Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

болен здрав носи
Модератор: dantho.mihov
-
- научил се да хвърля
болен здрав носи
преди 4 години изкарах тежък инсулт и ми дадоха 95процента с придружител .днес пак бях на телк и ми дадоха 87процента.освен инсулта имам епилепсия и проблеми със сърцето .имам десностранна пареза бавно ходя немога да пиша с дясната ръка .писаха че не мога да работя тежка работа .а каква лека работа мога да работя.познавам хора които с връзки имат 1група с придружител цял живот работа не са видяли.!ако някой има бодобен проблем да сподели.
Re: болен здрав носи
Много неприятно наистина, но такава е реалността. Не знам как на "инавалидите" с връзки им понася да са такива хора. Добре, че се траят сами себе си, но има всякакви изроди които не ги гризе съвестта!!!
-
- фен клуб-скобар
Сигурно има много като теб.
Правда няма, в тая държава.
Правда няма, в тая държава.
- dedeff
- разбира нещата
Имам много злоупотреби в тоя телк,но това е в милата ни родина го караме на "шури-баджинащина" за съжаление.Отвратен съм вече 

Без жени можем,без риболов не можем!
- Моряка
- кандидат преподавател
И да споделим файда няма,на мен два пъти ми намалят процента ,и все максимума ми дават
Какво да правиш държавна политика.В София се решава от държавни ........ъъъъъъъъъъъ индивиди

А сега де? 

- ninastefanina
- сериозен играч
Гадно.И майка ми я пенсионираха с белодробно заболяване и куп др.болести за 1г.сега ходи на телк и я изкараха здрава,а тя не е,дори е по-зле.Ама кво да се прави България...
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
- krokibg
- учете се от него
Всичко това е заради измамниците !!! Оправят си техните хора но другите ги режат че ако ги хванат,карат ги тези които са от комисията дала висок процент,връщат пари и то много.Иначе,постоянно скубят лъже-болните за пари ама нещо ги натиснаха.Онзи ден ги даваха по телевизията,какви са ги вършили всички телкове н държавата !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Моряка
- кандидат преподавател
Не техни си хора,а познати на техни хора,ама отдавна (поне в големите градове)не върви работата.И ткака трябва да е от страна на контрола,но!!!!"държавата" да реже инвалид е мародерство,че и по лошо.Изпатих си по тази графа стига ми,отана ми само псувнятаЛ.ВИЧЕВ- krokibg написа:Всичко това е заради измамниците !!! Оправят си техните хора но другите ги режат че ако ги хванат,карат ги тези които са от комисията дала висок процент,връщат пари и то много.Иначе,постоянно скубят лъже-болните за пари ама нещо ги натиснаха.Онзи ден ги даваха по телевизията,какви са ги вършили всички телкове н държавата !!!
А сега де? 

баба ми имаше 6 инсулта
дядо ми болен от паркинсон
отидох до местната поликлиника да запиша час за домашно посещение
и невроложка ми казва намери ми кола да ме закара
аз съм стара и не мога да ходя
а тя живее до моя блок и побеснях почнах да и викам
тя излезе от кабинета
и отишла при личния ми лекар и му казала че я заплашвам да я бия а аз не съм я заплашвал
в крайна сметка намериx кола
прегледа баба ми и си тръгна аз и казах да ви закарам до поликлиниката а тя ми отвърна ще ходя пеша до Tмаркет да напазарувам първо побеснях
на тази невроложка и дават пари от Софарма за да изписва лекарства
и така и на баба ми отидох до личния лекар показаx какво е изписана че тия лекарства изобщо не са за нея и че ще почине от тях ако ги пие и той ме попита тва невроложка ги е изписала нали
и ми разказа кво прави тая за пари че всеки месец и дават неква екскурзия на разноски на софарма

дядо ми болен от паркинсон
отидох до местната поликлиника да запиша час за домашно посещение
и невроложка ми казва намери ми кола да ме закара
аз съм стара и не мога да ходя
а тя живее до моя блок и побеснях почнах да и викам
тя излезе от кабинета
и отишла при личния ми лекар и му казала че я заплашвам да я бия а аз не съм я заплашвал
в крайна сметка намериx кола
прегледа баба ми и си тръгна аз и казах да ви закарам до поликлиниката а тя ми отвърна ще ходя пеша до Tмаркет да напазарувам първо побеснях

на тази невроложка и дават пари от Софарма за да изписва лекарства
и така и на баба ми отидох до личния лекар показаx какво е изписана че тия лекарства изобщо не са за нея и че ще почине от тях ако ги пие и той ме попита тва невроложка ги е изписала нали
и ми разказа кво прави тая за пари че всеки месец и дават неква екскурзия на разноски на софарма

съжалявам за правописа ама не мога да си пусна
български език и пиша в google като ми излезе там на БГ после го го копирам

български език и пиша в google като ми излезе там на БГ после го го копирам

Колега,които е здрав и използва връзки за да стане инвалид предизвиква съдбата, а тя не ПРОЩАВА.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
tsi1959 написа:Колега,които е здрав и използва връзки за да стане инвалид предизвиква съдбата, а тя не ПРОЩАВА.

- p4eli4kata
- научил се да хвърля
Нищо ново под слънцето ! Нали така се казва в такива случаи? Е, като е тръгнало , да си се пооплачем един на друг, та дано ни поолекне!
Знаете, споделих, какво се случи със съпруга ми. Когато отиде на ТЕЛК, лекарите му казали, че... щял да се възтанови! Увреждането в мозъка! Лекарката в Елхово, просто се изсмя саркастично! За това, че има нарушение в зрението, го изпращат във Варна, там да кажели, дали е вярно! Софийската клиника по неврохирургия казват Да, има увреждания, тези в Ямбол го карат пак да обикаля държавата, за да доказва, че е с дупка на главата, и с мъртви петна в очите! Ами.... Гогата им тегли една цветиста стокаратова българска благословия, скъса купчината празни екземпляри, които трябваше да попълни и.... запали с тях казана за... ракия! Да ми е жив и здрав! Ще си взема тавана на пенсийката/ Щото в нашата държава , не можеш да вземеш и това, което ти се полага за супертежкият труд, който си работил/ , и ще си живее така! Без проценти инвалидност, и без всички привилегии, които се полагат на инвалидите! Даже и на тези- ментето!
А аз от години се мъча. Мъча се да ходя. Да се движа. Но... В чудесната ни държава, се определя, че артритната болест , не е пречка да се работи. Да, вярно. Само че! Кой иска да ме наеме? На 55 години, с два болни крака и с опериран кръст? Да му излизам в болнични през ден? Ми... няма такъв!
Та така! Простичко! Престанах да се замислям, защото изкрейзвам, като гледам какви боклуци се пенсионираха по болест!И обгрижват стада от по сто овце, и имат оранжерии с ранни зеленчуци и... тичат да печелят хорицата.... То... май ние станахме боклуци! Те си гледкат интересчето...........И най вече! Гледкат си да им е пълно джобчето НЯКОИ / уж/ лекарчета! Майната им! Всеки ще си получи заслуженото! До ще Видовден!
Знаете, споделих, какво се случи със съпруга ми. Когато отиде на ТЕЛК, лекарите му казали, че... щял да се възтанови! Увреждането в мозъка! Лекарката в Елхово, просто се изсмя саркастично! За това, че има нарушение в зрението, го изпращат във Варна, там да кажели, дали е вярно! Софийската клиника по неврохирургия казват Да, има увреждания, тези в Ямбол го карат пак да обикаля държавата, за да доказва, че е с дупка на главата, и с мъртви петна в очите! Ами.... Гогата им тегли една цветиста стокаратова българска благословия, скъса купчината празни екземпляри, които трябваше да попълни и.... запали с тях казана за... ракия! Да ми е жив и здрав! Ще си взема тавана на пенсийката/ Щото в нашата държава , не можеш да вземеш и това, което ти се полага за супертежкият труд, който си работил/ , и ще си живее така! Без проценти инвалидност, и без всички привилегии, които се полагат на инвалидите! Даже и на тези- ментето!
А аз от години се мъча. Мъча се да ходя. Да се движа. Но... В чудесната ни държава, се определя, че артритната болест , не е пречка да се работи. Да, вярно. Само че! Кой иска да ме наеме? На 55 години, с два болни крака и с опериран кръст? Да му излизам в болнични през ден? Ми... няма такъв!
Та така! Простичко! Престанах да се замислям, защото изкрейзвам, като гледам какви боклуци се пенсионираха по болест!И обгрижват стада от по сто овце, и имат оранжерии с ранни зеленчуци и... тичат да печелят хорицата.... То... май ние станахме боклуци! Те си гледкат интересчето...........И най вече! Гледкат си да им е пълно джобчето НЯКОИ / уж/ лекарчета! Майната им! Всеки ще си получи заслуженото! До ще Видовден!
-
- кандидат преподавател
В България е така от край време-и през социализъма беше същото,и през времето след социализъма /щото това не е нормален капитализъм/.Навярно,всеки от нас има близки или приятели,които са минали през ужасните простотии на ТЕЛК,"специалистите"по тежките заболявания и през цялата бюрократично-корупционна гадост.И кво,сега очевидно трябва да чакаме да се инвалидизира Бат Бойко барабар с Цветелина ,та дано започнат да се оправят нещата полека...
-
- ще става разбирач
Повечето доктори им се плаща от търговци на фармацевтични продукти (лекарства и т.н.), за да изписват само тяхните продукти. Всяко лекарство го има поне в 4-5 варианта, произведено от ралична компания и съответно с различна цена. Ефекта им е същия, но цената понякога се разминава в пъти. Тъй че не се учудвайте на лекари, които все хвалят лекарствата, които ви изписват и ви убеждават, че са скъпи понеже са най-добри. Ня тях им плаща дистрибутора, за да ги изписват.
Намерете си по-един фармацевт, по възможност роднина или близък приятел. Дръжте го близо до себе си като приятел и се консултирайте с него винаги, когато ви изпишат лекарства. Първо за да не се отровите и второ за да не си харчите парите за скъпи илачи без смисъл.
В тоя ред на мисли, преди две години ми излезе едно топче на горния клепач. Малко, твърдо, не се вижда но се напипва. Казаха мастна тъкан и хрущяли в резултат от запушена слъзна жлеза. Не е опасно, пък и не ми пречи хич. И ми изписа личния лекар едни капки - 5 милилитра за 10лв (по-скъпо от среброто). Викам си тва ще е някой супер илач, дето ще ме оправи за нула време. Купих ги и прочетох на гърба им, че са просто противовъзпалителни. Демек имат същия ефект като дестилирана вода...... Е викам си аз вече 27 години съм жив без да съм си капал такива капки. Да се чудиш как не съм се възпалил целия. Та така, тоя път се набутах ама вече знам и първо се консултирам с фармацевт.
Очния доктор пък за един диоптър далекогледство искаше очила да ми слага. Викам "Чао, довиждане, лека нощ и приятни сънища."
Намерете си по-един фармацевт, по възможност роднина или близък приятел. Дръжте го близо до себе си като приятел и се консултирайте с него винаги, когато ви изпишат лекарства. Първо за да не се отровите и второ за да не си харчите парите за скъпи илачи без смисъл.
В тоя ред на мисли, преди две години ми излезе едно топче на горния клепач. Малко, твърдо, не се вижда но се напипва. Казаха мастна тъкан и хрущяли в резултат от запушена слъзна жлеза. Не е опасно, пък и не ми пречи хич. И ми изписа личния лекар едни капки - 5 милилитра за 10лв (по-скъпо от среброто). Викам си тва ще е някой супер илач, дето ще ме оправи за нула време. Купих ги и прочетох на гърба им, че са просто противовъзпалителни. Демек имат същия ефект като дестилирана вода...... Е викам си аз вече 27 години съм жив без да съм си капал такива капки. Да се чудиш как не съм се възпалил целия. Та така, тоя път се набутах ама вече знам и първо се консултирам с фармацевт.

Очния доктор пък за един диоптър далекогледство искаше очила да ми слага. Викам "Чао, довиждане, лека нощ и приятни сънища."