Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Спор на Ясна Поляна с ИАРА
Модератор: sapuna
-
- фен клуб-скобар
Re: Спор на Ясна Поляна с ИАРА
fider написа:[ сядам на Горубляне на бензиностанцията да пия кафе и по едно време идват двама формени(нощната смяна от караулката) пияни на тараба,сядат до мене на бара единия ме гушка и вика на барманката-е са тоя гражданин ше почерпи по едно уиски![]()

- Don4o_62
- учете се от него
Нощният риболов е забранен и не се заблуждавайте, че не било писано.Акта се отнася без проблем.Според мен вечерта е за
и
а не да се кьориш към някви въдици 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Tъй де но вечерта винаги кълват най големите тупалки !! А и ако искам да се напия мога и у насDon4o_62 написа:Нощният риболов е забранен и не се заблуждавайте, че не било писано.Акта се отнася без проблем.Според мен вечерта е заи
а не да се кьориш към някви въдици

обяснението колега е че ако хвърляш нощем въдици може да удариш някой който в момента лови риба за тия от ИАРА,пиенето без мезе не върви, с оловото по главата,защо да смущаваме бракониерите
прибери боклука преди да си тръгнеш от водоема
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пълен ХАУС е положението. Всеки си прави к'вото си иска. В другите европейски държави 2 години ходиш на изпити докато си изкараш билет а при нас се изкарва сеночи си се качил у градския транспорт работа за 5 мин. и после това незнам унова незнам. Само по това можем да съдим какво ни е отношението към природата и риболова.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Случай от миналото лято:
-Лови си младеж риба на Янтра,но неусетно е станало 12 през ноща.При поредно замятане закача мрежа.Сигнализира и изчаква органите,които "незнайно защо" се отзовават на момента!Резултатът - вадят мрежата и съставят акт с конфискуване на такъма на хлапето,под предтекст че нощният риболов е забранен!
А сега де!!!
-Лови си младеж риба на Янтра,но неусетно е станало 12 през ноща.При поредно замятане закача мрежа.Сигнализира и изчаква органите,които "незнайно защо" се отзовават на момента!Резултатът - вадят мрежата и съставят акт с конфискуване на такъма на хлапето,под предтекст че нощният риболов е забранен!
А сега де!!!
-
- и господ не е толокова добър
Нощния риболов е забранен, за да може ИАРА да си хвърля мрежите спокойно.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- YordanDanev
- сериозен играч
Тези ИАРА , трябва изобщо да не съществуват, а всички водоеми да са под контрола на ловно и горско 

-
- новобранец
Колега от 9 години съм в Белгия и всяка година си подновявам билета.Такива двугодишни курсове нито съм видял нито съм чул.Като отида в пощата и си платя билета го имам за няма и 5 мин.НО заедно с билета ти дават и брошура в която пише правата и задълженията на рибаря.dunavski написа:Пълен ХАУС е положението. Всеки си прави к'вото си иска. В другите европейски държави 2 години ходиш на изпити докато си изкараш билет а при нас се изкарва сеночи си се качил у градския транспорт работа за 5 мин. и после това незнам унова незнам. Само по това можем да съдим какво ни е отношението към природата и риболова.
п.п. А и нощния риболов не е забранен.
Те СА под контрола на горските и същите имат много по-големи права от служителите на ИАРА. Имат право да проверяват риболовците до девето коляно, да спират автомобили и да проверяват багажа, в някои отношения са с повече права и от служителите на МВР. Да сте видели горски да опазва водоем??? Иначе банковата сметка на горското и на ИАРА е една(обща)YordanDanev написа:.... всички водоеми да са под контрола на.. горско

- YordanDanev
- сериозен играч
Колега Диман, бил съм ловец и съм полагал изпит и знам правомощията на горски и ловни, просто искам да кажа че много маймуни има на клона и резолтата е нулев 

- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Най логичното обиснение е че хората от ИРАТА мислят за нас, да не ни откраднат нощно време такъмите докъто спим, или сме пияни до козерката и земим да вадим някой заблоден комонистически шаран да не се одавим.bisqo написа:Някои с логично обяснение защо е забранено нощем да се лови? Аз си го обяснявам единствено с това, че няма да има кой да те провери. Не че е няма, но тия пияници предпочитат да пият отколкото да вършат работа.

Koлегата нещо се е объркал, явно не е уцелил правилните букви на клавиатурата, та се налага да преведа:
"Аз, Стойчо (или както там се казва), съм гей"
Ма понеже ме съмнява да има яхта и вила на Карибите, явно се опитва да каже че е п...раз
Кърцата
"Аз, Стойчо (или както там се казва), съм гей"
Ма понеже ме съмнява да има яхта и вила на Карибите, явно се опитва да каже че е п...раз

Кърцата
Re:Извинявам се
Извинявам се някои ми е разбрал паролата защото беше много лесна и ми е прецакал цялата регистрация
Още от първото мнение показваш бракониерски рога!
Струва ми се няма да просъществуваш дълго тука по тоя начин, но не това е важното.
Нема да просъществуваш и като човек, в очите на Хората , а и в собственото си себеуважение...
Съжалявам те
Кърцата
Струва ми се няма да просъществуваш дълго тука по тоя начин, но не това е важното.
Нема да просъществуваш и като човек, в очите на Хората , а и в собственото си себеуважение...
Съжалявам те
Кърцата