Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Овчарица топлото-студеното,всичко за водоема
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Овчарица топлото-студеното,всичко за водоема
В събота живот и здраве ще се провери,макар че нямам желание да съм на стената нито до пожарната с цялата тази лудница,а ще изпробвам предизвикателството да ловя по ръкава.Не е интересно рибата да е събрана пред теб и ти да я ринеш
Ако не завали дотогава съм там 

-
- кандидат преподавател
Инфо от снощи на стената,три тулупа на прижинка,ама много народ 
http://forum.nariba.com/viewtopic30890.html

http://forum.nariba.com/viewtopic30890.html

И от днес, както се е канило да прелива сега е с 25 см. надолу нивото. Риба има, хора още повече. Едни колеги чакаха да си трагна за да си разпанат въдиците на моето място.
-
- новобранец
Колеги както разбирам има и друга трибуна за разговор на тема Овчарица . На 1 и 2 смятам да идвам на риболов на стената.
Ще се радвам в Неделя и Понеделник да има отзиви и ифнормация за язовира.
За да преценя дали си заслужава 150 км. път.
Ще се радвам в Неделя и Понеделник да има отзиви и ифнормация за язовира.
За да преценя дали си заслужава 150 км. път.
-
- научил се да хвърля
Днес бях на топлото.Цял ден мъгла от сутринта до към 3 следобяд непрогледна,а после поизпече малко.Резултата-8 удара,7шаранчета от 700-800 грама до 2 килограма на царевичка с аромат на мърша собствено производство(аромата де
)Ето и 1-2 снимки

-
- новобранец
Колега tihomir-68 заслужава си 150км стягай си пружините и заминавай но да ми пазиш едно място че в четвъртък беше през 2м въдица
бяхме до Стоян - slivnalia .Имаше доста удари и добре си изкарахме.На слука!

Двама рибари се хвалят със подвизите си.
- Аз веднъж хванах толкова голяма риба, че не намерих кантар който да може да я претегли!
- А аз хванах такава риба, че само снимката й тежеше две кила!
- Аз веднъж хванах толкова голяма риба, че не намерих кантар който да може да я претегли!
- А аз хванах такава риба, че само снимката й тежеше две кила!
- carpsliven2
- сериозен играч
Разгадал съм тайната на успеха за толупендрите .. ако спазвате указанията точно ще имате много удари и ще извадите лесно по-малките толупи .. за големите е нужно да имате въдици за силови борби .. щото някой ходат до садката чак 
За неразбралите ето ви по-точно - http://forums.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=30922

За неразбралите ето ви по-точно - http://forums.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=30922

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
А как става заплащането ? Избираш си място, разпъваш, по някое време идва охраната и те таксува 10лв. ? После на тръгване трябва ли да минеш през определено място, да декларираш един вид взетата риба?
Последно промяна от kesh на Пон Ное 30, 2009 7:41 pm, променено общо 1 път.
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
-
- кандидат преподавател
Здравей ако отиваш на стената спираш колата до една бариера ,там е караулката на пазачите плащаш си таксата и после по стената всичкото багажи и други салтанати се пренасят на ръкаkesh написа:А как става заплащането ? Избираш си място......

Иначе по другите свободни места охраната минава на място

Колеги, смятам да ходя през уикенда, но се чудя дали да не пробвам местата по западния бряг. При дъждовно време (каквато е прогнозата) дали мога да стигна до местата? Не съм ходил на водоема от 2006-та година.
Също бих попитал на стената върви ли силен риболов на каракуда или като се завъртят толупите всичко приключва?
Благодаря предварително!!!
Също бих попитал на стената върви ли силен риболов на каракуда или като се завъртят толупите всичко приключва?
Благодаря предварително!!!
Пазете природата!
[quote="carpsliven2"]Аз съм ходил и на топлото и на студеното .. най-голямата ми риба е хващана в топлото - 32,750 кг.
Рибите обичат студеното .. защото топлото е прекалено топло и там пускат често препарати за миди.
То в студеното .. водата си е пак топла и е богата на храни и най вече миди .. които всички риби обичат. рибите често навлизат в топлото и при влизане съм виждал как 50 въдици да тръгват едновременно. На студеното пускат шофиорите на рейсове и други да ловат срешу 60 лева на година.. ама местата около бариерата .. където излизат само фалшиви риби. Около първи втори и трети скендер се ловът най-много риба. В каналите навсякъде е нахакано с риби които се виждат , но там риболова е почти невъзможен поради голямото течение, но , но , но има майстори които вадат риба в канала. От началото на годината имам над 50 риболова и нямам капо. Това е най-великия водоем пълен с трофейни риби които се разхождат навсякъде.[/quo
Васко отровата е на студеното.......на слука............
Рибите обичат студеното .. защото топлото е прекалено топло и там пускат често препарати за миди.
То в студеното .. водата си е пак топла и е богата на храни и най вече миди .. които всички риби обичат. рибите често навлизат в топлото и при влизане съм виждал как 50 въдици да тръгват едновременно. На студеното пускат шофиорите на рейсове и други да ловат срешу 60 лева на година.. ама местата около бариерата .. където излизат само фалшиви риби. Около първи втори и трети скендер се ловът най-много риба. В каналите навсякъде е нахакано с риби които се виждат , но там риболова е почти невъзможен поради голямото течение, но , но , но има майстори които вадат риба в канала. От началото на годината имам над 50 риболова и нямам капо. Това е най-великия водоем пълен с трофейни риби които се разхождат навсякъде.[/quo
Васко отровата е на студеното.......на слука............
ако ви е за купона отидете на западния бряг,на стената е лудница места за пет човека трудно.на слука...............sjj написа:уттре отиваме на стената АЗ и пет псевдо риболовци да отбележим празника. Резултат от сега риби нула и голям купон!
пс; ако някой ми запази място ще съм му безкрайно благодарен!
- carpsliven2
- сериозен играч
И според мен там риболова приключи .. обикновенно на тез температури толупите дори и да дойдат спират да филтрират. Исключения правят мънинките .. на тях нищо неим пречи.

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Стига сте си разчиствали стената с тези негативни мненияcarpsliven2 написа:И според мен там риболова приключи .. обикновенно на тез температури толупите дори и да дойдат спират да филтрират. Исключения правят мънинките .. на тях нищо неим пречи.

- carpsliven2
- сериозен играч
Знам едно прагче срещу върбата дето неме е предало никога . Но там вече съм на хвани и пусни и затова още неми се ходи.. И с толупите ше преключвам .. така и неможах да намеря тайната на успеха на 50+ и 60+ .Там вече се изисква друг монтаж .. както и за амурите 30+ и шараните 20+
Най-хитрите риби са на теца .. колкото и да ви е чудно. Големите са много , а никой неможе да ги улови.. освен от време на време се бухват в някоя мрежа.
Най-хитрите риби са на теца .. колкото и да ви е чудно. Големите са много , а никой неможе да ги улови.. освен от време на време се бухват в някоя мрежа.