Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Мънисто за бърза връзка при Фидера
Модератор: Paublo_Eskobar
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Мънисто за бърза връзка при Фидера
http://link.brightcove.com/services/pla ... 1731910439
за какво аджаба ни е нужно да сменяме по-бързо подовда си ........ за каде сме се разбързали

за какво аджаба ни е нужно да сменяме по-бързо подовда си ........ за каде сме се разбързали

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

CERRUTI написа: Сега разбираш ли какво имам впредвид,раздела постепенно изгубва най важната си функция....-размяната на опит!!!

Днес ги видях въпросните мъниста на ``Корум`` в ``магазин риби и такъми`` на цена 6.50 за 5 бр.
По-горе в клипа на Дунавски се вижда за какво става въпрос.Точно когато ловим шарани по платените това ммънисто би било удобно.Когато лових на платено преди седмица,шарана не беше активен и ми се наложи да правя чести смени на куки ,поводи и стръв.Бях си подготвил няколко повда със стръв на косъм и ги сменях често.Времето беше хладно и ръцете сковани.Точно в такива моменти това би било от полза.
Above us only sky
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Аз от това по-удобно не знам.Защо статиите за фидер на някои личности ,дали нещо в риболова започват в повечето случаи така.....използвам този елементарен монтаж.....Спирам да коментирам каквото и да е по тази тема.Дал съм си мнението,че на някой парите са му в повече ОК.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз не виждам с какво това мънисто усложнява монтажа в същия смисъл бихме могли да кажем, че и вирбела усложнява монтажа. Аз под усложнен монтаж разбирам цяла линия накачулена с тръбички, шлаухки, стопери и др. Смъсала на това устройство е да ти спести време и да ти улесни живота когато си на състезание всяка секунда е важна. Бутник прав си, че всички известни световни риболовци започват своите стати и филми " използвам следния елементарен монтаж", а защо ли тогава Алън Скотър, Уил Рейсън и Том Пикеринг ги използват. А на колегата по-горе дето е писал, че се мислим за много умни и, а всъщност нищо не сме виждали мога да кажа, че в магазина идват хора на които половин час им обяснявам как да си закачат топчето на косъм или за какво служи ракетата или за какво служи кобрата. Ако намеря такива конектори и в Ст. Загора с удоволствие бих си ги купил 6.50 лв. за такова нещо не са много
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- и господ не е толокова добър
Един въпрос.Коя връзка е по- здрава, клуп с клуп или клуп с вирбел(конектор)

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- учете се от него
Зависи от много работи, но "клуп с клуп", специално за фидерните монтажи е по-правилния, от гледна точка на противоуплитащите функции на монтажитеsnegk написа:Един въпрос.Коя връзка е по- здрава, клуп с клуп или клуп с вирбел(конектор)![]()

- lastika
- разбира нещата
- Обратна връзка:
До сега не си спомням да ми се е налагало да сменям повода само защото не ми е подходящ.А и какъв е проблема когато връзката е клуб-клуб,да се смени повода като се извади единия клуб и на негово място се сложи другия(все пак връзката между двата клуба не е възел а преплитане).
И все пак на който му се дават излишни пари да ги дава,те са си негови все пак
п.п.За 6-7лв по добре 20куки(Камасан,Престан........)
И все пак на който му се дават излишни пари да ги дава,те са си негови все пак

п.п.За 6-7лв по добре 20куки(Камасан,Престан........)

Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
COLMIC BULGARIA
-
- учете се от него
Колеги, тук основното което аз коментрах, не е цената от 6-7 лева за 5 бройки, а функционалноста на тази връзка и то най-вече по отношение на противоуплитащите елементи. Писал съм го в "монтажите" има и снимки на връзката "клуп в клуп" между повода и основното влакно; писах и как се прави връзката когато между основното влакно и повода се ползва вирбел- та са пак с клупове и пак от типа на "клуп в клуп" през ушите на вирбела ( и за това има снимки там). Тези начини за свързване са с цел, връзката между повода и основното влакно да е "твърда" за да си изпълнява и противоуплитащите функции, а не както е в случая с мънистото и конектора- клупа на повода е закачен на конектора и виси и се движи свободно; при по-рязко замятане няма начин повода да не се "метне" върху основното влакно и да не се уплете в него. Аз това имам "против", това иначе добре изглеждащо, аксцесоарче

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
И каква е разликата между един обикновен вирбел с карабинка-може да си го направите сами-продават отделно само клипсове,и монтирано гумено мънисто отгоре от този.Бачо,използвам почти винаги готови вързани поводи,а в класьора освен с клуп ,няма по какъв начин да се закачат,единствено ако се наложи да използвам по-дълъг повод,връзвам на място и винаги повода ми е с клуп.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- учете се от него
Единствено при монтажите ми "с подвижна хранилка на основното влакно" ( дали с къса тръбичка и карабинка, или с 2-3 мъниста и кошничка с вирбел) връзвам директо основното влакно са едното ухо на вирбела, а повода пак директно- за другото ухо; вирбела е по-голям. Всичко останало е "клуп в клуп"- симетричен, асиметричен, патерностер....
При директното връзване за вирбела, връзката пак е твърда, а не както тази с конектора
При директното връзване за вирбела, връзката пак е твърда, а не както тази с конектора

-
- учете се от него
Между другото, пропуснах да упомена че когато ползвам флуорокарбонови поводи, никога не ползвам връзка "клуп в клуп"; най-малкото, на основното влакно може да има клуп и вирбел, но на повода никога не правя клуп (връзвам го към вирбела с някой от многонавивковите възли, които се ползват за връзките при карбоновите влакна). Това е поради "непоносимоста" на флуорокарбоните към пречупване