ЗАРГАН - 2009г

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Re: ЗАРГАН - 2009г

Мнение от rumci »

Мдааа, тази година доволно зарган по нашето крайбрежие, не е като миналата. Риболова му в такива гъсти пасажи по някое време дори става твърде еднообразен и монотонен. През седмицата експериментирах с чепарета и блесни, но няма спасение от "човките". На чепарето наведнъж се хванаха 3 броя :shock: . Налитаха и на блесните-оригинални и самоделки дори:
Изображение

Изображение
fokobg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fokobg »

:smt041 :smt041 :smt041 Браво колега bg направо сте я искъртили,живот и здраве след 15.10.09 и аз съм на синеморец
имам приятел там във рибарското селище, там е от 5 години говорих със него и той ми каза че има доста заргана,така че дръж се рибо идвам :D :D :D
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

То стана ясно за многото риба на и около Синеморец, но..... и аз бях там и аз хващах :P , както и другите около мен :wink:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
dach
новобранец
новобранец

Мнение от dach »

Ех, този Синеморец , явно трябва и до там да се ходи. Аз на Маслен нос повече от 30 бр не съм имал тази година, друг въпрос е , че все не улучвам време.
Не бройката ме привлича обаче, по снимките ми се виждат доста по тлъсти синеморските зизита.
penyo82
новобранец
новобранец

Мнение от penyo82 »

На вълнолома от 15до 17.30 13зизита пове4ето бяха каиш4еа :D ,като4ели по ядеше, като валеше :D

penyo82, коригирай 4 с буквата ч в следващите постове!

rumci
Изображение
piam70
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от piam70 »

здравей те колеги.в петък ще ходя в Царево за зарган,но не знам къде са местата.ако някой знае,моля инфо.благодаря много..
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

След завода за лодки по пътя за Синеморец или на скалите до църквата. Ако ти се разкарва и имаш възможност прескочи до Лозенец или Варвара също има добри места.
Наслука!
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Тая заран второто пълно капо за сезонът.А риба имаше.Като цопне бомбардата и скачаха панически във вси посоки.Авера арестува една, аз имах един удар и я изтървах.Не видях никой наоколу да вади.Това на вълноломът естествено.Дали зъбатите не я ошашавиха тая риба!?
Аватар
lisygera
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lisygera »

piam70 написа:здравей те колеги.в петък ще ходя в Царево за зарган,но не знам къде са местата.ако някой знае,моля инфо.благодаря много..
много удобно и мързеливо място е камъните на пристанището, зад теб е рибарския магазин-червей пресен, до него кръчмата и е закътано няма вятър, това е ако нямаш кола, ако имаш най добре е да отидеш до резово там има страшни места преди селото в ляво с кола се стига по калния път ....
от страх файда няма
aluka
новобранец
новобранец

Мнение от aluka »

Имам път утре към Каварна и бих помолил за малко инфо за зарганджийски те места. Предварително Благодаря за информацията.
georgi.iliev676
новобранец
новобранец

Мнение от georgi.iliev676 »

Днес на Бялата лагуна от 9:00 до към 11:30-15 бр. зарган хубави.И другите около мен изкараха по някое друго парче,но после секна и се прибрахме всички. :lol:
ribkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribkata »

Ми най-добре дава на чаракманската буна най-добре е да пробваш там ... :wink:
!!!НАСЛУКА!!!
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Малко и от мен.В четвъртък стигнах късно в Ахтопол и бързах да се наспя,че петък мислех цял ден да съм на скалите.Трудно ставане в 6 ,закуска и газ с ония бързия опел към морето.Честно казано риба много ама доста трудна ,леко пипа и си искаше доста дебнене.
Изображение
резултат по кофи
бялата е моята 134 заргана
черната на Бойко 122 заргана
зелената на баща ми 104 заргана
синята на Митака 89 заргана
Събота Бойко отиде да работи,Митака прави колата си,баща ми беше на скалите в Ахтопол направи около 60 заргана .Аз бях пак на същото място рибата пак трудна ама и условията трудни,6 колеги около мен без никакъв усет за рибата изкараха ме извън нерви.Вадя риба отдясно колегата ме затваря и хвърля наляво няколко пъти им казвам да хвърляме в посока от където се вади рибата ама на пънове приказва ли се,17 бомбарди скъсаха като си тръгнаха се изкъпах и ги изкарах и хванаха общо 27 заргана.Допълнително и дъжд ме валя.Аз хванах близо 4 пъти повече от тях,или по точно казано 104 броя на снимката долу.
Изображение
Неделя вали дъжд и духа вятър ,ремонтирам пералнята вкъщи до към 2 след това пак на морето.Рибата не е толкова капризна в лошото време и правя бързи 86 броя.В понеделник ставане рано и на скалите,времето вече по добре и рибата пак капризна от 6.40 кълвеше добре до към 9 след това изчезна и се хващаха единични бройки,хванах 44 броя.Към 12 вече нищо не се хващаше и така напече че не можах да се сдържа и скочих в водата,а тя топла и приятна та сложих маската и се заредих с някоя потъваща бомбарда скъсана на прибоя.Към 4 се качих на бързия опел и се прибрах с голяма носталгия в София.Преди малко се чух с баща ми днес сутринта е имал 20 тина бройки и след обяд пак толкова.
aluka
новобранец
новобранец

Мнение от aluka »

ribkata написа:Ми най-добре дава на чаракманската буна най-добре е да пробваш там ... :wink:
Благодаря .Ако кажеш каде е цена нямаш
ribkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribkata »

Като тръгнеш по пътя за морето,като слезнеш долу най най най най дясната буна (те са три ) :wink: Само да кажа да не очакваш кой знае кви резултати ... риболова там е слаб :wink:
!!!НАСЛУКА!!!
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”