Днес на морето

Модератори: bobopeli, sapuna

Публикувай отговор
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Re: Днес на морето

Мнение от rimohit »

Стават грешки ..извинявам се...Ама респекта си е респект :D
Абе и аз викам "де си тръгнал да катериш тетраподите :lol: "
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

rimohit написа:Стават грешки ..извинявам се...Ама респекта си е респект
Абе и аз викам "де си тръгнал да катериш тетраподите "
Що бе Римо? Той на Коцето и тоя риболов никак не му е чужд. Даже с него прохождаше навремето. :D
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Абе знам , че не му е чужд.Но като че ли предпочита да маха блеснарката.
А ти я кажи на въпросните места освен на попче имал ли си други успехи
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

rimohit написа:А ти я кажи на въпросните места освен на попче имал ли си други успехи
Само сафрид и то не тази година.
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

rimohit написа:Абе знам , че не му е чужд.Но като че ли предпочита да маха блеснарката.
А ти я кажи на въпросните места освен на попче имал ли си други успехи
А пък какъв магазин за каяци отвориха в Поморие-малеееее за...и,щом аз залепнах :shock: :shock: :shock:
Ппс:Сорка за спама ама е факт :wink:
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Агентите не спят :D Бързо се ориентирах.
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Днес следобед ми се отвори един времеви прозорец, забрах Каридата и айде на морето. За заргани вечек беше малко късно, за митичните карагьози също, но виж добрата стара кая нямаше да има късмета на зизитата. Скокнахме на нефтопристана, а там митинг. Бяха се разположили десетина рибари и всички за попче. Ний си ги метнахме по нашите си дупки на стръв скарида и калмар. Каридата малко се поизложи само с 8 рибки и още толкова пуснати дребосъци. Аз обаче имах ден като направих 26 добри парчета, между които и 3 лихмара. Като за 2,5 часа и от брега дет се вика-доволно.
Изображение

В мивката
Изображение

Излъгахме и по няколко каи в тъмното, включително и най-едрия лихмус и този бодливец.
Изображение

А това са трофеите.
Изображение

Някой ще ме светне ли как казват шарените попчета отдясно? Месото им е с една идея по-вкусно от това на другите попчета. Хванах от тях 3 подред, като и трите бяха налапали и двете куки на такъма. После при чистенето се оказа, че само те+ един от лихнусите вече имат хайвер, макар и в начален стадий.
Утре да му мислят зизитата. :D
onzinasi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от onzinasi »

:prayer: :prayer: :prayer: Супер,Каридов,кога ли и аз ще ги почна тия попардаци, ама от този зарган не остава време :mrgreen:
З а протокола днес нашата наказателна бригада 130 заргана /3-ма човека/+10-15 пуснати молива.Я скромно с 50 :lol:

пп. поповете май са тревно попче /отбалък по поморийски /,по варненски -саская :mrgreen: :mrgreen:Най-вкусното попче :idea:
Изображение
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Днес бях тръгнал повече на разходка отколкото за рибка. Рано сутрин ме буди часовника и аз го загасям, оставайки в леглото. Ставам около седем, слънцето вече се е показало. Предстои един прекрасен есенен ден и докато хапвам у дома направените от снощи сандвичи уж за риболова, нещо от вътре не ме сдържа и разбирам, че и днес ще се ходи за риба, въпреки напредналото време. Сбирам такъмите и се отправям към морето. По пътя към скалите спирам за кратко заради това.
Изображение

Но се оказва, че не ги познавам и продължавам към тази скала.
Изображение

Точно от нея бях паднал по време на един риболов през лятото и за това сега съм много внимателен. Бавно се изкачвам по нея и пред мен се открива кротналото се море.
Изображение
Подобно на сладководните колеги и аз правя фото на стръвта, с която ще ловя. Тук обаче вместо вердеваси, бели, царевица и др. има блатен, скаридка, морски червей по специална поръчка и градински червей в култова кутийка от сельодка Чапаев :D .
Изображение

Правя няколко замятания, но от зарганите няма и помен. Въпреки че температурата на въздуха и водата е с десетина градуса по-ниска от лятото, липсата на вятър и облаци правят така, щото времето да се усеща горещо. А все пак сме 21,11,09. Заменям зимната шапка с лятна, разхвърлям се по потник, съжалявам, че не съм взел и банския и присядам на скалата, а в ръцете ми е вече пръта с потъващата бомбарда. Почти съм се слял с морето, когато незабележимо за ръцете и едва забележимо за окото, върха ми лекичко се позаклаща. Сигурен знак, че на другия край нещо проявява интерес към поднесената стръв. Кратко надлъгване и първото зизи пое към кофата.
Изображение

Последваха и второ и трето и така до пет бр.
Изображение

Ударите са редки и решавам да разнообразя риболова. Хващам 4-5 попчета за цвят, но и те не са особено гладни.
Сменям позицията с нова и отново подмятам потъващата бомбарда. Бързи две зизита и отново дълга пауза. Напълно достатъчна за още едно фото.
Изображение

Я! Тук се усещам, че фотото още е на лятното часово време, но вече е оправено.
Слънцето бързо клони към залеза и леко захлажда, но аз не се отказвам. Малко преди стъмване още две бързи зизита слагат края на един прекрасен есенен ден, който неусетно прекарах край морето, а чрез мен, надявам се и на вас четящите.
Изображение
Аватар
gogobogo
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от gogobogo »

Едно голямо браво за излета
Изображение
КЕФА ЦЕНА НЯМА.
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

И аз днес не можах да ги намеря :?
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Оня ден Боцмана ми връчи зорлен 4-5 наченати дози с блатен, отказа ми парички, поблагодарих му и с мисълта, че е дошло време и аз да се понабутам в търсене на зарганите с некое капо(с оглед на оскъдното инфо за тея рибки) организирах бригадата за сряда. Трите Кариди влязохме в действие, като за целта освен бомбардите и червеите, си бяхме взели и малко скаридка и такъми за попове, някое и друго чепаре и блесни, демек пълно бойно морско снайражение. Първата спирка-проби с плаващи, потъващи-няма ги. Втора спирка-същото дередже, с тази разлика, че излязоха едни алигаторчета по 15-20 см. Работата стана хвани и пусни обратно в морето. Тея ще ги търсим догодина, рекох на бандата и черта към друга дестинация. Тук вечек на третия път стомната се счупи. Явно ги бяхме сгащили. За 1 час от 10 и 30 до 11 и 30 ч реализирах 10 квалитетни зизита, но само на потъваща бомбарда, с бавно водене. Почукванията бяха много предпазливи. После отново кик от 13 до 14 ч. и краен резултат: аз-23 зизита, бащата-14, а Каридата-9, малко се поизложи този морски лаик :oops: . Туй са мойте в импровизираната кофичка.
Изображение

И бегом към Нефтото, че каята чака.
Изображение
Там обаче палачинката се обърна и Каридата се развихри с 4 лихнуса около лакет :D и множество каи. Бащата държеше второто място с 2 лихнуса и петнайсетина попа, аз си бях доволен от зарганите и останах без лихнуси и 10-12 каи. Май зарганите, които хванахме са повече от поповете... И тогава Каридата роди мисълта "значи все още може да се направи един заргански излет с 30 и нагоре риби."
Ей ги красавците.
Изображение

Общия план на поповете и на зарганите.
Изображение

Изображение
Един забравен от Бога летен ден подарен ни в късната есен на ноември прекарахме вчера. Който е зазимил бомбардите, малко е поизбързал. Поздрави!
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Супер сте младежи.... :rolleyes:
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

:smt023 :smt023 :smt023
Боцмана
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Боцмана »

Оня ден Боцмана ми връчи зорлен 4-5 наченати дози с блатен, отказа ми парички
Как ще ти искам пари бре, да не съм ги купувал. Тези червеи са събрани от скалите на юг от Ахтопол след риболова на мощна варненска група. То и от Германката покрай боклуците събрах малко, но не толкова качествени, а на всичко отгоре паднах по хлъзгавите скали точно накрая при оборката.
Поздрави за излета! Има още хляб в морския :)
п.с. Сега тренираме с дъщерята първи заргани на морето, та догодина може да си правим фамилни съревнования :D
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”