Днес на морето

Модератори: bobopeli, sapuna

Публикувай отговор
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Re: Днес на морето

Мнение от beis »

nikola polizovski написа:Страхотно ,колега :wink:
:smt023
Изображение Изображение Изображение Изображение
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

След некви проблеми с нета сега се включвам. Петък вечер бяхме на село в подготовка на лютеницата, но загряхме с това за вечеря.
Изображение

Изображение
Оооо майко- пъстърви от Каридата и заргани от Карид нежно жужат рамо до рамо в тигана с масло.
На следващия ден я метнахме ударно лютеницата. Ей го Каридата вместо сопа, грабнал бъркалка :D
Изображение
И след като приключихме с бурканите, на другия ден някои хора пак задялкаха воблерите с мисъл за рибите
Изображение

други се занимаваха със сладката страна на нещата,
Изображение

а други със солената :D
Изображение

Като това на скарата не са пилешки или свински пържоли, а филе от чорт от Бата.
Изображение
При тва добре изглеждащо.
И така едва дочакахме понеделника и с Боцмана цъфнахме на скалите, а морето бурнооо. На моменти взимаше кофи с риба в морето :idea:
Рибата се беше настървила и за 2-3 часа направих 18 зизита и 2 пуснати + няколко иларийки.
Изображение
Днес с Ванио 78 и Каридата (ах този успешен морски трансфер :lol: ) отново бяхме за риба. От 6 и нещо до 10 ч Ванио ги настърга яко 18 зизита и няколко платерини.
Изображение

Тука доволен позира с трофеите.
Изображение
Каридата още в девет се изнесе на работа приключвайки с 12 бр.въпреки, че бе поредния рибар експериментирал неуспешно с блесни и туистъри за зизита, а аз бях с десет. Сетне се появиха в непосредствена близост лодки и заразпъваха мрежи, а от друга лодка задълдисваха подводничари и за мен тук риболова приключи. Ма не било така. С Ванката към 10 и 30 ч се преместихме на друго местенце, където с първите 3 мятания взех 2 зизита и 1 платерина. А там Кольо Сървайвъра вече ги беше помлял. В голямата му латексова кофа се мъдреха 20-30 едри зизита.И така до като дойде ракиено време 12 и 30 ч на новото местенце направих 12 зизита и 2-3 платерини. Общо 22 зизита + 2 пуснати засега рекорд за сезона. Те ги мойте в ляво и на Каридата в дясно. А Сървайвъра сигурно още ги мори преполовявайки кофата :lol: .
Изображение
След няколкото постни риболова миналата седмица, тая направо си започна ударно.
patrona86
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от patrona86 »

евала !!!
:smt023
:supz:
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Току що Кольо Сървайвъра се обади и снесе данната - над 50 бройки :P и се чудел дали утре да ходи пак или да си поспи :? . Луд човек, къФ ши го дири у тях :mrgreen: .
Май нещо взех да дигам температура и са чудя дали да ида да се лекувам на скалите след Созопол :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

strijok написа:Луд човек, къФ ши го дири у тях .
:smt082
Боцмана
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Боцмана »

карид написа:
strijok написа:Луд човек, къФ ши го дири у тях .
:smt082
Въобще не си бе у тях-пак бяхме със Сървайвъра на морето. А инфото за над 50 бройки е наполовина вярно: деветдесет и четири заргана, отделно едри платерини и множество дребни пачурийки.
Днес тръгна по-слабо, но пак бива-от 6и половина до 8 и половина взех 18 и няколко освободени заргана. Тактиката ми е потъваща, както обикновенно през последните седмици, бомбарда Тубертини 20/2 гр, от черните, повод флуорокарбон и кука Гамакацу V-head №10. Кольо Сървайвъра също бе с потъваща Тубертини, само че от прозрачните,а повод с флуорокарбон не е ползвал никога :P Имаше и трети колега с плуваща бомбарда, но след неуспешни опити, докато ние ги дърпахме с потъващите най-накрая кандиса да го оборудваме и него с потъваща бомбарда :wink:
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Мискини ниедни :evil: чухме се и днеска с Кольо и се договорихме, кат немога да ходя през седмицата на всеки пет бройки по една за мен да отделя :P
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Боцмана написа:А инфото за над 50 бройки е наполовина вярно: деветдесет и четири заргана, отделно едри платерини и множество дребни пачурийки.
Първо прочетох двадесет и четири и си викам грешка трябва да има. Сетне видях че са деведесет и четири :rolleyes: .
Вий ма умряхте бе! Евала!
patrona86
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от patrona86 »

А днес на морето някой няма ли да каже какво стана?
И утре следобед искам и аз да ги хващам,кой иска да ме вземе ?
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

.
patrona86 написа:А днес на морето някой няма ли да каже какво стана?
И утре следобед искам и аз да ги хващам,кой иска да ме вземе ?
Ми кво да ти кажа. Кофти море-вълни и вятър имаше в събота. С бащата слезнахме на юг от Бургас и като видяхме кво е въз на японското пристанище. Бяха ми казали преди време, че се правил по някой зарган там. И не било лъжа. Аз се отчетох с един, а бащата с два заргана и още 4-5 леки удара. Платерината не пипа. Бат Милен и още 3-4 колеги се спотайват от към инфо, но ги издавам отмъ :D . Мяткаха блесни и плувки с ем граца в началото на кея, но общо имаха само един чернокоп май. За после не знам. Иначе морето ще е кофти още няколко дена, таман да си починем малко от тия риби.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Вчера навръщане от Синеморец спряхме със Stronta на завода за лодки до Царево, резултата за 1 час е 2 заргана, 1 барбун и 1 лапина :lol: , в тази "пералня" дето хвърляхме си е цяло геройство :lol: . Нали уж бяхме отишли 2 дни само за заргани, ама пусто време... за останалата част от прекарването Rumci трябва да пусне тема днес.
Клавиатура риба не лови!!!
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Local написа:в тази "пералня" дето хвърляхме си е цяло геройство . Нали уж бяхме отишли 2 дни само за заргани, ама пусто време
Аз затова го прескочих, та ми се наложи вчера и днес като се пооправи Черното море да взема два дена отпуск с цел-профирактична риболов на заргани. Вчера на юг от Бургас заедно с Боцмана се озовахме изненадващо първи на скалите. Оказа се, че съм си забравил сандвича. Викам си тук ще стане нещо. И верно стана-рекорд за сезона. Отначало тръгна добре, сетне към 8 ч кълването секна и някои колеги се изметоха(вкл. и Боцмана).Тя зарганата чакала той да си тръгне та да се разкълве. Към 9 и 30 ч. пасажът отнове се завъртя пред нас и от там се завъртя и къмто кофата ми :D . И тъй до към 13 и 30 ч. След туй само събиране на тен и тренировка на замятането + усъвършенстване на техниките. Резултат 41 зизита, 2 пуснати и две платерини по 300 гр. Една от тях скъса повода, но вече на брега и се озова в импровизирания ми живарник.
Изображение
Една доволно преполовена кофичка от латекс 20 л
Изображение
Ето го крайния резултат.
Изображение

А днешния риболов, в противовес на лафа "ден с ден не си приличат" бе копие на вчерашния. Пак ранно кълване, пак пауза до 9 и нещо и пак пощуряване на рибата около ракиеното време до 13 и кос(т)ур. Тоя път ще издам Сървайвъра, с когото имах удоволствие да премеря сили и заргани. Май ме би с няколко броя, но е кеф да кажеш , че освен него друг не те е минал :lol: . Една доволно пълна мифка с 36 зизита от днес.
Изображение
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Браво, браво :smt038 :smt038 :smt038
Ма до кога ше го търпим тоя Сървайвър бе :twisted: не му ли свършиха болничните :mrgreen: :mrgreen:
Естествено за неделя се разваля времето, що не ме учудва :evil:
Аватар
gogobogo
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от gogobogo »

Днес дебют на морето за първи път в живота за зарган.На новия град в Несебър на плочите на алелията на влакчето от 16-00 до 19-00 12 броя.Бяха уловени на потъваща бомбарда Тибертини и повод от флуорокарбон 0.12 на Дам.Наистинае голям кеф
Изображение
ето го и рекорда
Изображение
Изображение
КЕФА ЦЕНА НЯМА.
patrona86
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от patrona86 »

На маслен нос ,в 5ък,5 риби до 14 часа,не че съм критерий,ама по старите да хванаха по 10.....
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”