Овчарица топлото-студеното,всичко за водоема

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
kaloyan-stz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Овчарица топлото-студеното,всичко за водоема

Мнение от kaloyan-stz »

В събота живот и здраве ще се провери,макар че нямам желание да съм на стената нито до пожарната с цялата тази лудница,а ще изпробвам предизвикателството да ловя по ръкава.Не е интересно рибата да е събрана пред теб и ти да я ринеш :D Ако не завали дотогава съм там :lol:
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от slivnalia »

Инфо от снощи на стената,три тулупа на прижинка,ама много народ :(
http://forum.nariba.com/viewtopic30890.html
Изображение
Аватар
neochrom
новобранец
новобранец

Мнение от neochrom »

И от днес, както се е канило да прелива сега е с 25 см. надолу нивото. Риба има, хора още повече. Едни колеги чакаха да си трагна за да си разпанат въдиците на моето място.
tihomir-68
новобранец
новобранец

Мнение от tihomir-68 »

Колеги както разбирам има и друга трибуна за разговор на тема Овчарица . На 1 и 2 смятам да идвам на риболов на стената.
Ще се радвам в Неделя и Понеделник да има отзиви и ифнормация за язовира.
За да преценя дали си заслужава 150 км. път.
kaloyan-stz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kaloyan-stz »

Днес бях на топлото.Цял ден мъгла от сутринта до към 3 следобяд непрогледна,а после поизпече малко.Резултата-8 удара,7шаранчета от 700-800 грама до 2 килограма на царевичка с аромат на мърша собствено производство(аромата де :D )Ето и 1-2 снимки
Изображение
Изображение
Изображение
spacekraft4868
новобранец
новобранец

Мнение от spacekraft4868 »

Колега tihomir-68 заслужава си 150км стягай си пружините и заминавай но да ми пазиш едно място че в четвъртък беше през 2м въдица :D бяхме до Стоян - slivnalia .Имаше доста удари и добре си изкарахме.На слука!
Двама рибари се хвалят със подвизите си.
- Аз веднъж хванах толкова голяма риба, че не намерих кантар който да може да я претегли!
- А аз хванах такава риба, че само снимката й тежеше две кила!
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Разгадал съм тайната на успеха за толупендрите .. ако спазвате указанията точно ще имате много удари и ще извадите лесно по-малките толупи .. за големите е нужно да имате въдици за силови борби .. щото някой ходат до садката чак :D
За неразбралите ето ви по-точно - http://forums.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=30922
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

А как става заплащането ? Избираш си място, разпъваш, по някое време идва охраната и те таксува 10лв. ? После на тръгване трябва ли да минеш през определено място, да декларираш един вид взетата риба?
Последно промяна от kesh на Пон Ное 30, 2009 7:41 pm, променено общо 1 път.
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от slivnalia »

kesh написа:А как става заплащането ? Избираш си място......
Здравей ако отиваш на стената спираш колата до една бариера ,там е караулката на пазачите плащаш си таксата и после по стената всичкото багажи и други салтанати се пренасят на ръка :(
Иначе по другите свободни места охраната минава на място :wink:
Изображение
ristich
новобранец
новобранец

Мнение от ristich »

Колеги, смятам да ходя през уикенда, но се чудя дали да не пробвам местата по западния бряг. При дъждовно време (каквато е прогнозата) дали мога да стигна до местата? Не съм ходил на водоема от 2006-та година.
Също бих попитал на стената върви ли силен риболов на каракуда или като се завъртят толупите всичко приключва?
Благодаря предварително!!!
Пазете природата!
konora
новобранец
новобранец

Мнение от konora »

[quote="carpsliven2"]Аз съм ходил и на топлото и на студеното .. най-голямата ми риба е хващана в топлото - 32,750 кг.
Рибите обичат студеното .. защото топлото е прекалено топло и там пускат често препарати за миди.
То в студеното .. водата си е пак топла и е богата на храни и най вече миди .. които всички риби обичат. рибите често навлизат в топлото и при влизане съм виждал как 50 въдици да тръгват едновременно. На студеното пускат шофиорите на рейсове и други да ловат срешу 60 лева на година.. ама местата около бариерата .. където излизат само фалшиви риби. Около първи втори и трети скендер се ловът най-много риба. В каналите навсякъде е нахакано с риби които се виждат , но там риболова е почти невъзможен поради голямото течение, но , но , но има майстори които вадат риба в канала. От началото на годината имам над 50 риболова и нямам капо. Това е най-великия водоем пълен с трофейни риби които се разхождат навсякъде.[/quo
Васко отровата е на студеното.......на слука............
konora
новобранец
новобранец

Мнение от konora »

sjj написа:уттре отиваме на стената АЗ и пет псевдо риболовци да отбележим празника. Резултат от сега риби нула и голям купон!
пс; ако някой ми запази място ще съм му безкрайно благодарен!
ако ви е за купона отидете на западния бряг,на стената е лудница места за пет човека трудно.на слука...............
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

И според мен там риболова приключи .. обикновенно на тез температури толупите дори и да дойдат спират да филтрират. Исключения правят мънинките .. на тях нищо неим пречи.
Изображение
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

carpsliven2 написа:И според мен там риболова приключи .. обикновенно на тез температури толупите дори и да дойдат спират да филтрират. Исключения правят мънинките .. на тях нищо неим пречи.
Стига сте си разчиствали стената с тези негативни мнения :))))
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Знам едно прагче срещу върбата дето неме е предало никога . Но там вече съм на хвани и пусни и затова още неми се ходи.. И с толупите ше преключвам .. така и неможах да намеря тайната на успеха на 50+ и 60+ .Там вече се изисква друг монтаж .. както и за амурите 30+ и шараните 20+
Най-хитрите риби са на теца .. колкото и да ви е чудно. Големите са много , а никой неможе да ги улови.. освен от време на време се бухват в някоя мрежа.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”