А,Б,В за риболова на кльонк.

Модератор: sapuna

Заключено
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

docenta написа:... и се смили над нас, грешните, та ни кажи тия фамозни баймилково-твои тракащи воблери отде се купуват, или ти сам си ги майсториш? ....хванахме 17 килограмов сом на стръв червеноперка, но от устата му стърчеше самоделен трисъставен воблер, наподобяващ щукле-писалка и в главата му хлопаше нещо, нещо подобно ли са въпросните воблери? :D
Ще пиеш една ракия от мен :!:
та....тия воблери са си воблери...тракат им сачмите...а сега ако ме питаш и какви модели воблери да ти казвам....

оки де..ще ти кажа..ти и без това няма от къде да ги намериш... :lol: :lol: :lol: шекспир...едни такива като патенце едрички тумбести 2 вида бяха!...няма ги вече...и аз ги нямам ! следва...унгарски воблер зелен на раета..и него го няма вече...после телденсери разни...има ги засега макар и не всички...е има и други видове рани...но гледаи да са тумбести !!!

проблема с воблерите е жесток....моделите са за определена година...после ги няма вече....а докато ги пробваме и докато се види кой работят и кой не...и сезона отлита...отиваш за да купиш от работещите и....оооо ужас мой...вече ги няма и няма да ги има...и това се повтаря всяка година....и е една безумна надпревара със производителя :idea:

тези който ги имах и бяха шампиони вече ги нямам...2006 та ми ги взе :twisted:

и аз съм в постоянно експериментиране...нон стоп купувам...и то по 20 накуп...а кой от тях ще работят...и аз незнам...когато го установя е вече много късно!!!

и вносителите нямат вина...всъщност имат де....може да ме викат за консулт...бих могъл да ги ориентирам яко...

както и се е случвало нееднократно до сега...но за брой на вноса от дадения вид ...там нямам отношение!

глей сливовата да е стара и да не е джанковица че си лекувам гърлото с нея... :lol: :lol: :lol:

Амин
Господ може всичко чада мой !
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

[quote="отец Ми Го Нафърфорий"]

та....тия воблери са си воблери...тракат им сачмите...а сега ако ме питаш и какви модели воблери да ти казвам....

Отче, отче, то и на нас май ни тракат сачмите, щом в тия среднощни мракове, вместо да си онождаме булките, бълнуваме воблери и сомове :D Да си жив и здрав, благодаря за информацията :!: :D :!:
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

А,Б,В-за сома

Мнение от Emo-83 »

Отче-мисля ,че нарочно откланяш темите с писане на нестандартни неща.В една от точките сам написал-Не ставай сомаджия преди да си бил риболовец.Имам предвид-да се научи всеки сам да си врьзва такьмите.Ти можеш ли.Макара та... е смях в залата и то ефтин.Направена е в час по трудово и за кальп е използвано тенжера.Не се заяждам а давам мнение.Това дето пишеш за риболов с крак-може само да искараш школа по степ.Има такьв материал,но за слдководни и плитки води,когато си видял сома на сонара и не иска да се вдига.НЕ ЖЕЛАЯ с теб да се надскачаме с знания.Преди телето ми викаха БУБКА.Искам да си споделяме и учим и от всеки новобранец.ОТ теб сащо.Не се нерви и приемай нещата по-леко.Иначе другите ще умрат от сеир.Колеги усещам настроенията ви.Харесва ми да има и ДЖЕНК без прекаляване.А за хубави кльонкове може да не ходите в РОМЬНИЯ.По ДУНАВА са вкаменелости.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Re: А,Б,В-за сома

Teleto написа:Отче-мисля ,че нарочно откланяш темите с писане на нестандартни неща.В една от точките сам написал-Не ставай сомаджия преди да си бил риболовец.Имам предвид-да се научи всеки сам да си врьзва такьмите.Ти можеш ли.Макара та... е смях в залата и то ефтин.Направена е в час по трудово и за кальп е използвано тенжера.Не се заяждам а давам мнение.
мненията чадо са като задниците...всички ги имаме..ма требе ли да ги показваме а ?

знаеш ли колко преди теб съм казал тия думи Теле ??? незнаеш ...ма колегите тук знаят...е тва е смешното...

питаш ме дали съм бил риболовец и ми даваш съвет на мен ли ???

чадо търкалям се по пода от смях с теб...а вярвам и много колеги прочели глупоста ти !!!

чул ли си приказката...пораснаше пилци - поебашу квачку :lol: :lol: :lol:

знаеш ли само да ти намекна колко професионалисти има тук...сега те четат и се заласват от смях... :lol: :lol: :lol:

а първо поопознай тоя и оня поразучи кой - кой е...и тогава квалифицирай а ? ...за такива като теб съм направил предване да гледат и да се учат....аз съм го направил Теле...не ти !!! то е за теб...

дали мога да си връзвам...кво беше....хахахахах :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ти..пишештия за тая макара и даващия мнение...имаш ли я ??? ловил ли си някога с корбос ??? кога и колко време ?

откъде имаш право да даваш мнение ти ???

вчера се пръкна..чул недочул...видял недоразбрал и хоп : тва е, онова е...а поспри се малце...тук сме се нагледали на специалисти :idea:

ай със здраве от дедо ти поп па не се вайкай много сега ша пална свещица да ти прости шефа отгоре глупостите който изговори :lol:
barrakuda
новобранец
новобранец

Мнение от barrakuda »

Ей теле,ти ако не си риболовец , а месар, защо си се включил в тоя сайт ? Не можа ли да се кръстиш на риба ,малко ли ги има в енциклопедията ? Има сайтове и за месари.Правописните ти грешки са странни за човек, който има компютър, но с времето ще се научиш.Какво искаш да знаеш за сома?Знаеш ли нещо или искаш да научиш?Чел съм някои неща за тази таинствена риба.
ще има да ме гоните.... и я ме стигнете
emilkg
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: А,Б,В-за сома

Мнение от emilkg »

отец Ми Го Нафърфорий написа:
Teleto написа:Отче-мисля ,че нарочно откланяш темите с писане на нестандартни неща.В една от точките сам написал-Не ставай сомаджия преди да си бил риболовец.Имам предвид-да се научи всеки сам да си врьзва такьмите.Ти можеш ли.Макара та... е смях в залата и то ефтин.Направена е в час по трудово и за кальп е използвано тенжера.Не се заяждам а давам мнение.
мненията чадо са като задниците...всички ги имаме..ма требе ли да ги показваме а ?

знаеш ли колко преди теб съм казал тия думи Теле ??? незнаеш ...ма колегите тук знаят...е тва е смешното...

питаш ме дали съм бил риболовец и ми даваш съвет на мен ли ???

чадо търкалям се по пода от смях с теб...а вярвам и много колеги прочели глупоста ти !!!

чул ли си приказката...пораснаше пилци - поебашу квачку :lol: :lol: :lol:

знаеш ли само да ти намекна колко професионалисти има тук...сега те четат и се заласват от смях... :lol: :lol: :lol:

а първо поопознай тоя и оня поразучи кой - кой е...и тогава квалифицирай а ? ...за такива като теб съм направил предване да гледат и да се учат....аз съм го направил Теле...не ти !!! то е за теб...

дали мога да си връзвам...кво беше....хахахахах :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ти..пишештия за тая макара и даващия мнение...имаш ли я ??? ловил ли си някога с корбос ??? кога и колко време ?

откъде имаш право да даваш мнение ти ???

вчера се пръкна..чул недочул...видял недоразбрал и хоп : тва е, онова е...а поспри се малце...тук сме се нагледали на специалисти :idea:

ай със здраве от дедо ти поп па не се вайкай много сега ша пална свещица да ти прости шефа отгоре глупостите който изговори :lol:
Телето сам написа. Не се прави на по голям от твоя улов, знам че Гоцов (Отчето) е хващал големи сомове, но ти кажи кой ти е най големия сом който си хващал. Цитирал си жоро (Отеца). Макара та макара. Както ти писа Теле (не се заяждам а давам мнение). Хайде със здраве, за всички има риба.
Последно промяна от emilkg на Пет Дек 22, 2006 7:41 pm, променено общо 1 път.
Аватар
milen_bg
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от milen_bg »

:D :D :D изядохте човека ,недеите така,

Пак стана мерене на пишки (сомове ) ,на кои му е по голям

Наиситна от доста време гледам че форума се развали е , ами такива хората такъв форума .
За съжаление няма и модератори на място , които да разчистят и да не позволяват да се спами само.

Добре че има хора писали теми навремето че ако иска нявкои да прочете нещо ,иначе тук гледам само простотии

http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=1269
Аватар
Никито
новобранец
новобранец

Мнение от Никито »

Прав е колегата ,че се почна едно мерене на атрибути - което в крайна сметка винаги се случва.Лошо няма :D Обаче аз предлагам за да няма хън-мън всеки от форума ,който е хващал сом / защото имам съмнения , че някой са само INTERNET СОМАДЖИИ / да обяви най-големите си риби.Било то със снимки или със свидетели / безспорни /,защото за почти всеки сом над 30кг. хванат последните 4-5 години се знае или се е чуло.
Така ще може всеки спокойно да говори и да го слушат колегите без да го нападат , защото явно е ,че ако си хващал големи сомове като колегата МиГоНафърфорий в тоя сайт ти правят ЕВАЛА бая народ.
Телето го закачи и веднага скочиха подръжници !? :D Явно си имат закачка и ако не се губи добрия тон - дори е интересно. :D
Но понеже съм отскоро регистриран , но чета отдавна - специално за макарата CORBOSS или както там се казва съм абсолютно съгласен с Телето - ако си вземеш ABU или PENN ще разбереш ,че досега си бил с някаква консервна кутия на риба.
Така че предлагам да се направи една класация на най-големите сомове от 4-5 години насам и колегите от форума ,които са с най-голям авторитет да я обновяват постоянно за да може поне като се мерят пишките да е ясно на кой му е по голям. :D :D :D :D :D
За зло куче - зъл прът!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Честит празник на всички сомаджии и риболовци.Честито и на тебе отче наш.Желая на всички много здраве и св.НИКОЛА да ви пази.Нека на всеки се сбъднат мечтите.Хубав е деня и затова на НАФАРФОРИЙ ще отговарям утре или след 12 часа.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

отговори ми..но се консултирай е с тоя отгоре ти с шапката...той може доста жокери да ти даде и да те вкара в час :lol: :lol: :lol:

а кой е той ли.....хахахахахах..... :lol: :lol: :lol:

незнам....малко го познавам...има нема...10 години

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

честит свети Никола
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

А Б В-за сома

Мнение от Emo-83 »

Отче-няма с кой да се консултирам.И аз го познавам това момче НИКИТО по физиономия.През 97г. видях за 1-ви път Ъглистик-голд.Струваше 220лв.Много ми хареса,но не бях отворен.При нея 1-вия и последния водач бяха ролкови.До тогава не бях ловил с такава.Разпитах и пролетта на 98г. си я купих.Още е жива.На нея сам хващал най-голям сом на ТИЧА-45кг. през 2001г.На същата въдица имах и най необяснимото късане.След удар и сгъване усетих сома,но след малко скъса обаче над оловото.Което беше странно.Сигурно съм пречупил влакното на горния водач.После си купих 3 еднакви с макари ПЕН за да мога да вадя всяка риба по един и същи начин.За ШИМАНОТО-не разбирам какво ме питаш.Орозов ги внесе.Видях ги и ми харесаха много.Вече имах и не ми трябваха.Струват 20лв. по-скъпо от Ъглистика.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

А,Б,В-за риболова на кльонк

Мнение от Emo-83 »

Забравих да ти отговоря на някои въпроси.По повод предаванията,които правиш-не ги правиш ти а участниците в тях.Ти си съсобственик в фирмата.Е виждал сам те и ти да говориш,но не ми се коментира.В едно предаване каза,че си чувал звука на влакното,когато сома се отърка в него.ОБЯСНИ ГО. В тъкава глупава полемика влезнах,че забравих да кажа ОТЧЕ. Не искам да ти казвам за сомовете и големината им.Това е важно само за мен.Другото са хвалби.Читателите казват ,че си ги мерим и са прави.Хайде да попишем и за тях.МЕжду другото аз се опитвам да правя и това.Ако ми имат доверие мога да отговарям какво аз мисля.Това не значи,че ще бъда на 100 процента прав.Ще има и неща,които няма да мога да кажа.Моля да ме извинят и разберат.Все пак това става,с по близки приятели.Но няма да отварям училище-като ОТЧЕТО.Да плащаш за нещо,което не получаваш.С същия успех може да се научиш в домашната вана.
Аватар
milen_bg
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: А Б В-за сома

Мнение от milen_bg »

Teleto написа:.За ШИМАНОТО-не разбирам какво ме питаш.Орозов ги внесе.Видях ги и ми харесаха много.Вече имах и не ми трябваха.Струват 20лв. по-скъпо от Ъглистика.
За кои модлеи на Шимано говориш ?

Beast Master Boat 150-300 гр

или за

Beast Master StandUp 50 лб
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Re: А,Б,В-за риболова на кльонк

Teleto написа:По повод предаванията,които правиш-не ги правиш ти а участниците в тях.Ти си съсобственик в фирмата.Е виждал сам те и ти да говориш,но не ми се коментира.В едно предаване каза,че си чувал звука на влакното,когато сома се отърка в него.ОБЯСНИ ГО. Но няма да отварям училище-като ОТЧЕТО.Да плащаш за нещо,което не получаваш.С същия успех може да се научиш в домашната вана.
пак не уцели Теле....за пореден път !!!!!!!!!!!!!!! ей богу защо пишеш като незнаеш ??? да ти кажа...за да знаеш....това предаване драги мой е родено от мен само и единствено...от никой друг !!! ако не вярваш...ами питай....звънни на живо в предаването в четвъртък и попитай водещия... :lol: :lol: :lol: и не само родено а и финансирано от мен в продължение на дълги години ТЕЛЕ

а за звука от отъркването...там ще питаш Петьо...той ще ти каже :lol: :lol: :lol: беше в лодката :idea:

а във ваната ще се научиш кога магаре пръдне в църква :idea:

този който е платил ...Е ПОЛУЧИЛ !!! и се е върнал пак ...и е благодарен !!!
Аватар
kalins
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kalins »

Абе незнам кой на какво се е научил в това школо,ама не съм чул некой от учениците да е хванал едра риба.Макър че доста поседяват на въпросния язовир.Може пък и да има други хора от които можеш да научиш как се ловят тези мустакати рибки.
Добре е да си добър
Заключено

Обратно към “Риболов на хищници”