Съвети Относно Ремонти...!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Naiden71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Съвети Относно Ремонти...!

Мнение от Naiden71 »

Здравейте Колеги.Професионално се занимавам с ремонти и ще си позволя да дам някои полезни съвети
на всички на които им предстои сблъсък с майстори,складове за материали,цени и кво ли още не...

Относно намиране и избор на Майстор:
1.Не търсете Майстори по обяви в безплатните вестници.
2.Гледайте да има и дом.телефон наред с GSM.Това ти дава някаква сигурност при евентуален проблем.
3.При препоръчан Майстор от Ваш познат,първо вижте негова работа и сроковете за които я е свършил.
4.При посещение от Майстор,Вие не му дължите НИЩО!Демек че е направил оглед накои "колеги" взимат
м/у 5 и 15 левчета?!
5.Договаряйте цената на извършваната услуга ВИНАГИ без материала!Него си го купувайте Вие!
Така няма да могат да ви "врътнат" с минимум 15-20%!
6.Искайте разбор на услуга-цена, а не обща сума!Винаги ще има нещо допълнително но то не може/в повечето случаи/
да надхвърли 10-15% от уговорената сума.Много ниската цена и Много високата би трябвало да Ви отблъсне!
7.След посещение проверете цените по други обяви и ако има баланс Цена-Качество си стиснете ръцете.
8.Всеки Уважаващ себе си Майстор си има лични инструменти и машини!Майстор поиска ли да му
купите инструмент по-добре го изгонете!Така ще си спестите пари и нерви!
9.Не Ви ли хареса как работи отначало по-добре прекратете работа с Него!1/1000 е че нещата ще се променят
до края.
10.Упражнявайте всекидневен визуален контрол.Така нещата ще са по-добри за Вас!

Относно избор на плочки:
1.Купувайте Плочки предимно от по-големи складове и магазини където имат налична стока.Така цената на
закупуваната стока пада с някой лев...
2.Бъдете сигурни че в повечето случаи у Нас 1-во качество просто не съществува.То е за останалия Свят!
3.Още там поискайте 2-4 плочки и ги сложете една до друга.
ако в единия край е така
Изображение
а в другия-така
Изображение
ако стиснете в единия край така
Изображение
а в другия се получи така/в случая не са изтумбени/
Изображение
Правете извода за качеството!
По горните резултати са немислими за Калиброван гранитогрес!!!
4.При избор на размера на плочките взимайте под внимание и размерите на помещението,така че по възможност
да не остават досадните парчета по края...
Изображение
5.По принцип сифона трябва да изглежда така
Изображение
6.Има разминаване м/у обявения размер на кашона и действителния на плочките!При следващия пример
вместо 50/50 обявен размер в/у кашона ,действителния беше 49,5/49,5???Така след 5-тата плочка разликата
става 2.5 см....
Изображение
Пак при тях има разминаване в шарката от плочка на плочка което е недопустимо за цена от 39,5лв./м!?!?
Изображение
Вариант беше фуга м/у тях.......
7.По-евтин вариант е при поставянето на цокъл,последния да се реже от плочките а не да се купува готов!
В Другия Свят при закупуване на определено количество плочки цокъла ти е FREE.Тук като си го купиш на безбожна цена за линеен метър и на кашона видиж FREE почват да ти кипват.....
8.При избор на теракол взимайте под внимание за какво е -за външно полагане,вътрешно,тънкослоен метод и т.н.
И тук много евтиния и много скъпия вариант са неудачни!
9.Почукването по плочките /с цел проверка на наличното лепило под тях/трябва да се извършва и по ъглите-там е слабото място!

НИКОГА не давайте Капаро,но и НИКОГА не моткайте Майстора с кинтите,че в повечето случаи
Той има последната дума :D
Не позволявайте на Никой да Ви налага мнение,относно нещо което ще е пред очите Ви следващите n-брой години!!!
Дано да съм ви бил полезен!Успех!
Cohiba Fishing
барона
разбира нещата
разбира нещата

Re: Съвети Относно Ремонти...!

Мнение от барона »

Много добри съвети :idea: Благодарности за което!
Колкото повече толкова повече!
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Да допълня и аз с един съвет.
Не давайте работата на близък приятел.
Ако дадете на приятел да ви прави плочките, няма да можете да изисквате от него, да му развалите кривите плочки, да се пазарите за цената, го изгоните ако се наложи.
Това важи за всички ремонти. По-добре е майстора да е непознат за да стане всичко по-бързо и точно.
нямам живарник
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Не съм съгласен с някои неща. Да отбележа занимавам се с паркет. За оглед винаги вземам пари който при договаряне се приспадат след извършване на услугата. Ние правим по 7-8 обекта на ден и едно размотаване из цяла София за оглед означава един обект по малко за деня. Не съм съгласен и с това че е по изгодно клиента да си копува материала, ние лично работим с наши материали така например ако на клиента му трябват 2,100 литра лак тои заплаща точно толкова и то по цена на едро, иначе ще трябва да си клупи 3.00литра и ще ги плати по цена на дребно. Не е вярно, че винаги излиза нещо допълнително поне при нас почти никога не се случва такова нещо всичко се уговаря предварително и се знае с точност до стотинката колко ще струва услугата и материала. Най - мразя клиента да ми упражнява постоянен контрол и да ми дава съвети кое как се прави а някои дори ми помагат на такива взимам двоино. Ако нещо не му харесва след като си свърша работата просто няма да ми плати. Относно дом. телефон не виждам никаква сигурност, сигурност има когато работиш с доказала се фирма с офис и слючиш договор. И докога Българинът ще се доверява на всякакви самозвани майстори които са гръбнака на сивата икономика, а после се жалва, че няма пари за пенсии. С другите неща съм съгласен и бих добавил, винаги сключваите договор, искайте касова бележка и гаранционна карта.
Аватар
Naiden71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Naiden71 »

nasco2 написа:Не съм съгласен с някои неща. Да отбележа занимавам се с паркет. За оглед винаги вземам пари който при договаряне се приспадат след извършване на услугата. Ние правим по 7-8 обекта на ден и едно размотаване из цяла София за оглед означава един обект по малко за деня. Не съм съгласен и с това че е по изгодно клиента да си копува материала, ние лично работим с наши материали така например ако на клиента му трябват 2,100 литра лак тои заплаща точно толкова и то по цена на едро, иначе ще трябва да си клупи 3.00литра и ще ги плати по цена на дребно. Не е вярно, че винаги излиза нещо допълнително поне при нас почти никога не се случва такова нещо всичко се уговаря предварително и се знае с точност до стотинката колко ще струва услугата и материала. Най - мразя клиента да ми упражнява постоянен контрол и да ми дава съвети кое как се прави а някои дори ми помагат на такива взимам двоино. Ако нещо не му харесва след като си свърша работата просто няма да ми плати. Относно дом. телефон не виждам никаква сигурност, сигурност има когато работиш с доказала се фирма с офис и слючиш договор. И докога Българинът ще се доверява на всякакви самозвани майстори които са гръбнака на сивата икономика, а после се жалва, че няма пари за пенсии. С другите неща съм съгласен и бих добавил, винаги сключваите договор, искайте касова бележка и гаранционна карта.
.....А Аз с редене на плочки!Всяка работа си има своята специфика...Това е Моето виждане и разбира се дано съм бил в полза на Някой! :wink:
Темата предразполага всеки да драсне по някой ред-паркет,ВиК,дограма.......и т.н.
Дет се вика да доразвием темата.Винаги ще намери човек нещо което ще му спести нерви и пари! :D
Cohiba Fishing
didopoli
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от didopoli »

Темата е супер и предложението занапред също.Браво за труда!
Изображение
Където качеството е от значение!
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

Аз като човек ползвал услугите на стотици майстори подкрепям изцяло досега дадените съвети, а ценовата политика определя всеки сам за себеси.

Ползвах услугите на Наско2 и използвам случая да му благодаря публично за професионалната работа и проявеното разбиране, двапъти отлагахме поради спиране на тока, :D в Бг е така.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
БАТТОНИ
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от БАТТОНИ »

:( Относно избор на плочки:
1.Купувайте Плочки предимно от по-големи складове и магазини където имат налична стока.Така цената на
:( -Как пада цената в големите складове и магазини,като-Баумакс,Практикер или Бриколаж ,че ми е много интересно? Изображение , а сифоните са вече такиваИзображение
Последно промяна от БАТТОНИ на Чет Дек 03, 2009 12:15 am, променено общо 2 пъти.
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

БАТТОНИ написа::( Относно избор на плочки:
:( -Как пада цената в големите складове и магазини,като-Баумакс,Практикер или Бриколаж ,че ми е много интересно? :D
Колега Баттони, предполагам колегата пуснал темата едва ли е имал предвид изброените от теб вериги-там плочките са максимално ниско качество, предимно от братски Китай и отстъпки за краен клиент обикновено няма, но ако отидеш при някой по-голям склад-магазин само за строителни материали, винаги има някаква възможност да спазариш някой лев надолу(5-10% примерно) за плочки, фаянс и материали, особено когато ги купиш накуп от едно място! Има и един друг вариант, обикаляне магазините на разни вносители, които оставайки им малки количества от някаква партида пускат наистина смешни цени за това което е останало налично и си чистят склада-примерно, купуваш си качествен гранитогрес за около 10лв на квадрат(намелен от 30-40лв за кв.м), но налични са само 5-6-10 кв. м. .... да де, ама за едно коридорче са си напълно достатъчни тези плочки, и така.... си на далаверка :wink:
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
БАТТОНИ
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от БАТТОНИ »

Колега Jechev , всичко е така на 100%.Браво на автора , но има 1-2 пропуска ,които ще се изаснят в темата.
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

БАТТОНИ написа:Колега Jechev , всичко е така на 100%.Браво на автора , но има 1-2 пропуска ,които ще се изаснят в темата.
Силно се надявам и аз темата да се развие и то точно от специалисти, че да можем обикновените пациенти да не роним крокодилски сълзи след нечие "майсторско лечение" !
Хал хабер си нямам от ремонти, но след близо три години цялостен ремонт на сегашното ми жилище(ремонтите продължават и сега- живея в къща, и все има нещо да се прави по двор, ограда, мазета и таван,гаражи, общи части и т.н.) минах през какви ли не неволи и ядове с всякакви майстори, монтажисти и т.н.
Глътнах няколко пъти студена вода и си взех поуки за следващия ремонт, какви грешки да не допускам в отношенията си и избора на майстори, материали, че и търговци...ама ги разбрах некои работи, кога пойде каручката у реката и сега се дразня , че някои си е оставил ръцете в моята си баня , коридор, кухня, ама файда никаква....малки детайли са наистина, ама непоправими и ще ми вадят очите поне още десет години да гъ.... :twisted:
Имам и аз некои възражения към колегата Найден, но като цяло е прав от всякъде-адмирации за темата батко-бравоз 8) , а и към Наско имам некое възраженийце, ама утре ще пиша повече! :wink:
Допълвам по темата:
1.По никакъв начин не допускайте комбинацията алкохол-Майстор по време на работа :idea:
2.Бързите(бързащите) Майстори, както и мудните такива могат да бъдат еднакво вредни и неефективни в крайния резултат!
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Ползвам в две фирми отстъпка-в едната е 20%,в другата е повече от 20%/сравнението го правя по цени на дребно средно взети от три търговски центъра,та питам аз-да "набутам" ли клиента с тия проценти сам да си купува материалите или да му ги спестя.Във всички случаи клиента е оставал доволен от цената на материалите и повечето са го отразявали под формата на обяд или някакъв вид почерпка.Не съм го правил за безплатния обяд,но остава едно добро впечатление за честност и коректност,които са свързани във веригата майстор и клиент.А всеки доволен клиент води след себе си още клиенти. Попадали сме и на свестни и на калпави майстори,но на мен ако ми потрябва прибягвам до съвети и препоръки от мои приятели и си правя труда да се запозная с "творчеството" на направени от него неща.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

toshko написа:Аз като човек ползвал услугите на стотици майстори подкрепям изцяло досега дадените съвети, а ценовата политика определя всеки сам за себеси.

Ползвах услугите на Наско2 и използвам случая да му благодаря публично за професионалната работа и проявеното разбиране, двапъти отлагахме поради спиране на тока, :D в Бг е така.

Благодаря за рекламата.
Аватар
Naiden71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Naiden71 »

Не съм си и помислял че съм на 100% прав.Това е една малка част от нещата които мога да споделя с
едничката цел да съм полезен на някой.Относно сифоните имах предвид как се полагат плочките от сифона на страни...Решетъчните сифони са и доста дебели като цена за масовия потребител... :wink:
Изображение
Изображение
Поне в Софето малките магазини не поддържат налични количества и ти си плащаш, след 2 дена ти доставят плочките
от съответния склад с поне 10% отгоре,а рядко и имат повече от 1бр. за мостра... :wink:
В час съм с последните тенденции в строителството но темата не я пуснах за това.... :wink:
Ще се радвам темата да се допълни от Хора които могат да помогнат за съвет за всичко а не да бистрим кой-крив,кой-прав....Благодарско ! :drinkers:
Cohiba Fishing
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Не знам дали да се включвам.В момента продават, квадратни,хромирани, дебели капачки за сифоните.Взимайте от по-скъпите, защото има 3 вида: от ламарина(не става), от някакъв лек материал(не става) и тежките(перфектни са).
Когато купувате плочки, не гледайте само една, ако няма наредени, наредете ги на сухо в магазина.Една плочка сама по-себе си може да е красива, но в комплект да не са красиви. Мога да изпиша десетки страници, от майсторлък, та до материали, но не ме викате да ви ги правя и затова, няма да ви кажа :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”