Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

СКАНДАЛ С ABU GARCIA - ПРОБЛЕМИ!!!
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- ще става разбирач
СКАНДАЛ С ABU GARCIA - ПРОБЛЕМИ!!!
Ще ви разкажа на кратко какво ми се случи с “прословутите” макари на “Abu Garcia”. За Коледа моята половинка, решила да ме изненада приятно и да ми купи макара “Abu Garcia”502R ( 89 лв) и плетено влакно за 45 лв от представителния магазин на Княз Борис. До тук супер, отварям си аз подаръка на Коледа и първоначално радост голяма, НО уви за кратко. Много бързо разбирам, че макарата има два сериозни недостатъка (дефекта). Първо установих, ролката на бигела захапва влакното (между ролката и държача на бигела има недопустим луфт и влакното периодично попада там. Второ макарата има прекалено голямо усукване в държача и при навиване на влакното се върти и суче като шугава. И това си пролича само при намотаването на влакното, а представете си ако трябва да вадите някоя по-прилична риба!? При положение, че макарата ми трябва за спининг и ще ходя догодина по състезания, представих си как ще си късам нервите и кордите и ще прецаквам влакна дето струват майка си и баща си. Това вече съм го преживявал с друга макара, но тя поне беше 2 пъти по-евтина и даде дефекта едва след изтичане на гаранцията и износване на ролката.Да не ви обяснявам как ми се скапа кефа от коледния подарък, скапа се кефа и на половинката ми.
Но уви не е само това оттук започнаха големите проблеми с така наречените търговци от магазина. Приятелката ми реши да върне макарата и да не ви обяснявам как започнаха да я правят на маймуна тия от Abu. Най-добре тя да ви разкаже за това.
Аз ще ви кажа само, че съм бесен, защото ми омръзна от разни да се правят на интересни и да забравят едно основно търговско правило, че “Клиентът има право”. Тези “търговци” успяха да ни развалят кефа и празниците с отказа си за диалог и съдействие и ще си носят последствията по законов ред за извършване на редица нарушения. Аз знам, че вероятно има заклети фенове на марката, както има такива и на Лада и Москвич, които не искат и да чуят за друго, но пиша това за тези които са решили да си взимат Abu или каквато и да е друга марка: Внимавайте какво ви пробутват и си търсете правата, защото имате такива и закона Ви защитава!!!
С мен се свързаха колеги, които са имали проблеми с макарите Abu Garcia и са си блъскали главите с тях, но са махали с ръка и контрата е оставала в тях. Обаче стига толкова!
Аз лично повече никогжа не бих си купил Abu Garcia както и каквото и да е от тези търговци, заради отношението, високомерието и твърдоглавието им!!!
Но уви не е само това оттук започнаха големите проблеми с така наречените търговци от магазина. Приятелката ми реши да върне макарата и да не ви обяснявам как започнаха да я правят на маймуна тия от Abu. Най-добре тя да ви разкаже за това.
Аз ще ви кажа само, че съм бесен, защото ми омръзна от разни да се правят на интересни и да забравят едно основно търговско правило, че “Клиентът има право”. Тези “търговци” успяха да ни развалят кефа и празниците с отказа си за диалог и съдействие и ще си носят последствията по законов ред за извършване на редица нарушения. Аз знам, че вероятно има заклети фенове на марката, както има такива и на Лада и Москвич, които не искат и да чуят за друго, но пиша това за тези които са решили да си взимат Abu или каквато и да е друга марка: Внимавайте какво ви пробутват и си търсете правата, защото имате такива и закона Ви защитава!!!
С мен се свързаха колеги, които са имали проблеми с макарите Abu Garcia и са си блъскали главите с тях, но са махали с ръка и контрата е оставала в тях. Обаче стига толкова!
Аз лично повече никогжа не бих си купил Abu Garcia както и каквото и да е от тези търговци, заради отношението, високомерието и твърдоглавието им!!!
- Cougar
- ще става разбирач
Re: СКАНДАЛ С АБУ ГЪРЦИЯ - ПРОБЛЕМИ!!!
Много жалко наистина.есох_хунтер написа:Ще ви разкажа на кратко какво ми се случи с “прословутите” макари на “Абу Гърция”.

При мен каквото пожелая мога да го върна в магазина с причина и без причина и въпроси не се задават. Имах и следните 2 куриозни случая:
1. Къщни чехли, които се разпаднаха след месец и нещо носене и въпреки че не струваха кой знае какво за времето което ги носех това беше безумно много та ги върнах и ги приеха!
2. Рибарски гащеризон. След 10-тина излета единия крачол взе да пропуска и го върнах пак без какъвто и да е проблем и т.н и т.н.
На практика можеш да си вземеш instrument, да си свършиш работата и да го върнеш обратно, но това разбира се е вече безочливо

Макарите АБУ май почиват на стара слава, както може би и Митчелл.
Скоро зададох въпрос на специалист за сравнение на:
1. Дайва Лагуна - $90 (ЦАД) 7+1 лагера
2. Митчелл 300Х Gold - $90 (ЦАД) 10 лагера
3. АБУ Цардинал 670 - $97 (ЦАД) 7 лагера
Отговора беше "Дайва" без всякакво колебание.
Между другото Митчелл вече не е Френска а Американска фирма, която прави и Берклей!!!! За АБУ не знам.
Моето правило при вземане на макара е да е Японска (Дайва или Шимано) и да е над $60-$70, като се разглеждат ситовете на фирмата и основни рибарски магазини.
http://www.cabelas.com (в US $)
http://www.lebaron.ca (в Канадски $)
В Българските търговски условия и отношение към клиента човек трябва доста да проучва преди да купи и да купува само с уговорката че.... :Д
-
- ще става разбирач
Тук в БГ също има закон кото изцяло защитава правата на потрбителите, но на никoй не му се разправя като си мисли че няма да успее да се пребори с търговците и тромавите институции. Но ние сме подали вече жалба срещу магазина и силно се надявам че след много мъки и ходене по нервите сте се разреши проблема.
Поздрави на всички и весоло посрещане на Новата година:)
Поздрави на всички и весоло посрещане на Новата година:)
-
- новобранец