Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- новобранец
Re: ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2009г
Добро утро на всички
кафето пиим и за среща се гласим
след 10 мин. газ към Поморие, чернокопът уж знае

кафето пиим и за среща се гласим
след 10 мин. газ към Поморие, чернокопът уж знае

-
- научил се да хвърля
Девисилчо,едно голямо БЛАГОДАРЯ за страхотния клип.Жалко,че не мога да присъствам и да се запозная с познати от нета.devesil4o написа:от мени http://vbox7.com/play:4767148f
Чернокоп все още има пред Поморие и е доста едър. Трудно се лови, но е кеф да извадиш 200-300 грамов рибок.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
- lisygera
- научил се да хвърля
това с лодка ли?Шморхи написа:Чернокоп все още има пред Поморие и е доста едър. Трудно се лови, но е кеф да извадиш 200-300 грамов рибок.
от страх файда няма
С лодка да. Вчера бях доволен 2.5 кг за мен, 3 за капитана и около 4 за третия рибар. Днес....доста по-зле. Късно влязохме, морето започна много да се чумери и ни подмяташе както му дойде. Аз имах 6 риби, втория рибар 1 и последния остана валат. Но риба имаше. Просто голям зор да укротим лодката, да ти потъне тежестта като трябва....загубена работа. Късно влязохме, рано трябваше да излезем и тъй.
Чух, че кълвяло на сафридени куки, но и първи номер "циганска булка" си го взимаше, стига да уцеля пасажа и дълбочината. Два пъти по две накуп, и две единички.
Чух, че кълвяло на сафридени куки, но и първи номер "циганска булка" си го взимаше, стига да уцеля пасажа и дълбочината. Два пъти по две накуп, и две единички.
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Днес влязох с лодката около 08,00 часа. Тихо море, лек североизточен вятър, много слабо вълнение. Докато пътувахме към нишана спуках от бъзици приятелчето, че е влязло с куки за гофуси. Беше направил чепаре с куки №2/0. Аз се фуклярих с моите произведения и му обяснявах как аз ще ловя, а той ще асистира... На всичкото отгоре, той е доста консервативен към новите пособия за риболов и твърдо и неотклонно следва традицията "чатал+спатали+чепаре". Пуснахме въдиците, аз веднага взех риба, а той обезверен започна аеробиката... Минута след първата взех и втора риба. Авера пророни следното "Май ще се окажеш прав." От този момент нататък до 14,00 часа не взех нито една риба. Момъкът обаче взе около 7 едри карагьоза и двадесетина чернокопа. Три чепарета смених, пилкери, тежки и леки олова-не,не и не. Излязох с три риби и някакси помъдрял...
Предварително честитя на всички, които обичат морето и риболова светлия празник Никулден. Пожелавам ви успех и наслука, здраве и щастие!
Предварително честитя на всички, които обичат морето и риболова светлия празник Никулден. Пожелавам ви успех и наслука, здраве и щастие!
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Благодаря за пожеланията, да ти се връща.
Браво за улова....три карагьоза...не съм виждал карагьоз от времето на голямото клане преди месец и половина. Нямаш ли проблем с потъването на оловото при тоя вятър. Мен с 130 грама ме отнасяше. Кофи ли не бяха, плаващи котви ли...Лодката явно с голяма парусност и плава с 1.5-2 км/ч на дрейф, кордата се опъва под 45-60 градуса...къде е дъното, къде пасажа... Единия приятел беше с плетено и потъваше как си трябва дори с по-малка тежест от мен...
Браво за улова....три карагьоза...не съм виждал карагьоз от времето на голямото клане преди месец и половина. Нямаш ли проблем с потъването на оловото при тоя вятър. Мен с 130 грама ме отнасяше. Кофи ли не бяха, плаващи котви ли...Лодката явно с голяма парусност и плава с 1.5-2 км/ч на дрейф, кордата се опъва под 45-60 градуса...къде е дъното, къде пасажа... Единия приятел беше с плетено и потъваше как си трябва дори с по-малка тежест от мен...
Аз като гледам прогнозите и времето днес(при около 7 м/с, и то откъм гърба, се връщахме), май за тази година приключихме с всякакви забатковци от лодка.