Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Днес на морето
Re: Днес на морето
След некви проблеми с нета сега се включвам. Петък вечер бяхме на село в подготовка на лютеницата, но загряхме с това за вечеря.

Оооо майко- пъстърви от Каридата и заргани от Карид нежно жужат рамо до рамо в тигана с масло.
На следващия ден я метнахме ударно лютеницата. Ей го Каридата вместо сопа, грабнал бъркалка

И след като приключихме с бурканите, на другия ден някои хора пак задялкаха воблерите с мисъл за рибите

други се занимаваха със сладката страна на нещата,

а други със солената

Като това на скарата не са пилешки или свински пържоли, а филе от чорт от Бата.

При тва добре изглеждащо.
И така едва дочакахме понеделника и с Боцмана цъфнахме на скалите, а морето бурнооо. На моменти взимаше кофи с риба в морето
Рибата се беше настървила и за 2-3 часа направих 18 зизита и 2 пуснати + няколко иларийки.

Днес с Ванио 78 и Каридата (ах този успешен морски трансфер
) отново бяхме за риба. От 6 и нещо до 10 ч Ванио ги настърга яко 18 зизита и няколко платерини.

Тука доволен позира с трофеите.

Каридата още в девет се изнесе на работа приключвайки с 12 бр.въпреки, че бе поредния рибар експериментирал неуспешно с блесни и туистъри за зизита, а аз бях с десет. Сетне се появиха в непосредствена близост лодки и заразпъваха мрежи, а от друга лодка задълдисваха подводничари и за мен тук риболова приключи. Ма не било така. С Ванката към 10 и 30 ч се преместихме на друго местенце, където с първите 3 мятания взех 2 зизита и 1 платерина. А там Кольо Сървайвъра вече ги беше помлял. В голямата му латексова кофа се мъдреха 20-30 едри зизита.И така до като дойде ракиено време 12 и 30 ч на новото местенце направих 12 зизита и 2-3 платерини. Общо 22 зизита + 2 пуснати засега рекорд за сезона. Те ги мойте в ляво и на Каридата в дясно. А Сървайвъра сигурно още ги мори преполовявайки кофата
.

След няколкото постни риболова миналата седмица, тая направо си започна ударно.

Оооо майко- пъстърви от Каридата и заргани от Карид нежно жужат рамо до рамо в тигана с масло.
На следващия ден я метнахме ударно лютеницата. Ей го Каридата вместо сопа, грабнал бъркалка

И след като приключихме с бурканите, на другия ден някои хора пак задялкаха воблерите с мисъл за рибите

други се занимаваха със сладката страна на нещата,

а други със солената

Като това на скарата не са пилешки или свински пържоли, а филе от чорт от Бата.

При тва добре изглеждащо.
И така едва дочакахме понеделника и с Боцмана цъфнахме на скалите, а морето бурнооо. На моменти взимаше кофи с риба в морето

Рибата се беше настървила и за 2-3 часа направих 18 зизита и 2 пуснати + няколко иларийки.

Днес с Ванио 78 и Каридата (ах този успешен морски трансфер

Тука доволен позира с трофеите.

Каридата още в девет се изнесе на работа приключвайки с 12 бр.въпреки, че бе поредния рибар експериментирал неуспешно с блесни и туистъри за зизита, а аз бях с десет. Сетне се появиха в непосредствена близост лодки и заразпъваха мрежи, а от друга лодка задълдисваха подводничари и за мен тук риболова приключи. Ма не било така. С Ванката към 10 и 30 ч се преместихме на друго местенце, където с първите 3 мятания взех 2 зизита и 1 платерина. А там Кольо Сървайвъра вече ги беше помлял. В голямата му латексова кофа се мъдреха 20-30 едри зизита.И така до като дойде ракиено време 12 и 30 ч на новото местенце направих 12 зизита и 2-3 платерини. Общо 22 зизита + 2 пуснати засега рекорд за сезона. Те ги мойте в ляво и на Каридата в дясно. А Сървайвъра сигурно още ги мори преполовявайки кофата

След няколкото постни риболова миналата седмица, тая направо си започна ударно.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
евала !!!

13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
-
- учете се от него
Току що Кольо Сървайвъра се обади и снесе данната - над 50 бройки
и се чудел дали утре да ходи пак или да си поспи
. Луд човек, къФ ши го дири у тях
.
Май нещо взех да дигам температура и са чудя дали да ида да се лекувам на скалите след Созопол

Май нещо взех да дигам температура и са чудя дали да ида да се лекувам на скалите след Созопол

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
strijok написа:Луд човек, къФ ши го дири у тях .

Въобще не си бе у тях-пак бяхме със Сървайвъра на морето. А инфото за над 50 бройки е наполовина вярно: деветдесет и четири заргана, отделно едри платерини и множество дребни пачурийки.карид написа:strijok написа:Луд човек, къФ ши го дири у тях .
Днес тръгна по-слабо, но пак бива-от 6и половина до 8 и половина взех 18 и няколко освободени заргана. Тактиката ми е потъваща, както обикновенно през последните седмици, бомбарда Тубертини 20/2 гр, от черните, повод флуорокарбон и кука Гамакацу V-head №10. Кольо Сървайвъра също бе с потъваща Тубертини, само че от прозрачните,а повод с флуорокарбон не е ползвал никога

-
- учете се от него
Мискини ниедни
чухме се и днеска с Кольо и се договорихме, кат немога да ходя през седмицата на всеки пет бройки по една за мен да отделя 

Първо прочетох двадесет и четири и си викам грешка трябва да има. Сетне видях че са деведесет и четириБоцмана написа:А инфото за над 50 бройки е наполовина вярно: деветдесет и четири заргана, отделно едри платерини и множество дребни пачурийки.

Вий ма умряхте бе! Евала!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
А днес на морето някой няма ли да каже какво стана?
И утре следобед искам и аз да ги хващам,кой иска да ме вземе ?
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
.
. Мяткаха блесни и плувки с ем граца в началото на кея, но общо имаха само един чернокоп май. За после не знам. Иначе морето ще е кофти още няколко дена, таман да си починем малко от тия риби.
Ми кво да ти кажа. Кофти море-вълни и вятър имаше в събота. С бащата слезнахме на юг от Бургас и като видяхме кво е въз на японското пристанище. Бяха ми казали преди време, че се правил по някой зарган там. И не било лъжа. Аз се отчетох с един, а бащата с два заргана и още 4-5 леки удара. Платерината не пипа. Бат Милен и още 3-4 колеги се спотайват от към инфо, но ги издавам отмъpatrona86 написа:А днес на морето някой няма ли да каже какво стана?

- Local
- учете се от него
Вчера навръщане от Синеморец спряхме със Stronta на завода за лодки до Царево, резултата за 1 час е 2 заргана, 1 барбун и 1 лапина
, в тази "пералня" дето хвърляхме си е цяло геройство
. Нали уж бяхме отишли 2 дни само за заргани, ама пусто време... за останалата част от прекарването Rumci трябва да пусне тема днес.

Клавиатура риба не лови!!!
Аз затова го прескочих, та ми се наложи вчера и днес като се пооправи Черното море да взема два дена отпуск с цел-профирактична риболов на заргани. Вчера на юг от Бургас заедно с Боцмана се озовахме изненадващо първи на скалите. Оказа се, че съм си забравил сандвича. Викам си тук ще стане нещо. И верно стана-рекорд за сезона. Отначало тръгна добре, сетне към 8 ч кълването секна и някои колеги се изметоха(вкл. и Боцмана).Тя зарганата чакала той да си тръгне та да се разкълве. Към 9 и 30 ч. пасажът отнове се завъртя пред нас и от там се завъртя и къмто кофата миLocal написа:в тази "пералня" дето хвърляхме си е цяло геройство . Нали уж бяхме отишли 2 дни само за заргани, ама пусто време

Една доволно преполовена кофичка от латекс 20 л

Ето го крайния резултат.

А днешния риболов, в противовес на лафа "ден с ден не си приличат" бе копие на вчерашния. Пак ранно кълване, пак пауза до 9 и нещо и пак пощуряване на рибата около ракиеното време до 13 и кос(т)ур. Тоя път ще издам Сървайвъра, с когото имах удоволствие да премеря сили и заргани. Май ме би с няколко броя, но е кеф да кажеш , че освен него друг не те е минал

-
- учете се от него
Браво, браво
Ма до кога ше го търпим тоя Сървайвър бе
не му ли свършиха болничните
Естествено за неделя се разваля времето, що не ме учудва

Ма до кога ше го търпим тоя Сървайвър бе

Естествено за неделя се разваля времето, що не ме учудва

- gogobogo
- кандидат преподавател
Днес дебют на морето за първи път в живота за зарган.На новия град в Несебър на плочите на алелията на влакчето от 16-00 до 19-00 12 броя.Бяха уловени на потъваща бомбарда Тибертини и повод от флуорокарбон 0.12 на Дам.Наистинае голям кеф

ето го и рекорда

ето го и рекорда

КЕФА ЦЕНА НЯМА.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
На маслен нос ,в 5ък,5 риби до 14 часа,не че съм критерий,ама по старите да хванаха по 10.....