До Роман и назад или две безсънни нощи

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

До Роман и назад или две безсънни нощи

Мнение от daniel defoe »

Здравейте Съфорумци,

на бърза ръка ще се опитам максимално точно и с повечко снимков материал, да пресъздам поредното ни /на мен и Стефан (Стеко :) )/ съботно излетче :D
Ще започна мааалко по от раничко обаче :wink: , а именно от четвъртък /12.11/ - седя си аз най-спокойно и си разглеждам насам и натам из нета, разни макарета :D , от доста време съм си наумил да си закупя Shimano - първо мислех една Стела, ама всички които похванах в ръчица (3-4 бр.) имаха луфтове и не ми допаднаха никак, а цените даже и в Ebay - високички. Реших да си взема Fireblood, много добро нещо и на половината на цената на Стелата, обаче изведнъж именно в четвъртъка, попадам на Technium 3000 FB супер :D, евтинко /сравнително :wink: / дадоха ми и малка отстъпка и аз го поръчах, без да чакам повече :wink: Цяла нощ почти не мигнах от превъзбуда, в петък в 10 ч. пристигна това бижу,
Изображение
най-накрая си реших проблемите с качествена макара, навих и един брейд 200 м, 0.10, който ми пратиха едни партньори от немско преди 2 месеца /подарък :wink: / и цял Божи ден си седя и само си въртя и въртя - кефа е голям, чакайки да стане събота, та да сефтосам такъма. Стеко пък в петъка си взе нов телефон :wink: (заради това и следващите снимки са с различно качество :wink: ) И така започвам без повече лирически отклонения. От доста време се каним да отидем до Роман /тя годината свърши почти/, но все не се организирахме, като хората и в петък твърдо решихме, че е настъпил момента - даже поканих и един трети /много известен с майсторлъка си/ спинигист с инициали М.П., ако иска да пътува с нас, ама като му казах, че ще ходим до Роман и че ще тръгваме в 5 сутринта и той се отказа - не бил за пред хора преди 9 ч :D .
Преди излет винаги много се вълнувам и почти не спя, сега се получи същата история - още в 3 бях кокоряк, време не минава, а Стеко дойде да ме вземе чак в 5 и 31 тъмна темница навън, квартала спи, само кучешки лай се чуваше приглушено, а времето студено -2 -3 градуса. Заредихме с гориво всъдехода, взехме си сандвичи, кафета и потеглихме по магистрала "Хемус". Път, път, а Роман се не вижда - най-сетне стигнахме Мездра и там след дълго въртене хванахме най-накрая пътя за Роман някакви си 30 на километра, ама трасето кофти. Започна да се развиделява едвам едвам
Изображение
наближавахме целта
Изображение
и когато вече си мислех, че това място не съществува .....
Изображение
Най-после, много далече, направо се разкъртихме от път, ама си викам, тук ще са сометата, расперите и другите едри рибоци
Изображение
влезнахме в Роман, няма жива душа, няма кой да ти каже на къде ?! Все пак видахме един колега с 2 пръчки да крачи бодро и го питаме в коя посока да хванем, той вика: "- Тук, както показват по телевизията и пише във вестниците, се ходи на "Чешмата", там са скобарите и мрените от новините !" Аз му обяснявам, че нас ни интересуват друг вид риби, а той: "- За спиниг вече е късно !" Хубава работа, бихме толкова път за този що духа ! Минахме заветната Чешма - брей, много коли много нещо, гъз до гъз :lol: и колите, предимно софийски :shock:
Не спряхме даже, продължихме да търсим "нашето място"
Изображение
и от тук започнахме
Изображение
малко неопрен за всеки случай :wink:
Изображение
Изображение
място, като за учебник, ама не пипа на нищо :shock: :shock:
Продължихме надолу към някакво село, забравих му името
Изображение
обедна почивка :D и пак прекрасни места
Изображение
и още и пак не пипа, вървим ние по брега и гледаме фидери и пак и пак, а хора няма - отстрани се размърда нещо и що да видим, един колега сега става, търка си очите :lol: , "-Кълве ли" викам аз, а той "-Не пипа, вчера имаше 2-3 кефала по 2 кг :shock: :roll: :shock: , а днес на нищо не иска, ще събирам". Не го снимах как спи, че може да не му е приятно ?!
Изображение
Изображение
Пихме бира, похапнахме сандвичи, предимно аз :lol: посъбрахме витамин D,
Изображение
но риба нямаше, катастрофа направо :rolleyes:
Решихме да събираме багажите и обратно. Спряхме на Мездра, но и там нещо изглеждаше куцо. Обадихме се на М.П., да го видим къде по Дефилето се намира, ама не си вдигна телефона. Викам си, едри ще да ги вади, за това Стеко давай към Лакатник, че явно там ще става, каквото ще става :mrgreen:
Спираме преди теления мост, вече се свечерява рано и трябва да се бърза! Нещо копаят разширяват, реката е доста голяма и дълбока с водовъртежи чак. Застанахме на 15-на метра един от друг и почнахме да къпем един след друг, различни по големина, марки, цветове и размери воблери и блесни и пак няма удари ....
Изведнъж ..........* това е червена точка, слагам я, защото следват снимки с разголена кефалица :mrgreen:
Изображение
на един големичък и доста грозен сребрист воблер с червена главича се хвана тази мома :D
Изображение
сефтето, така да се каже :lol: с тази "дама" си и останахме
Изображение
- срам, ама все пак си оправда 300 км. които минахме
Изображение
Пуснахме "модела" :wink: с обещанито, че като стане с трофейни размери пак ще се закачи :D
Последно промяна от daniel defoe на Пон Ное 16, 2009 7:01 pm, променено общо 7 пъти.
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
СЪНДИ

Re: До Роман и назад или две безсънни нощи

Мнение от СЪНДИ »

Страхотен излет.С много добри снимки.А не сте и капо. :smt023 :smt038
Аватар
ded
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ded »

Много добър излет сред природа не съжалявайте.Риба се хваща.
Тоз, който падне в бой той не умира.
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

:prayer: :prayer: Супер репортаж и излет :drinkers:
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

В такива дни и една риба може да ти сгрее душата.Поздравления за репортажа.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

Не е малко рибата - за 300км :lol: :lol: :lol:
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

Като гледам снимките и без риба излета е бил приятен :smt023
барона
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от барона »

Чудесни места сте навестили. Красива природа и страхотни снимки. :o :roll: :D
Колкото повече толкова повече!
dryzkiq
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dryzkiq »

Да бяхте се обадили да ви ориентирам не само във Мездра но и във Роман.
поздрави :D
Tеди
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Tеди »

Много красив излет и репортаж,БРАВО :smt023 :smt041 :smt041
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”