Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Jet извънбордов двигател за лодка
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Jet извънбордов двигател за лодка
от известно време съм се замислил да пенсионирам старото си Сузи - вече почти 20год вярна служба и се оглеждам за нов двигател. та от неколко места ми препоръчват Jet извънбордов двигател - 4 такта ,25 hp. били по икономични,по тихи, идеални за плитко газене и замътени води с пясък и тиня. но не познавам никой които да ползва такав на лодка - не говоря за джетовете - те са друга работа. има ли некои впечатление от тези двигатели - порових из разните форуми но не намирам нищо или да си карам на стандартен извънбордов. лодката е надувна 3.60 м и от време на време е ползвам за риболов из плитки места.
- krokibg
- учете се от него
Re: Jet извънбордов двигател за лодка
Това сигурно е името му - Jet,така ли е ??? И аз нищо не намерих
Даваи някаква снимка да го видим това което са ти предложили.Знаеш че Дат системата за задвижване се базира на теглене на вода под лодката и силното истласкване на същата с голяма сила.Интересно ще да ми е да го видя този Jet извънбордов двигател,би ли го показал

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
eto tosi e na mercury
http://www.mercurymarine.com/engines/je ... boards.php
http://www.mercurymarine.com/engines/je ... boards.php
Колега препорьчвам ти стандартния двигател /джет варианта е эа блата при това ако е 25 Hp иэвади 20% эащото е водомет и тогава преценявай/
Последно промяна от ven1234 на Нед Ное 29, 2009 1:41 pm, променено общо 1 път.
Водометите имат 20% загуби ли?
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
на иэвьн бордовите /в саита на YAMAHA има инфо/ не сьм 100% эа 20 или 30% ставаше вaпрос но сьс сигурност ВАДИШ Hp.
Последно промяна от ven1234 на Нед Ное 29, 2009 10:37 pm, променено общо 1 път.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
двигетелите с джет-система не са по-икономични... единствените предимства са свързани с безопасността и движението в плитчини... обаче при движение в плитчини се засмукват пясък и камъчета от дъното и перката на помпата заминава много бързо...
Класическата перка си е по-добре!
На повечето марки двигателите, които има смисъл да се вземат са 20 и 30кс... 25кс е с теглото на 30, а 20кс е много по-лек и по-евтин... така, че 25-ца не е много на далавера нито с перка, нито с джет-помпа...
Класическата перка си е по-добре!
На повечето марки двигателите, които има смисъл да се вземат са 20 и 30кс... 25кс е с теглото на 30, а 20кс е много по-лек и по-евтин... така, че 25-ца не е много на далавера нито с перка, нито с джет-помпа...

- krokibg
- учете се от него
Чудя се,аз ли не мога да им видя цените или просто не ги пишат под тези двигатели ? Някои знаели на какви цени са

май не е много удачно - въпреки че диларите ги хвалят. - ще взема проспект да го скенирам, иначе цените са с около $200 - 300 по скъпи и с около 2-3 кг по тежки. двигателя е идентичен - разликата само е в долнта чат. м/у другото ми попадна че продават кит са повечето марки двигатели на които се подменя само долнта част от ботуша и от перка се обраща на jet.аз по блата няма да ползвам лодка така че маи ще си взимам с перка. мерси за одговорите.
http://www.outboardjets.com/index.php
иначе сам карал Jet но те са с вграден jet двигател - наистина из плитко и излиза на брега без проблем,само че това чудо е много екстремно за мен и върви много бързо.
http://www.outboardjets.com/index.php
иначе сам карал Jet но те са с вграден jet двигател - наистина из плитко и излиза на брега без проблем,само че това чудо е много екстремно за мен и върви много бързо.
- krokibg
- учете се от него
Бахти,къде съм гледал че не съм ги видял до сега тия
Верно че нямам навик да се ровичкам напред - назад и з интернет,ама то бива,бива ама наистина съм заплес.Надявам се този сезон дето идва да пробвам такъв и дано да са здрави и сигурни че парите за ремонт ще са цифра
Дано се включи някои,които е карал такъв модел.Лошото е че сме свикнали с нормалните двигатели и ремонтче да се направи и гъдел тук-там.Абе,тепърва ще навлизат още по-нови неща и техники та ум ще ни зайде и ще ги гледаме като желязно двеста лева

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:..........Надявам се този сезон дето идва да пробвам такъв и дано да са здрави и сигурни ................

аз се отказах от тях. ако не ти е за полсване в плитки води не ти трябва - наистина 30% от мошноста се губи,по бавни са с около 10-15% от prop,лодката трябва да е с плоско дъно и така. пак се замисли ако мислиш да копуваш

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Любо,следи кога ще излязат плазмените мотори.
Тогава ще видиш зор.
Тогава ще видиш зор.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- krokibg
- учете се от него
Хохо,няма да купувам защото сега нямам възможност,но бих пробвал с кеф някои такъв двигател.Свикнал съм си с нормалните и поне още година,няма да взимам нищо ново.
Кире,да не вземат рибите сами да влизат в лодката с плазмен двигател
Може да я пускяш в морето с дистанционно и да я управляваш от брега с ремут контрол
Пускаш я,пълни се със сафрид и направо на пазара

Кире,да не вземат рибите сами да влизат в лодката с плазмен двигател