Рибата по р.Искър

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

к7650
новобранец
новобранец

Мнение от к7650 »

аз съм ходил в роман и съм виждал - типи4ното му население - цигани и то без работа - така 4е защо рибата е намаляла - или из4езнала не се у4удвам - и със сигорност там си нямат канализиция - каде в циганските квартали я използват - та европа просто не знае какъв таралеж в гащите си слага .....
Красимир от Балчик
к7650
новобранец
новобранец

Мнение от к7650 »

малко съм на ти с нещата и да ти кажа 4есно големите предпиятия се пазят , някой от тях използват сондажи и вкарват химикалите в подпо4вените води така 4е рибата да из4езне не е това фактора и сам каза 4е мотира - смисъл 4е се нагажда според еко системата - а защо из4езнала - зна4и са я уловили - дали са циганите -българите или турците не е от кой знае от какво зна4ение - фактора 4е бракуниерите действат , а няма държавна политика - това е
Последно промяна от к7650 на Чет Дек 07, 2006 11:20 pm, променено общо 1 път.
Красимир от Балчик
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Рибата по р.Искър

Мнение от Павел Иванов »

Pin2 написа:..... той отива, мята мрежата ..... Този човек днес е шеф на Водното в Роман и отговаря за някакъв си ВЕЦ. Както и да е... Битовите боклуци са най-малкото което се изхвърля в Искъра. ....

Ми тва май са основните неща за безрибието в района и не само там :wink:
Нема начин с едно метане на мрежата да извадиш точно
десет риби от по кило
а и да извадиш май па си у прегрешение с тия 10кг. :wink:
МмммммДа ВЕЦ !!!
За последното , тва с отпадъците ................... :evil: :evil: :evil:
Та значи викаш "човечеца" е от рибоупазителите ?!? Басимуибабата :shock: :shock: :shock: Предстааам си тогава рибоунищожителите що ли представляват :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Павка, като цяло си прав, но не може да сравняваш безскруполните бракониери с цяло едно поколение възрастни хора, за които хвърлянето на серкме или сляп кош и тн. няколко пъти в месеца е нещо съвсем нормално.
Голяма част от тези хора разбират природата и я обичат дори по-силно от нас.

ПП. Какъв процент от съвременните риболовци различават мъжките и женските риби.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
biserpp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от biserpp »

в краина сметка какво става с рибата дава ли
това кои как лови няма да го оправим тук има такива дето събират пари за билети и когато се подаде сигнал за бракониери не си вдигат пръста е тема на друг разговор
Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

А ся нема да спориме кой в случая чете отгоре , отгоре още увповече че у червено съм пуснал тва нящо та да се набие на око какви са предпоставките да нема риба у Искъро в частност :idea: Значи преди 20 години Искъра в голяма част от себе си беше мрЪтвец как и да го погледнеш и рибата в никакъв случай не беше по-годна за консумация от сега а внапротив ( бе беше си баш кенеф ама щом рибата е била по-блага друг въпрос ) :wink: Тъй оттам натам помисли пак по въпроса с мрежата и точното изваждане на десетина броя килограмови половоразделени риби :wink: Оттам натам фърли иедно оче на историята за упоменатия некъф си ВЕЦ и съ поинтересувай какво влияние оказва той и подобните му на рибопопулацията из която и да е река :idea: Начи относно битовите отпадъци то коментара е излишен ! А тва с разбирачите - ми въпрос на интерпретация :idea:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
biserpp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от biserpp »

аиде сега ВЕЦовете били виновни
нали всеки ходи на риба заради самия спорт а не да се нахрани
въпросът е в това дали рибата пипа или не

ЗА НЕРЕДНОСТИТЕ ОКОЛО ВОДАТА И В НЕЯ МНОГО СЕ ИЗПИСА И НИКОИ ОТ РЪКОВОДНИТЕ ОРГАНИ НИЩО НЕНАПРАВИ
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”