Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

КАК ДА ЛОВИМ СКОБАРА(АЛАЯ) И КОГА???
Модератор: sapuna
Re: КАК ДА ЛОВИМ СКОБАРА(АЛАЯ) И КОГА???
Ехо, тая тема жива ли е още???!!!
Да се похваля и аз.Миналата седмица на Марица около Първомай ги сцепихме.Аз лично до обяд бях хванал 12 алая по около 500 гр. и един 800.
Карабалък даваше прилично на бял, но дребен.Голям кеф.Явно не е рано.Започва се.
)))
На обяд на колегата нещо му стана много зле и се наложи да трагваме
(
Утре съм рано на реката.Успехи на всички.
Да се похваля и аз.Миналата седмица на Марица около Първомай ги сцепихме.Аз лично до обяд бях хванал 12 алая по около 500 гр. и един 800.
Карабалък даваше прилично на бял, но дребен.Голям кеф.Явно не е рано.Започва се.

На обяд на колегата нещо му стана много зле и се наложи да трагваме

Утре съм рано на реката.Успехи на всички.
Днес на Струма покрай двете кила мрени, които хванах на хранилка с около 20 см повод след нея закачих и един скобар беше над кило и то повече към двете. Колегата който бе с мен и се опита да ми помогне да го извадя/измъкнах го до тревата ама...не си носих кеп / го помисли за шаран. Но както и да е скобара ми скъса повод 012 /най-интересното е че не го скъса точно на възела а см под него/ с кука 14 и на троха и само му видях опошката та питам какво мога да променя та да не ми се случва подобно нещо.
скобара е риба проклета

повод 0.15 и всичко е бомба 

-
- кандидат преподавател
Дано наистина имаш - с повод 0,10 и с директен ,особено в бързея,когато "скобата"по инстинкт забива срещу течението /така правят за твое сведение всички "бухалки +"и "джапанки 48-ми" / ,освен собствения си сопол,друго няма да извадиш 

Мен няма как да се е случило това, надявам се го осъзнаваш.Най-малкото алаи с такива размери нямаме в нашите води.ExTaZzY написа:На директен със основно 0,12 повод 0.10 плувка 0.3 гр и кука номер 14 имам тъкива алаи на който вие им викате бухалки 2+ или 48 номер джапанкаniko0004 написа:повод 0.15 и всичко е бомба![]()
Инфото го има.Прочети.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
мерси за отговорите а някакво предложение за по стабилно влакно защото мисля да намаля още
от 012 на 010
щом с директен става ще стане и на хранилка
а за това дали скобара е бил 1.200 или 1.800 или 2.00 няма да споря все пак не можах да го претегля
но само ще допълня че в този форум четох че и линове над 2 кила в нашите водоеми няма но аз пък съм ловил такъв на капан за шаран но както и да е
от 012 на 010
щом с директен става ще стане и на хранилка
а за това дали скобара е бил 1.200 или 1.800 или 2.00 няма да споря все пак не можах да го претегля

скобара е риба проклета

ExTaZzY написа:На директен със основно 0,12 повод 0.10 плувка 0.3 гр и кука номер 14 имам тъкива алаи на който вие им викате бухалки 2+ или 48 номер джапанкаniko0004 написа:повод 0.15 и всичко е бомба![]()
INCUBUS написа:Дано наистина имаш - с повод 0,10 и с директен ,особено в бързея,когато "скобата"по инстинкт забива срещу течението /така правят за твое сведение всички "бухалки +"и "джапанки 48-ми" / ,освен собствения си сопол,друго няма да извадиш

Последно промяна от gosta на Чет Окт 29, 2009 11:13 pm, променено общо 1 път.
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
INCUBUS написа:Дано наистина имаш - с повод 0,10 и с директен ,особено в бързея,когато "скобата"по инстинкт забива срещу течението /така правят за твое сведение всички "бухалки +"и "джапанки 48-ми" / ,освен собствения си сопол,друго няма да извадиш

Да борбена риба е скобича и не си играе (особено хубавците по "Чама" над кило -кило и половина) .За повода съм съгласен ама с директен да се пробваш си е направо мазохизъм

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
-
- фен клуб-скобар
Моито мнение за скобара е че се храни единствено и само с храна която му предлага реката!
Затова един колега беше писал по назад във темата че само ги е гледал,а не земат на нищо!
Хляба си е хляб но само за стръв и то за всякаква риба.Друг е въпроса че има баровци които в стемежа си да фанат две риби повече от колегата до него исипват тонове хляб в реката!А после стенят КРИЗА и незнам си още кво един риболов срувал 40-50лв!
Големи расипници се това българите!!!
Затова един колега беше писал по назад във темата че само ги е гледал,а не земат на нищо!
Хляба си е хляб но само за стръв и то за всякаква риба.Друг е въпроса че има баровци които в стемежа си да фанат две риби повече от колегата до него исипват тонове хляб в реката!А после стенят КРИЗА и незнам си още кво един риболов срувал 40-50лв!
Големи расипници се това българите!!!
-
- научил се да хвърля
Прочетох цялата тема и не можах да видя едно нещо,което ме интересува ,а то е къде по-това време на годината се групират скобарите и морунажите (на каква дълбочина ,бързо ли е течението) и къде когато застудее много.Благодаря предварително ,сигурен съм че знаете и ще ми бъде много полезно(а и не само на мен) ако споделите.
По мои виждания се групира в дълбоки и бавни течения.Кълве много леко и в този сезон на бял и на вардевас
-
- вече хвърля и на тежко
Да попитам един въпрос за който не намерих информация: - Кога си хвърля хайвера скобара? Онзи ден праснах 11 бройки и в 10 от тях имаше хайвер. В един момент ми стана кофти-не стига, че рибата намалява ами и аз да намалявам потенциални бройки. 

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Доколкото знам на ранна пролет,някъде към март,април месец.rmstanev написа:Да попитам един въпрос за който не намерих информация: - Кога си хвърля хайвера скобара?
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Пролет пич ,зависи от годината /от температурата/.А за това ,че си намерил хайвер в него........просто не е зрялrmstanev написа:Да попитам един въпрос за който не намерих информация: - Кога си хвърля хайвера скобара? Онзи ден праснах 11 бройки и в 10 от тях имаше хайвер. В един момент ми стана кофти-не стига, че рибата намалява ами и аз да намалявам потенциални бройки.

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...