me4e написа:ако не засичаш рибата в случая скобара не е бракониерство все пак ти си мета6 плувката и чакаш нито дарпаш нито засичаш е тва какав вид бракониерство е????? :evil:
To i s parashuta ne se zasicha...
Последно промяна от www.***.com на Вто Дек 28, 2004 8:49 am, променено общо 1 път.
kalinanimal
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalinanimal »

Работата е ясна . Секи си има изградена теза и си я защитава. Никой не може да убеди другия по простата причина че, всички доводи почиват на индивидуални логически размисли (бре къв съм умник) и на практика никой не може да каже аджаба кво точно стаа. Важното в случая е че, всеки който прочете горенаписаното може сам да прецени дали да ползва голи тройки или други методи на ловене. А такива има предостатачно. А ние с колегата Cougar може да си пуснем отделна тема : Скобар на блесна . Плод на чиста случайност или закономерен улов? :lol: Ако пък някой иска да си изясни всичко на 100% да наеме водолаз. :wink:
дай рибо рибо дай
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

V sushtnost zimno vreme v mnogo strani polzuvat taka narechenite mormishki za lovene na dupka v leda. Mormishkata e utezhnena gola kuka chesto leko nasharena. Na neja njama nishto, nito struv nito pera nito silikon. I se polzuva SAMO zimno vreme. Lovjat se ribi koito ponjakoga trudno mogat da se hvanat s klasicheski jig-ove ili blesni ljatoto.

Skobara jade ruchejnici, chervei i ednodnevki, koito ne e zadulzhitelno da sa umreli, taka che v krajna smetka logicheskoto zakljuchenie e che mozhe da se hvane zimno vreme na drebna gola kuka ili trojka, kakto i epizodichno na blesna stiga da e dostatuchno malka. Kakto chovek mozhe da hvane i sharan na malka ribka. Ili ne vjarvate? :D

Az lichno ne se sumnjavam che e vuzmozhno i tozi vid ribolov za men e zakonen. Shtom kukata e v ustata e zakonno!
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Puma :lol: koi ti kaza, che na mormishkata niama strav :?:
Аватар
zograf
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от zograf »

На марица ги гледам тройка с червен конец за мен си е търмък щом вадят рибетата за опашките.Жалкото е че виждам и състезателчета да ловят по тоя начин :cry:
"Животът се измерва не с броя вдишвания, а с моментите, които са накарали дъха ни да спре!"

Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
kalinanimal
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalinanimal »

Cougar :ооооооооопа тука се обърка на мормишка и стръв се слага и маниста най-големите специалисти са братушките .Ако те интересува виж в някой руски сайт. http://www.ulov.ru/bib/zim/mor/mor3.shtml А че , зимата се хваща шаран на рибе е неоспорим ФАКТ . А още се лови на блесна , парче свински или телешки дроб или парче от кротушка . И за да не се смеете прочетете това: http://www.carp.hit.bg/homepage.htm Влезте в разддела "техники и тактики и четете , четете , четете. Хората са написали ама нема кой да чете.
дай рибо рибо дай
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

kalinanimal написа:http://www.carp.hit.bg/homepage.htm Влезте в разддела "техники и тактики и четете , четете , четете. Хората са написали ама нема кой да чете.
Adresa e http://www.carpbg.com/homepage.htm
kalinanimal
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalinanimal »

Колега мерси за уточнението.
дай рибо рибо дай
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

kalinanimal написа:Cougar :ооооооооопа тука се обърка
Mozhe da sum polzwal dumata "mormishka" neprawomerno, no na wyprosnite miniatjurni jig-ove shte im pusna snimkata kato gi namerja. Struv na tjah ne se postavja.
kalinanimal
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalinanimal »

Може, не знам . :cry:
дай рибо рибо дай
RADOMIR
новобранец
новобранец

Мнение от RADOMIR »

колеги да ВИ е 4естита новата година и да имате много слука. искам да ви кажа за улова на скобар на гола тройка. на нормална лиия за скобар се монтира не кука а малка тройка номер 12-14 плувка от 0.5 до 2 гр. на тройката може да се сложе тънко отрязано пар4е от балон 4ервен или силикон. може да се монтира и отгоре топ4е жълто или бяло скобара поема подадената тройка дето се казва по каталог налапала трита шипа на тройката нямам си престава за какво я мисли. когато най много взима на тройка съм пробвал на торен глист, на бяло, на кус-кус и на жълъдов 4ервей резултатът е по4ти нулев. по този на4ин се улавят и морунаж а по някога и само едър кефал. тук не говорим ЗА НИКАКВО ТЪРМЪ4ЕНЕ ИЛИ КОСЕНЕ. така в момента хващаме доста риба в района на Р. ТУНДЖА около ГР. ЯМБОЛ И ГР.ЕЛХОВО. така по този на4ин се лови само зимния период..... риболова е само за те4ашта вода
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”