Ивайловград

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Николай Стефанов написа:Колега SAMPO,
Колко са големи тези три "бели риби" от снимката "4+........"
Вярно, не са маломерни, но са си почти "писалки"
Тази година гаджето ми хвана за първи път в живота си въдица във ръце /"зарибих я"/, а това и е улова от първия излет /19.06/ , дай боже всекиму такъв старт във риболова ...
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500

Снимката , която визираш /"4+........"/ е от втория и излет на 25.06 , като начало не е зле ..

Ами жените ловят май само от този размер "бели риби"..

но не всички мъже ловиме като тези бели риби , само Иво май може .. За това на 02.11 /среща 5/ пак ще си пиеме ракията заедно , та дано науча как става това ..
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
На платено не одим !
Николай Стефанов
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Николай Стефанов »

Дай Боже, наистина колега SAMPO!!
И да хващате още по-големи!!!
С написаното за "4+..." исках да Ви подсетя, че всеки иска да хване голяма риба, но уви - едрите риби са много по-малко от дребните във водоемите. Та затова например KALINS е хвнал дребни сомчета, пък после успял и с голям....Е, хубаво е маломерните да се пускат обратно ако имат шанс да оцелеят...
Мисля , че целта на форума е да споделяме, да се усъвършенствуваме, да си помагаме и да се уважаваме. Затова ми се струва неуместно да се правят опити за заяждане, неуважение и подигравки.....
Всички сме колеги , обединени от едно общо хоби, независимо от възраст, пол, майсторлък и т.н.
Надяваме се, че ще бъда правилно разбран.
Оставам с уважение
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Според мен улова на трофей не е чак такъв майсторлък, просто си трябва познаване на мястото и много, постоянно и упорито ходене на него.

За ракията за мен както винаги ще е удоволствие, пък взема и аз нещо да науча че често взех да се капотирам от към едри риби.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

мдааааа.....отдавна не ви бях писал...ха да ви разкажа кво се случи в един късен октомврийски ден на Ивайловград

странно нещо е това новобранеца в тоя улов...хем незнае хем е специалист :lol:

та....дойдоха ми на гости Краси Гогов и ....един пич Любчо...за незнаещите (собственика на Практис)...нахъсани за як сом :lol: :lol: :lol: добреее викам им аз ами сега....аз влизам и вадя а вие ? :lol: :lol: :lol: ...последваха изказвания в спортен дух и тръгнахме по каньона към...абе едно закътанко място в язовира. Имахме уговорка първо кльонка металния кльонк....сиреч Любо после аз вадя страдивариуса...така и стана...до 18ч удар ниенте....след това подкарах симфония за сом аз...и в 18.10 удар...първия сомски за Краси Гогов....естествено неподготвен докато се усети и наведе....охлюва избяга....побъбрихме за туй онуй ....считай родствена линия :lol: :lol: :lol: и Краси искаше да си ходи с плуване...ма го разубедих....и карам аз ария за голям сом и що да видя...на 23 м на сонара а той хубав и нов модел...сиреч интелигентен...лежи сомче от тия който мен ме вълнуват....дърт размер с провиснали мустаци....спрях и го поканих с единичен удар...качи се на 19м..аха....я пак....качи се на 12м....викам им момци внимавайте иде...след миг бе на 9м....и... докато Любо каже да бе :lol: ....мощен удар.....истински....бях готов за него и...оооо небеса....въдицата ми не се повдига от лодката....обръщам се и....любчо легнал връз тояжката ми с две ръце и я натиска с всичка сила в лодката.....последва мощен камшичен удар и....късане колеги...късане на Спайдармен !!! извода за вас...за стръв бях лашнал любимия ми 25см кефал :idea:
и се започна един вой в лодката....луднах....подивях....ма късно....та ще запомня помоща на новобранеца в тоя риболов :lol: :lol: :lol:

....сега тук имаше и един спор за едно леко разсукано място на куката в средата на ухото баш...видяно предварително от Краси на моята въдица....ма неее.....не е това....а камшичния удар на огромната риба...вместо да литне въдицата нагоре и да поеме първия удар тя работеше с 50см дължина само показващи се извън лодката...и....

сори соме....

ако някой хване сом с особенна еденична кука....и се зачуди що е такава...няма втора такава аналог в БГ да знаете че е моя сом !!!
Господ може всичко чада мой !
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Абе варихме онзи ден една главица сомска за супа че ми се замота между зъбите една кука,па тя глей ква била работата.Жоре нема да ти я връщам че без да искам я схрупах и и се откина ухото.... :lol:
Я елате рибенца при батко...
Торбалан
новобранец
новобранец

Мнение от Торбалан »

Абе, какво става та все ги изпущаш така?
Ще взема да ида и аз да го придумам да се качи в лодката, че много са се разпуснали хайванчетата – късат, откачат се. :D
Дано времето позволи още няколко хубави дни през ноември.
Ръката МУ отдава всекиму - дължимото.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

даи боже да даде...имам майстори...строя нови стай на вилата... :lol:...училището гледам се разраства и има нужда от нови стай :lol: :lol:
Николай Стефанов
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

[любчо легнал връз тояжката ми с две ръце и я натиска с всичка сила в лодката.....последва мощен камшичен удар и....късане колеги...късане на Спайдармен !!! извода за вас...
....сега тук имаше и един спор за едно леко разсукано място на куката в средата на ухото баш...видяно предварително от Краси на моята въдица....ма неее.....

И аз много съжалявам за изпуснатия сом, ама нейсе, да е живот и здраве - по-голям да хванеш. Само да попитам, че нещо не мога да разбера:
1/ Защо Любчо трябва да лежи върху въдицата?
2/ Тези макари / мултипликатори - не съм имал такава/ нямат ли аванс или найлона е бил притиснат към борда?
3/ Ако е имало проблем с линията защо си рискувал, то не всеки ден ще удари едро, пък съм забелязал, че рибата кълве когато най-не трябва
За училището - евалла!!
С удоволствие бих го посетил, човек се учи докато е жив.
Още един път искрено ти пожелавам да пребориш най-големия сом!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Отче,викай си на воля из язовира,защото по-добре да викаш отколкото като мене да счупиш пръчката :evil: :evil: :evil: ,даже ми идваше дая изям.Особенно на другия ден като ми се случи същото,на същото място -УДАР,ДЕСЕТ МИНУТИ БОРБА,АВАНСИ и накрая го хвана течението но аз не се усетих да отпусна още аванса и за малко да изям и пръчката.Що се отнася до тези дето се заяждат,не обръщай внимание,защото първо немогат да се похвалят със нито един хванат сом а само злобеят.Успех и до година пак да го хванеш същия и по - големия му брат.

P.S.Искам да допълня нещо за колегата Стефанов,че винаги се правят грешки и че понеже Отчето е разчитал сигорно да е по дребен екземпляр,забравил е да отпусне аванса както трябва и ето ти я изненадата.Винаги когато ловим с по-квалитетни такъми,разчитаме на тяхната издръжливаст и здравината на конците - затова и стават тези работи.Хайде със здраве и пожелания за много успехи,и стойте повече до компютрите за да обменяме информация :smt024
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Ники...повече от ясно е че има аванс и тук мога да кажа че въпроса ти е интересен....разбирам защо ме питаш..... :lol: ....и ще ти отговоря...макар че Кроки те въведе малко в материята....държа аванса добре стегнат...но работещ!!!....разчитам на потеглянето и навъдицата като ход...ако не е стегнат а това е важно особено за големия сом то трудно ще пробиеш четката горе ако там е мястото на куката...и понеже никой никога незнае точно къде ще го забие и знам че опцията е валидна....опцията да се забие и в четката и съответно аванса е доста попритегнат !!! Ял съм дърво с хлабави аванси....не в него е проблема а в уплаха на колегата новобранец до мен....!!! Защо го направи...питах го и аз...отговора е че се е притеснил че сома ще вземе пръчката...макар че тя е вързана надлежно от мен...но за него това бе новост....и съответно го е забравил...

относно риска за влакното който поех....погледнах го лично на тръгване към лодката....видях за какво иде реч...и прецених че не е чак толкова критично...беше късно да се връщам да преправям...оставих го за след тоя лов...щеше да си издържи спокоино на сома...влакното ми носи 60кг мъртво тегло...и 20% да е занижило качеството си заради това пак би издържало...

камшичния удар бе тоя който ме разби ....говорих и с Петьо веднага след това по тел...и той имаше подобен...скъса му 1мм монофил влакно !!!

така че мислете ?

Кроко отдавна съм го казал : ...моита риба нема кой да ми я фане...това важи и за теб...жалко за пропуска ти ама догодина ше си имаме рандеву с тия попови лъжички.

Амин :lol:
Николай Стефанов
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Благодаря за отговора, Жоре.
Писах ти Л.С., но не можах да ти го пратя през форума, пробвах два пъти. Дай актуален адрес на: n.stefanov@satelit-nikis.com
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Ивайловград

Мнение от Emo-83 »

Проблема на този хубав язовир е че от няколко години постоянно изпускат горните два.Плюс наводненията.Качването на водата не влияе толкова.Но там температурата е почти еднаква от повьрхноста до даното.Добри резултати може да има,ако годината е топла и има по ниско ниво.Иначе калват дребни сомчета.Естествено има изключения.Един 12 15 и 40кг.Там калването започва,когато застудее и ривата се групира в определени слоеве вода.Обикновенно в по далбоките места.Но веяратноста за голям е по малка.Или калванетата са в началото на годината.Август за голям.Края на септември броики с различни размери-рядко голям.Топла година с ниско ниво и малко разбучкани места добар риболов.Или както преди.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

тва инфо лично ли ти е като наблюдение или ти е обобщено след четене?
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Ивайловград

Мнение от Emo-83 »

Естествено,че го казвам от опит.А на тев да не ти е болна тема-Отче наш.От разкази не става.Пак е тапо да разказвам на баща ми за сватбата.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Сома си е сом,и годината си беше прекрасна.Даде си достатъчно риби и малки и големи.Имам приятелче от Хосково,което работи като лудо и семейство храни и от сомове по Марица само тази година си извади някой лев за нови въдици и макари.Данесъм ви чул да се оплаквате,изтърваното-изтървано,ще дойде пролетта и пак ще ги напънем.Та...отче надявам се догодина пак да си дава като предишните и до година ще идвам по често на Ивайловград и се надявам да се запознаем.Сега си правя ремарке за лодката,и искам да го изпипам така че и сам човек да може да пуска и прибира лодката във и от водата.Само ще ми трябва да видя някъде,как се прави място отстрани на големия двигател,за малък(помощен).Ако някой може да снима стойката и да я качи,ще съм му много благодарен,да не ровя из нета.Имам идея,но е по-добре човек да види.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”